Pallontallaajat.net
Valikko

Epäonnen pyöräreissu Hvarilla

Kirjoittanut Inka 20.7.2017

Kroatian-reissun toisella rentoiluviikolla Jelsassa meillä ei tosiaan ollut sen kummempaa suunnitelmaa kuin vetää lonkkaa, ottaa iisisti ja hoitaa työhommat kunnialla maaliin. Viikonloppuna kuitenkin kaivattiin jo sen verran toimintaa, että päätettiin vuokrata pyörät alle ja käydä huristelemassa noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevassa Stari Gradissa katsomassa vähän kaupungin tunnelmia.

Saatiin pyörät vuokrattua näppärästi lyhyen matkan päässä meidän majapaikasta kymmenellä eurolla päiväksi ja lähdettiin ajelemaan. Reitti oli melko selkeästi merkattu, ja kulki niin autoteiden laitamilla kuin varsinaisilla pyörä- ja peltoteilläkin. Ylämäkeä oli sen verran kiirettävästi, että aloin kirota jo ensimmäisessä mäessä eikä siinä vaiheessa kyllä leppoisasta sunnuntaipyöräilystä ollut tietoakaan, kun homma ei tuntunut luistavan alkuunkaan.

Lopulta pyörä lähti kutienkin rullaamaan tosi mukavasti ja alettiin lähestyä Stari Gradia. Matkalla vastaan oli tullut ehkä kourallinen ihmisiä ja pari hassua autoa, mutta muuten oltiin saatu rossailla aivan kaikessa rauhassa ja keskenämme muutamia pyöräilijäporukoita lukuun ottamatta. Hvarin saari tuntuikin olevan aika suosittu pyöräilykohde, sillä siellä näkyi yllättävän paljon ammattimaisiin varusteisiin (eli siis pyöräilypaitoihin) sonnustautuneita ajelijoita.

Hetkeä ennen Stari Gradia kuultiin meitä lähestyvä iso pyöräilijäjoukko, ja väistettiin Karimin kanssa samaan aikaan niin, että meidän sarvet osui toisiinsa. Hetkeä myöhemmin löysin itseni pyörän alta penkasta jalat ruvella ja kamat levällään. Hienosti meni varsinkin, kun edellisestä pyörällä kaatumisesta on lähes kymmenen vuotta aikaa!

Kaatumisessa ei sattunut ruhjeita kummempaa – tai niin siis luulin. Todellinen vahinko selvisi vasta perillä Stari Gradissa, kun yritin ottaa kuvia kamerassa kiinni olleella 50-millisellä, joka ei kuitenkaan edes yrittänyt tarkentaa yhtään mihinkään. Onneksi linssi oli kaatumisessa se joka sai pahimmat vahingot, mutta kieltämättä siinä tilanteessa syletti aika lailla, kun lempilinssi hajosi kesken reissun.

Sainkin taas oivan muistutuksen matkavakuutuksen tarpeellisuudesta, ja kotiin palattua painelinkin suorilta linssikaupoille. Tällä kertaa Canonin 50 mm f/1.4 -linssin tilalle tuli huomattavasti isompi ja painavampi Sigman 50 mm f/1.4, joka ainakin toistaiseksi on ollut aivan loistava. Oli siis tavallaan onni onnettomuudessa, kun linssin hajottua sain syyn hankkia sen tilalle piirun verran paremman.

Sattuuhan näitä, mutta täytyy toivoa että vastaavaa ei ihan heti tulis reissussa kohdalle uudelleen.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Viherjuuria 20.7.2017 at 21.31

Kuten äitini aina sanoo, tavaraa se vaan on ja sitä saa aina lisää.
Onneksi ei käynyt pahemmin!
Ihania kuvia <3

Vastaa
Inka 21.7.2017 at 17.07

Juuri näin, onneksi. Kiitos! <3

Vastaa
Jenny 22.7.2017 at 11.28

Mua kiinnostaa aina nämä kamerajutut ;). Onko Sigman linssi Art-sarjaa, ja toimiko heti tarkkana ilman mitään USB-telakkaa? Toivottavasti nähdään pian blogissa näytekuvia!
Hieno värimaailma on tämänkin jutun kuvissa.

Vastaa
Inka 29.7.2017 at 10.19

Jee, kiva kuulla! :) Linssi on juurikin Art-sarjaa, ja vaati sen telakan kanssa säätämisen ennen kuin tarkennukset meni nappiin. Harmi sinänsä että joutui vielä erikseen säätämään mutta saipahan ainakin just eikä melkeen omien toiveiden mukaan.

Kiitti kivasta kommentista! :)

Vastaa

Jätä Kommentti