Pallontallaajat.net
Valikko

Halvalla New Yorkiin: Icelandairin lennot

Kirjoittanut Inka 3.12.2017

Merkittävin syy sille, että päätin lähtä vaan neljäksi päiväksi niinkin kauas kuin New Yorkiin, oli halvat lennot. Työkaverini bongasi loppukesästä superedulliset lennot Nykiin: Icelandairin kyydissä edestakaiset lennot Helsingistä 340 eurolla. Kun päivät natsasi täydellisesti pidennetylle viikonlopulle vain muutamaa päviää ennen synttäriäni, ei 30-vuotismatkaa tarvinnut juurikaan miettiä. Oli pakko lähteä!

New York oli toki ollut mielessä pitkään, sillä edullisia lentoja kaupunkiin on melkeinpä jatkuvasti tarjolla. Seuraan lentojen hintoja paitsi jatkuvan Amerikka-kuumeen myös työni vuoksi jatkuvasti, ja viimeisen reilun vuoden aikana oon todennut sen, että hinnat ovat tulleet ilahduttavasti alas. Esimerkiksi reilut puolitoista vuotta sitten kun käytiin Karimin kanssa San Franciscossa, maksettiin Deltan lennoista 320 euroa. Noin halvat hinnat tuntuivat vielä jokunen vuosi sitten täysin uskomattomilta, mutta ovat nykyisin lähes jokapäiväisiä. Kuukauden sisällä oon bongannut Nykiin lentoja kakkosella alkavalla numerolla, ja se on kyllä ihan käsittämättömän halpaa.

Odotin Icelandair-kokemusta tosi kovasti, sillä konsepti oli paketoitu varsin käytännölliseksi: muutaman tunnin lento Helsingistä Reykjavikiin, noin tunnin vaihto ja sitten kuusi tuntia New Yorkiin. Finnairin suorat lennot veisivät Nykiin noin kahdeksassa tunnissa, mutta täytyy myöntää, että pieni jaloittelu tuossa matkan välillä oli oikein sopiva, varsinkaan kun se ei vienyt kokonaismatka-aikaa kahta tuntia pidemmäksi.

Matkustettiin Sannan kanssa Icelandairin perusluokassa, jonka hintaan sisältyy yksi ruumaan laitettava laukku mutta ei aterioita. Otin sen haasteena ja tein itselleni ehkä tähän mennessä eeppisimmät eväät: jäätävän kokoinen pussisalaatti (joka oli muuten superhyvä!),  rutkasti tuoretta ananasta, kauraleipää sekä lemppari protskupatkukka. Näillä pärjäsi tosi mainiosti kaksi pitkää lentoa, jopa mun kaltainen suursyömäri.

Ei hoksattu Sannan kanssa lentoja varatessa että oltaisiin voitu tehdä paikkavaraukset heti kun oltiin ostettu lennot, sillä tajuttiin koko asia vasta paria viikkoa ennen lähtöä. Silloin kaikki ikkunapaikat oli pitkiltä lennoilta varattu, joten otettiin meille paikat keskellä olevalta penkkiriviltä. Varattiin molemmille käytäväpaikat, jolloin keskelle jäävälle paikalle saattaisi tulla joku, mutta oletettavasti se kuitenkin olisi se vihoviimeinen valinta. Suunnitelma toimi mennessä mutkattomasti, ja saatiinkin rutkasti tilaa, kun istuttiin kuin kuninkaat kaksistaan kolmella penkillä. Palatessa kone oli täynnä, mutta saatiin ongelmitta vaihdettua keskellä istuvan kanssa paikkaa, sillä kukapa haluaisi istua kuutta tuntia keskipaikalla ystävysten välissä?

Helsingin ja Reykjavikin välisille lennoille saatiin ikkunapaikat, mikä oli superkiva!

Lentokokemus oli oikein positiivinen, ja viihdetarjonta hyvä. Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa että taisin katsoa vaan yhden leffan sekä mennessä että tullessa. Muuten lennot meni nukkuessa ja hommia läppärillä painaessa, sekä tietysti Sannan kanssa jutellessa.

Oli siisti päästä testaamaan tuo yhteys ja huomata miten kätevä välilasku parhaimmillaan on! Ens kerralla kun nappaan vastaavat superedulliset lennot pitää vaan muistaa, että paikat voi varata hyvissä ajoin jotta sitten pääsis näkemään vielä maisemiakin.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti