Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Auringonlasku Santorinilla: kun pahin turistirysä onkin todella kaunis
Pallontallaajat.net
Valikko

Fiilikset Santorinilla: kun maan pahin turistirysä onkin maailman kaunein paikka

Kirjoittanut Inka 26.8.2017

Okei, otsikossa on havaittavissa ehkä pientä liioittelua, mutta kyllä Kreikan Santorini lukeutuu niin mun kuin monen muunkin matkailijan silmissä varmasti niiden kauneimpien kohteiden topkymppiin. Yritin hillitä intoani Oian auringonlaskua kohtaan olemalla edes vähän skeptinen sen Santorinin kuuluisan auringonlaskun suhteen mutta turhaan, sillä se oli tasan niin kaunis kuin kuvitella saattaa. Eikä edes elokuun jättimäiset turistimassat vieneet sitä kokemusta senttiäkään huonompaan suuntaan.

Meillä oli tavoitteena kokea Oian auringonlasku heti ensimmäisenä iltana Santorinilla. Se oli kuulopuheiden mukaan kaikkein kuuluisin, kaunein ja näyttävin, joten oli parasta tarkastaa heti alkajaisiksi mistä Santorinilla oli oikein kyse. Oian kaupunki sijaitsee Santorinin saaren pohjoisosassa, ja vaikka useimmat saarella vierailevat matkailijat piipahtavatkin Oiassa, harva lopulta yöpyy siellä. Mekin valittiin majapaikka muualta, ja matkustettiin kaupunkiin alkuillasta bussilla erittäin mutkittelevia vuoristoteitä pitkin. Kun lopulta päästiin mönkijöiden ja skoottereiden ohitse ja perille kaupunkiin, oli selvää että nyt ollaan pelipaikoilla. Matkailijoita oli aivan tuhottomasti, ja hyvät auringonlaskun katselupaikat löysi helposti vaan seuraamalla muita.

Käveltiinkin jonossa monta kertaa ympäri Oiaa, ja nopeasti päätettiin jättää se kaikkein kuuluisin auringonlaskupaikka kokematta. Aivan Oian päässä sijaitsee nimittäin niemi, mistä auringonlaskun näkee selvimmin ja siitä syystä sinne menee joku muukin. Mulle kuitenkin riitti nähdä kaupungin valkoiset talot ja sinikattoiset kirkot taustalla loimuavaa auringonlaskua vasten, erityisesti kun kraatterin eli kalderan toiselle puolelle heijastui vielä auringon viimeiset säteet.

Ei ollut aivan sama mihin kohti kalderan reunaa jäi katselemaan auringonlaskua, mutta ei paikalla kuitenkaan loppupeleissä ollut ihan hirveästi merkitystä. Erinomaisia spotteja oli vaikka kuinka, ja maisema näytti aina piirun verran erilaiselta riippuen siitä, missä kohti seisoi. Me kierrettiin muutama paikka ja käveltiin vähän edestakaisin jonossa kunnes löydettiin sopiva paikka, joka ei ollut edes kovin pahasti tukossa.

Tämmöisissä maailman kuuluisimmissa matkailukohteissa ja paikoissa on aina hieman skeptinen sen suhteen, onko paikka oikeasti niin siisti kuin kuvissa. Santorinin auringonlasku oli. Paikassa oli auringon laskiessa jotain hyvin maagista, eikä sen lumoa vähentänyt edes se, että sitä maisemaa ihasteli aivan tajuton matkailijajoukko. Rauhaakin olisi saanut, sillä esimerkiksi monet oialaisravintolat olivat tyhjillään ja niiden terasseilta olisi varmasti avautunut vähintään yhtä hulppea näkymä, kuin mitä me päästiin nyt todistamaan.


Parasta maisemassa oli se, että se oli yhtä lumoava molempiin suuntiin: niin auringonlaskua vasten kuin sen myötäisestikin. Oian auringonlasku oli kyllä semmoinen elämys mikä mun oli saatava kokea tässä elämässä ja se oli kaiken sen vaivan arvoinen.

Aurinko laski noin kello 20.30, ja hypättiin siitä seuraavaan bussiin. Onnikoita kohti Firan kaupunkia oli runsaasti, sillä samaan aikaan lähti kolme bussia. Me ehdittiin keskimmäiseen mutta ei mahduttu enää istumaan, mutta rehellisuuden nimissä minä ainakin olin niin juuri nähtyjen maisemien hurmassa, että seisomapaikka bussissa ei haitannut tippaakaan. Yksi elämän suurista matkailuhaaveista oli juuri käynyt toteen, eikä kovin moni muu asia tässä maailmassa voita sitä tunnetta.

Kuvia on paljon, mutta ymmärrätte varmasti miksi: tämän paremmaksi ei fiilis kyllä tule.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 27.8.2017 at 8.48

Ihanat kuvat!! Santorini on uskomaton ❤ pakko päästä vielä uudestaan!

Vastaa
Inka 29.8.2017 at 18.38

Kiitos Sandra! Santorini oli kyllä aivan ässä, ihan mahtava paikka!

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 29.8.2017 at 8.18

On tuo kyllä niin satumaisen kaunis paikka! <3 Tämäkin on vielä joskus koettava.

Vastaa
Inka 29.8.2017 at 18.38

Suosittelen, oli ihan mahtava!! Vieläkin on kylmiä väreitä ku mietin että ihan oikeasti käytiin tuolla.

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 30.9.2017 at 11.03

Nyt vasta ennätän kurkistaa teidän Kreikan reissun postauksia. Tää on kyllä isosti sanottu: “Yksi elämän suurista matkailuhaaveista oli juuri käynyt toteen, eikä kovin moni muu asia tässä maailmassa voita sitä tunnetta”. Ihan mahtavaa! Mäkin niin kovasti haluaisin tuonne ja nähdä omin silmin tuon. On suorastaan vääryys, ettei me vieläkään olla käyty Kreikassa! Onneksi siihen on kaiketi keväällä tulossa muutos, kun haaveillaan purjehdusmatkasta sinne :)

Vastaa
Inka 2.10.2017 at 22.08

Joo, niinpä. Piti pari kertaa vetää syvään henkeä kun tajusin olevani oikeasti matkailu-unelman äärellä. Ja aaaa purjehdusreissu Kreikassa kuulostaa niin siistiltä!!

Vastaa

Jätä Kommentti