Pallontallaajat.net
Valikko

Syntymäpäiväyllätys New Yorkissa: ensikertalainen Broadway-musikaalissa

Kirjoittanut Inka 11.12.2017

Vähänpä osasin arvata illan tulevia tapahtumia, kun suhattiin Sannan kanssa meidän ensimmäisenä New Yorkin -päivänä Lower Manhattanin kaupoissa. Aamun ensimmäinen suunnitelma oli shopppailla pahimmat ostoshimot kuriin, ja sen jälkeen oli määrä suunnata Times Squarelle tsekkaamaan, josko TKTS-boothissa olisi tarjolla budjettiystävällisiä musikaalilippuja sille illalle. Päivän lähestyessä iltapäivää ja shoppailun edistyessä t-o-d-e-l-l-a hitaasti uksin, että ei varmasti tulla ehtimään ostamaan mitään musikaali lippuja. Siihen aina rauhallinen ja ystävällinen Sannuli vaan totesi hyvin topakasti että pakko ehtiä, eikä siitä sitten ollut toista puhetta. Tällaista määrätietoisuutta ei parane kyseenalaistaa!

Muutamia tunteja (ja yhtä lyhyttä välikuolemaa hotellilla) myöhemmin löydettiin itsemme valotaulujen keskiöstä Times Squaren ytimestä. Jono lippuluukulle oli pitkä kuin nälkävuosi mutta eteni onneksi suht vauhdikkaasi, ja astuttiin jonoon. Yhtäkkiä Sanna ehdotti, että lähetettäisiin videotervehdys meidän Amerikka-siskoille suoraan New Yorkin suosituimmilta pelipaikoilta. Idea oli tietysti mahtava, enkä osannut aavistella yhtään mitään edes siinä vaiheessa kun Sanna vaati saada kuvata pätkän. Aloin siinä höpöttää niitä näitä ja kertoa terveisiä, kunnes Sannuli yhtäkkiä ojensi mulle kirjekuoren. Mitä ihmettä!?

Kuoresta paljastui syntymäpäiväkortti mun rakkailta Amerikka-siskoilta, jotka toivottivat unohtumatonta musikaali-iltaa Broadwaylla. Uskomaton yllätys, eikä mulla ollut käynyt mielen vieressäkään, että mun ihanat ystävät olivat kaikessa hiljaisuudessa suunnitelleet jotain tällaista! Kiitos rakkaat Milla, Maria, Ulla, Kirsi, Kea ja tietysti Sanna, tää oli fantastinen 30-vuotisyllätys! <3

Kameran edelleen nauhoittaessa äimistelin upeaa lahjaa, ja meitä tuupittiin jatkuvasti eteenpäin jonon edetessä tosi rivakasti. Hetken päästä oltiinkin jo lippuluukulla, ja koska sain lahjana päättää illan musikaalin, oli mielessä vain kaksi ehdotusta: Leijonakuningas ja Oopperan kummitus. Leijonakuningasta kysyttäessä saatin vastaus, ettei tuohon kyseiseen musikaaliin ole koskaan TKTS-kopeissa lippuja. Oopperan kummitukseen oli onneksi paikkoja, ja napattiin liput sinne. Nyt piti vain malttaa odottaa iltaa ja yrittää pysytellä hereillä!

Oltiin teatterissa hyvissä ajoin, mutta siitä huolimatta jono luikerteli jo pitkälle. Seisoskeltiin ehkä vartin verran jonossa, ja kieltämättä jännitys alkoi jo nousta: olin viimein menossa elämäni ensimmäiseen Broadway-musikaaliin!

Itse musikaalielämys oli vaikuttava, enkä olisi osannut arvata, miten upea kokonaisuus Oopperan kummitus on. Musiikki oli fantastista, esiintyjät huikean lahjakkaita ja lavasteet veti munt hiljaiseksi kerta toisensa jälkeen. Miten ihmiset voi olla näin hyviä?

Kieltämättä myöhäinen esitysaika teki tiukkaa, sillä musikaali alkoi kahdeksalta ja päättyi vasta yhdentoista maissa. Normaaliajassa tää ei olis tuntunut missään, mutta näin ekana Nykin-päivänä ja aamuneljältä heränneenä saatoin ottaa tirsoja yhden soolon ja yhden dueton verran. En tosin ollut ainoa, sillä myös Sannuli joutui sulkemaan silmät kerran tai pari, ja edessä ollut aasialaisjäbä korsasi autuaasti lähes koko ensimmäisen puoliajan, minkä jälkeen paineli sitten kotiin nukkumaan, hermostuneen puolison korvien savutessa vieressä. Unista huolimatta elämys oli fantastinen!

Musikaalin biisit jäi soimaan moneksi päiväksi, ja oon palannut reissun jälkeen fiilistelemään niitä kerta toisensa jälkeen. En tajua, miten oon välttynyt niin pitkään kokemasta musikaalielämystä! Oon nimittäin käynyt musikaalissa vaan kerran aikaisemmin, vuonna 2013 kun kävin Lontoossa tsekkaamassa Viva Foreverin eli Spaissarimusikaalin. Toivottavasti pääsen musikaaliin seuraavan kerran huomattavasti nopeammin nyt, sillä lähes neljän vuoden odotus tuntuu tällä hetkellä turhan pitkältä. Ehkä tää pitää ottaa tavaksi vähintään vuosittaisilla Lontoo-visiiteillä.

Kiitos vielä tytöt! <3

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Ne Tammelat 10.12.2017 at 18.20

Ihan mahtava ylläri! Me käytiin katsomassa tuo sama musikaali ja olihan se huikea. Liput bongattiin juuri tuolta samalta kojulta, multitaskattiin vielä HRC:n jonossa, kun niiden piippari yltää sinne kojuille/rappusille asti :) Ilkka muistaa varmaan parhaiten ja ikuisesti sen, että punaviiniä tultiin ihan varta vasten myymään purkunoissa katsomoon.

Vastaa
Inka 10.12.2017 at 19.53

Haha, mahtavaa optimointia! :D :D Ihan huikea! Musikaali oli kyllä huippu, voi vitsi. Ja melko hyvää palvelua! :D

Vastaa
Lilly 11.12.2017 at 8.42

Itsekin kävin ensimmäisen kerran Lontoossa 2015 katsomassa Oopperan Kummituksen ja se kyllä jätti pysyvät kylmät väreet, kun vain ajatteleekin sitä! Olisi mahtavaa päästä joskus Nykiin tsekkaamaan Broadway-kulttuuri. Itse tykkään myös käydä Suomen oopperassa. Toki se ei ole kaikille, mutta jos vaan on avoin mieli, niin suosittelen sitäkin! :)

Ihan mielettömän näköisiä kuvia, iskee kyllä paha matkakuume :D

x Lilly

Vastaa
Inka 14.12.2017 at 6.41

Vitsi, en tajua miten käyn vuosittain Lontoossa ja oon jotenkin ihan missannu sen musikaaliskenen viime vuosina!!! Tähän on pakko saada muutos. Ja hyvä pointti, pitääkin tsekata Suomen tarjonta. :)

Vastaa
Sonja | FIFTYFIFTY 11.12.2017 at 18.08

Me käytiin katsomassa Broadwaylla Book of Mormon ja se oli loistava! Niin hauska! Me tosin käytettiin siihen ihan sievoinen summa, koska varattiin se netin kautta. Ajateltiin, että kerranhan sitä häämatkalle lähdetään, se oli yksi kalleimmista jutuista koko reissulla, koska toimitusmaksuineen se oli 170 e per naama… :o. Ensi kerralla voisi ehkä kokeilla noita alelippuja. :)

Vastaa
Inka 14.12.2017 at 6.42

Ahh, Book of Mormon, mää en varmaan ikinä raaski kattoa sitä, kun ne liput maksaa aina ihan tuhottomasti!! Ehkä joskus kymmenen vuoden päästä niitäkin alkaa saada jo tkts-kojusta… Uskon kuitenkin, että elämys oli takuulla hintansa väärti!

Vastaa
Emilia/Matkan varrella 11.12.2017 at 20.11

Mäkin koin Broadwayn ensimmäisen kerran pari vuotta sitten, se oli maagista!<3 Meidänkin piti mennä katsomaan jotain klassikkoa, mutta koska oltiin siellä vuoden vaihteessa noin miljoonan muun turistin kanssa, oli about kaikki klassikot täyteen buukattuja. Käytiin katsomassa Kinky Boots, joka oli tosi positiivinen yllätys sekin! South Street Seaportin TKTS:llä oli muuten puolet lyhyempi jono kun Times Squaren pisteellä ainakin silloin kun me käytiin. :)

Vastaa
Inka 14.12.2017 at 6.44

Tunnelma on kyllä nimenomaan maaginen! Tuo South Street Seaport on erinomainen vinkki, meille se ei oikeen osunut reitille tällä kertaa mutta pitää muistaa seukki kerralla, joka toivottavasti tulee sooner than later! :) Ps. Oli tosi kiva tavata viime viikolla!!

Vastaa

Jätä Kommentti