Pallontallaajat.net
Valikko

Herkuttelijan New York -fiilistelyt: 6 ravintolaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Kirjoittanut Inka 22.11.2017

Ai että me syötiin New Yorkissa! Ja sehän oli suunnitelma, joten oon kyllä siihenkin osaan reissua hyvin tyytyväinen. Olin tehnyt ruokasuunnitelmia hyvinkin etukäteen, ja niillä mentiin. Heti matkan alkajaisksi sain huomata että Sanna oli ehkä maailman helpoin reissukaveri, sillä ruokapaikka kuin ruokapaikka, sille kävi kaikki. Mikäs sen parempaa!!

Mietin että miten käsittelisin noita reissun ruokapaikkoja blogissa, ja tulin siihen tulokseen että paljolla pärjää aina joten länttäsin kaikki sitten yhteen postaukseen. Tässä siis tulee: kaikki ruokapaikat, missä käytiin reissun aikana! Useimmat on vanhoja tuttuja, mutta ainakin yks uusi paikka tuli matkan aikana eteen.

Poppy seed bagel with cream cheese Fresh & co -kahvilassa

Oh ja nam! Rakastuin tämän reissun aikana aivan täysin unikonsiemenillä koristeltuun paahdettuun cream cheese -bageliin, ai että! Söin näitä ekalla ja tokalla New Yorkin -visiitillä, mutta sittemmin ruokavammojen vuoksi oon jättänyt nämä väliin. Nyt en paljoa vatsanpuruista välittänyt kun aikaa oli vaan muutama päivä, ja annoin palaa. Aloitettin joka ikinen New York -aamu tällä herkkukombolla ja kyllä maistui!

Fresh & Co sattui vaan kohdalle, eikä se ollut mitenkään erityisen hyvä. Tuorejuustoa oli aika hintsusti, ja melkeinpä kaikissa muissa paikoissa sitä oli paljon enemmän, mutta helppous voitti parina aamuna tuorejuuston määrän. Näitä olis saanut 1,5 dollarilla katukojuistakin, mutta koska niissä ei ole paahtimia, jätettiin väliin. Saatiin monta unohtumatonta New York -hetkeä, kun paineltiin pitkin Manhattanin katuja tai metrotunneleita paahdettu bagel toisessa ja höyryävä tee toisessa kädessä. Ongelmia tosin tuli siinä vaiheessa kun alkoi yrittää syödä bagelia, sillä se ei yhdellä kädellä onnistunut varsinkaan siinä vaiheessa, kun naama oli täynnä tuorejuustoa. Mutta eipä sen väliä.  Ai että nää on hyviä!

Shackburger Shake Shackissa

Tätä olin odottanut ehkä eniten kaikista ruokapaikoista – vanha kunnon Shake Shack! Olin haaveillut vetäväni burgerin kylkeen vielä mansikkapirtelön (namskis!), mutta lopulta kävi niin että päädyttiin jo ensimmäisenä päivänä nälissään Shake Shackiin, jolloin päätin säästellä mansikkapirtelöä Madison Square Parkiin, minne oltiin menossa lounaalle seuraavana päivänä.

Lopulta ei sitten koskaan tarettu edes ajatella hampurilaislounasta tuulisessa puistossa, ja tämä kerta jäi ainoaksi. Eipä sillä, Shake Shack taisi tarjoilla koko reissun parhaan evään, sillä ai vitsi ne osaa kyllä burgerinsa! Pihistelijäpisteet vielä ilmaisesta vedestä, jota on aina tarjolla Shake Shackissa!

Juustohampurilainen Five Guysissa

Kyllä, vedin samana päivänä kaksi burgeria ja bagelin, siinä teille terveellisen urheilijan ruokavaliota parhaimmillaan! Ekana päivänä ei siis ollut tarkoitus käydä lounaalla hampparilla, mutta illallinen Five Guysissa oli kyllä aivan suunniteltu juttu. Burgeri näyttää vähän kämäseltä, mutta hyvää se oli!

Aikaisemmin olin sitä mieltä, että Five Guys saattaa olla jopa Shake Shackia parempi, mutta tämän reissun jälkeen täytyy todeta että kyllä se Shake Shack veti taas pidemmän korren. Tosin siihen saattaa olla merkittävänä syynä se, että tilasin taas vahingossa burgeriini sieniä, mikä on aina huono valinta. Tai siis en tajunnut pyytää hampparia ilman sieniä. Ehkä ens kerralla opin, ja Five Guys saattaa nousta taas parhaaksi. Tosi hyvää siitä huolimatta!

Brisket sandwich Mighty Quinn’sissa

Odotin Mighty Quinn’sia myös tosi kovasti, sillä se oli yksi häämatkan supersuosikeista. Hyvä se oli tälläkin kertaa, mutta täytyy tunnustaa että odotukset oli ehkä vähän turhan korkealla, sillä vaikka ruoka oli mainiota, oli se ehkä ihan pienoinen pettymys. En tosin osaa eritellä, miksi.

Mighty Quinn’s jäikin mietityttämään kovasti, mutta väitän että vika oli ehkä enemmän minussa kuin ravintolassa ja ruoassa. Sannuli otti muuten juustomakaronia, joka oli kuulemma just sitä itseään, eli periamerikkalaista mac’n’cheeseä!

Niin ja jos jäi epäselväksi, niin suosittelen silti, erityisesti lihan ystäville!

Mozzarellapizza Grimaldi’sissa

Vähän olin mielissään kun tajusin, että nyt oli viimeinkin se kerta, kun pääsin käymään legendaarisessa Grimaldi’s-pizzeriassa. Monta kertaa oon New Yorkin -reissuillani katsellut kaihoisasti sitä pitkälle luikertelevaa jonoa ja todennut, että taas jäi herkkupizzat saamatta. Tällä kertaa niin ei kuitenkaan käynyt!

Pelattiin ninjamaisesti just oikein ajoituksen kanssa, sillä mentiin ihastelemaan auringonlaskua Brooklyn Bridge Parkiin, joka on muuten aivan klassikko. Haluttiin saada elämyksestä kaikki irti ja nähdä sekä auringonlasku että Manhattanin siluetti taivaan pimennyttyä. Katsottiin auringonlasku ja todettiin että kunnolla pimeää on vasta vähän ajan päästä, joten päätettiin käydä siinä välissä syömässä. Kaikilla huudeilla olleilla turreilla oli nähtävästi pläninä poistua paikalta vasta taivaan pimettyä, ja me asteltiin aivan naapurissa sijaitsevaan kulttipizzeriaan alle viiden minuutin jonottamisella – uskomatonta!

Itse ravintola oli tosi ahdas ja yllättävän pieni, mutta tärkeintähän oli itse ruoka, ja se oli hyvää. Pohjoissuomalaisen känkkykaupungin kasvattina mua on tosi vaikea vakuuttaa täysin, mutta kyllä Grimaldi’sin lätty maistui erinomaiselta varsinkin, kun oli aikaisemmin värjötellyt kylmässä. Menisin kyllä uudelleenkin, mutta en ehkä jonottaisi tuntikausia. Ja ai niin – heti sen jälkeen kun oltiin saatu lätty eteen, oli oven edessä ihan tajuton jono. Siinä vaiheessa piti kyllä vähän onnitella itseä siitä, miten nappiin pelattiin ajoituksen kanssa!

Turkey burger Bareburgerissa

Vain yksi kuva tästä hampparista, ei sen enempää! Syy kuvattomuuteen on puhtaasti seurassa: nähtiin viimeisen päivän viimeisellä aterialla Oululaista Niinaa, joka asuu kaupungissa, eikä siinä paljoa tullut kameraa kaivettua, kun kiinnosti enemmän kuulla millaista elämä New Yorkissa oikein on oululaisin silimin.

Ruoka oli kuitenkin erinomaista, ja Bareburgerin valikoima oli aivan jäätävän kattava! Saatavilla oli rakenna itse -tyylisiä burgereita, ja tarjolla oli toinen toistaan parempia valintoja. Mää valitsin lopulta Kalifornia-henkisen kalkkunaburgerin, joka oli kyllä hyvä! Vähän jäi mietityttämään myös kasvisvaihtoehdot, mutta tässä ketjussa pitää selvästi käydä vielä myöhemminkin, joten ehkä ens kerralla.

Tällaisella setillä säilyttiin hengissä tällä matkalla ja voin kertoa, että näläkää ei tarvinnut nähdä!

Löytyikö tuttuja paikkoja tai uusia suosikkeja?

Lisää tästä aiheesta

3 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 23.11.2017 at 18.57

Ah, näin postauksen otsikon eilen mutten ehtinyt lukemaan, onneksi muistin tän nyt! Ihan mun lempipostaus, tietenkin! Ja niin ihania ruokapaikkoja, just niitä mitä mekin aina käydään. Ja syksyllä tosiaan on vähän siinä ja siinä, että voiko syödä enää Madison Square Parkissa. Viimeksi tarkeni, jos oli untuvatakki päällä ja söi suht nopeaa, ettei ruoka ehtinyt jäähtymään. Tuo Bareburger oli mulle uusi tuttavuus, pitää testata heti seuraavalla kerralla! Hampurilaisia ei voi koskaan syödä liikaa, koska mistään ei saa niin hyviä kun Jenkeistä :)

Vastaa
Aron / Ja sitten matkaan... 23.11.2017 at 22.12

Oi, hauskaa ruokafiilistelyä Nykistä! Ja ihan sattui tuttujakin paikkoja listalle. Shake Shack on mainio, joskaan en kyllä minäkään kesäkauden ulkopuolella uskaltautuisi Madison Square Parkin kiskalle. Onneksi on nykyisin noita vaihtoehtoja muitakin. Minun suosikkini on Smokeshack, koska pekoni. Five Guys on myös mainio burgeripaikka, vaikka ei tosiaan burgereiltaan se kaikkein valokuvauksellisin. Grimaldin pizzat myös olemme mainioiksi todenneet. Me tosin kaksistaan liikkuen emme ole koskaan joutuneet kovin kauaa jonottamaan. On aina sattunut jonoon paljon isompia seurueita ja me olemme päässeet hienosti jonon ohi, kun kahden mentävä kolo pöytään on vapautunut vähän nopeammin. Mighty Quinn’s ei ole tuttu, mutta se kuulosti kivalta, tykkään näet kovasti brisketistä. Tosin Austinin jälkeen tuolla saralla rima on melkoisen korkealla.

Vastaa
Kohteena maailma / Rami 24.11.2017 at 21.58

Nykin ruokajutut kiinnostaa aina. Itse just viime reissulla, Chicagossa tosin, totesin, että Shack Shake on yliarvostettu ja ite tykkään Five Guysista paljon enemmän. Mutta nämä jos mitkä ovat makuasioita.

Vastaa

Jätä Kommentti