Pallontallaajat.net
Valikko

Sarakinikon huikea kuuranta Miloksella

Kirjoittanut Inka 30.9.2017

Suurin syy miksi päädyttiin pysähtymään Miloksen saarella meidän pariviikkoisen Kreikan saarihyppelyn aikana, oli Sarakinikon ranta. Koko reitti oikeastaan muotoutui sen ja Santorinin auringonlaskun ympärille, sillä nuo oli ne kaksi asiaa, mitkä halusin ehdottomasti nähdä eikä muulle ollut niin väliä.

Sarakinikon ranta on ehdottomasti Miloksen kuuluisin nähtävyys, ja kiinnostavan siitä tekee sen tosi erikoinen ulkonäkö. Valkoisten kallioiden ympärillä sijaitseva superpieni ranta on tosi suosittu uimapaikka, vaikka sitä varsinaista rantakaistaletta ei juuri kymmentä metriä enempää olekaan. Se ei haitannut meitä eikä tuntunut haittaavan ketään muutakaan kallioilla makoillutta, sillä maisema on todellakin kuin jostain ihan muualta kuin maasta. Sarakinikon rantsu onkin saanut lempinimen kuuranta, enkä yhtään ihmettele miksi.

Rannalle pääseminen osoittautui melko haastavaksi, sillä me majoituttiin saaren pääkaupungissa Plakassa, ja päästäksemme bussilla Plakasta Sarakinikoon olisi meidän ensin pitänyt matkustaa Plakasta Miloksen satamakaupunkiin, ja sieltä sitten osittain samaa reittiä Sarakinikoon eri bussilla. Ei jaksettu alkaa säätää, ja mentiin mieluummin omilla aikatauluilla jalan, vaikka se tarkoittikin ihan hullun pitkäksi venynyttä kävelyä elokuun kuumuudessa.

Matkaa Plakasta Sarakinikoon tulee viitisen kilometriä, mutta koskaan ei oo viis kilometriä tuntunut noin pitkältä! Meillä kului reittiin reilusti yli tunti, mikä on aika hullua kun miettii että yleensä tuollainen välimatka taittuu huomattavasti nopeammin. Pääasiallisesti kuljettiin autoteiden pientareita pitkin, mutta tiet on Miloksella sen verran pieniä, että se oli aivan ok. Kun lopulta päästiin Sarakinikolle, oli fiilis mahtava paitsi pitkän kävelymatkan päättymisen myös ihan tajuttoman upeiden maisemien vuoksi.

Tällaisen maiseman sijaitseminen Kreikassa alleviivaa sitä, minkä niin monet reissaajat on huomanneet jo vuosikymmeniä sitten: Kreikka on täynnä todella upeita paikkoja! Tämän näkymän äärellä on aivan turha mutristella omien ennakkoluulojen kanssa.

Me heitettiin rantapyyhkeet valkoiselle kalliolle, käytiin uimassa, fiilisteltiin kuutunnelmaa ja nautittiin lämmöstä. Vieressä rohkelikot hyppeli kalliolta suoraan veteen ja vaikka paikalla oli melko runsaasti porukkaa, kallioilla riitti ihan rutkasti tilaa.

Paluumatka ei taaskaan ollut niin jäätävän pitkä kuin menomatka, mutta toista kertaa ei Miloksen-päivien aikana enää Sarakinikolle menty. Jos matka olis ollut vähän helpompi olis se varmasti ollut meidän päivittäinen kohde, mutta nyt sai yks kerta riittää. Sarakiniko oli ehdottomasti parasta Miloksella, joten vaikka aikaa olis vaan yks päivä, kannattaa saarella ehdottomasti piipahtaa just tuon elämyksen vuoksi.

Ja tähän väliin täytyy tunnustaa että vähän kieltämättä mietitytti keväällä valita Kreikka lomakohteeksi, kun se ei kuitenkaan oo ollut mun ykköshaave. Toki saarihyppely oli unelmien reissulistalla pitkään, mutta olisin yhdeltä istumalta voinut mainita 20 muuta kohdetta, jotka kiilaisi Kreikan yli. Oli kuitenkin tosi hyvä että nyt päädyttiin juurikin Kreikkaan, sillä kyllähän nää maisemat on ihan huikeat, ei siitä mihinkään pääse.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Sonja | FIFTYFIFTY 30.9.2017 at 14.38

Huikean näköistä! Mullakaan Kreikan saaret ei ole olleet bucket listillä kovinkaan korkealla, mutta jostain syystä nyt haipakan Jenkki-reissun jälkeen oon alkanut unelmoimaan rauhallisesta viikon lomasta jollain Kreikan saarella. Mikä teidän vierailemista saarista olis sun mielestä paras viikon lomailuun? Santorini periaatteessa kiinnostaa eniten, mutta hinnat on kyllä niin suolaiset, etten usko, että sinne viikoksi mentäisiin. Oon miettinyt Zakynthosia ja Rodosia, mitä sä suosittelisit? :)

Vastaa
Inka 2.10.2017 at 22.10

Heh, ymmärrän hyvin tuon kontrastin tarpeen, ei varmasti oo rentoilu road tripillä ihan se päällimmäinen asia! :D Kokonaiseksi viikoksi en välttis suosittelis mitään noista, ainakaan jos oikeasti kaipaa jotain tekemistäkin. Milos ja Folegandros oli yksinkertaisesti liian pieniä paria päivää pidempää vierailua varten, enkä ite olis viihtynyt Santorinillakaan tuota kolmea päivää pidempää. Varmaan ne perus klassikot, Rodos ja Kreeta, toimii parhaiten viikon mittaisella reissulla. Tosin olin vuosi sitten viikon Zakinthoksella, ja kyllä siellä viikon viihtyi oikein mainiosti. Saari on sen verran iso, että tekemistä riittää ja rantojakin on tosi paljon. Eli oman kokemuksen perusteella voisin suositella sitä, ainakin kun Kreeta ja Rodos on toistaiseksi kokematta.

Vastaa

Jätä Kommentti