Pallontallaajat.net
Valikko

Mitä sitä tekis Santorinilla? Budjettireissaajan neljä vinkkiä

Kirjoittanut Inka 1.1.2018

Ihanaa uutta vuotta! Tämän vuoden seikkailuja odotellessa ei voi muuta kuin palata viime vuoden reissuihin, ja Santorinilta on jääny syksyn kiireessä joitakin postauksia vielä julkaisematta, joten nyt talven pimeimpänä aikana on täydellinen ajankohta tehdä haavematkoja Kreikan aurinkomaisemiin!

Rakastuin Santorinin Oiassa unohtumattomaan auringonlaskumaisemaan, enkä varmasti ollut ainoa, joka on kokenut suuria tunteita sen maiseman äärellä. Niin upea näkymä kuin onkin, niin se ei kuitenkaan ihan riittänyt tekemiseksi Santorinilla. Koska oltiin tarkoituksella lähdetty lomalle melko takki auki, jäi mahdollisuuksien googlettelu vasta paikan päälle. Ehdittiin jo jossain vaiheessa leimata saari yhden nähtävyyden kohteeksi kunnes vastaan alkoi kaikeksi onneksi tulla muutakin tekemistä.

Oltiin reissulla budjetilla, joten polskimiset luksushotellien infinity pooleilla tai romanttiset illalliset Oian parhaissa ravintoloissa piti unohtaa. Jätettiin välistä myös suosittu kävely Firasta Oiaan, sillä en vaan olis kestänyt sitä kuumuutta, eikä Karimiakaan olis varmasti kovin paljoa naurattanut taivaltaa helteessä kalderan eli tulivuorikraaterin reunaa. Sen sijaan muun muassa Pää Pilvissä -blogin Maarit on tehnyt tuon vaelluksen, joten kokemuksia siitä kannattaa tsekata tästä postauksesta!

Onnistuttiin kuitenkin löytämään muutamia juttuja jotka oli tosi kivoja ja sopi pienellekin budjetille. Tässä siis meikäläisen budjettivinkit, jos suunnittelet matkaa Santorinille!

1. Santorinista ei voi puhua ilman Oian auringonlaskua, sillä se on ehdottomasti saaren parasta antia. Väenpaljoudesta huolimatta paikka on maaginen ja auringonlasku uskomattoman kaunis. Lisäksi se on myös budjettiystävällinen elämys, sillä riippumatta siitä missä saaren kaupungissa majoittuu, pääsee Oiaan näppärästi muutamalla eurolla paikallisbussilla. Tää on ehdottomasti saaren paras elämys, eikä sitä kannata jättää väliin, vaan mieluummin se kannattaa kokea vaikka joka ilta!

2. Ulkoilmaelokuva lomasaarella on aina hyvä idea. Taisin olla nyt elämäni ensimmäistä kertaa ulkoilmaleffateatterissa ellei vuonna 2003 Ylikiimingin Nuijamiesten lavan pihalla discon yhteydessä esitettyä Matkalla Mombasaan -elokuvaelämystä lasketa (ja sitä ei kyllä lasketa). Santorinilla elämyksen pääsee kokemaan Kamarissa, missä sijaitseva ulkoilmaleffateatteri on erityisesti reissaajien suosiossa. Leffalippu maksaa alle kympin, elokuvan puolivälissä on väliaika ja katsomosta on vain muutama metri matkaa baaritiskille mistä tuoreiden poppareiden tuoksu kantautuu mukavasti omalle penkille. Valikoimaa ei oo nimeksikään, vaan teatterissa esitetään yhtä leffaa kerrallaan. Meidän kohdalla se oli Baywatch, joka oli kyllä oikein hyvä noin lomalaisille. Vahva suositus myös tälle, ainakin jos muuta tekemistä ei ole!

3. Snorklausreissu kalderaan tarjos myös vähän aktiviteettia kuumiin lomapäiviin. Meillä oli viimeisen päivän päätteeksi iltalento pois saarelta, joten ajoitettiin snorklausretki viimeiselle päivälle, jolloin luovutettiin huone heti aamusta, oltiin päivä snorklailemassa ja käytiin päivän päätteeksi vielä hotellilla suihkussa ennen siirtymistä lentokentälle. Me ostettiin päivän retki Navy’s Waterworld -puljulta 45 euron hintaan (hlö), ja oltiin aivan tyytyväisiä. Hintaan sisältyi kuljetukset hotellilta, noin neljän tunnin snorklausretki venematkoineen ja kaks pysähdystä snorklailemaan sekä tietysti opas ja kamat. Paras hetki oli kun snorklattiin kalderassa ja näin ensimmäistä kertaa vedestä käsin Santorinin kuuluisat tuulimyllyt. Ai että!

4. Firan kaupungin maisemat on myös tosi hienot, vaikka ne ei voitakaan Oiaa. Me yövyttiin kuitenkin aika lähellä Firaa mistä syystä oli tosi helppoa ja vaivatonta käydä piipahtamassa kaupungissa. Käytiin siellä sekä päiväsaikaan että auringonlaskun hetkinä, ja on varmaan itsestäänselvää kummalla kerralla maisemat hurmas kovemmin. Firan auringonlasku oli nimittäin tosi hieno myös! Vaikka se oli kieltämättä kaikessa vähän se kakkoskaupunki tuolla saarella, niin oli kuitenkin kiva käydä ja oli selvästi rauhallisempi kohde verrattuna Oiaan.

Näin sujui meidän muutama päivä Santorinilla, toivottavasti näistä tipseistä on iloa! Lue myös lisätunnelmia ja -vinkkejä Ullan Stilettikorkokanta-blogista!

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Susanna 4.1.2018 at 19.11

Hyviä vinkkejä. Minua kiinnostaisi käydä Santorinilla vaikka risteilyn muodossa kun majoitukset ovat niin hintavia. Mykonoksella (jota sanotaan pikku Santoriniksi) olenkin jo käynyt

Vastaa
Inka 6.1.2018 at 16.55

Kiitos kommentista Susanna! Santorini on varmasti erinomainen risteilykohde myös, mutta kyllä sieltä löytyy onneksi myös suht edullisia majapaikkoja, varsinkin jos matkustaa sesongin ulkopuolella. Toivottavasti pääset sinne vielä joskus! :)

Vastaa
Ulla 9.1.2018 at 20.51

Olipa ihana palata muistoissa Santorinille tän postauksen myötä! (Ja kiitos myös linkkauksesta, kävinpä sit lukemassa tuon omankin postauksen pitkästä aikaa :D) Tuo snorklausretki ei mahtunut meidän ohjelmaan, mutta puhuttiin jo silloin, et jonain päivänä täytyy tulla se toteuttamaan. Että tulikin ikävä tuonne ihanaan Kreikkaan näistä tän postauksen kuvista ja tunnelmista. AI ETTÄ!! Meinaatteko muuten ens kesänä suunnata Välimerelle?

Vastaa
Inka 10.1.2018 at 6.06

Heh, matkakohteiden muistelu on kyllä parasta. :) Se snorklausretki oli kyllä mieleenpainuva positiivisessa mielessä myös tällaisen nynnyn silmissä, joten en voi muuta kuin suositella. Oli ihan uskomaton fiilis nähdä viimein ne tuulimyllyt horisontissa, vedestä käsin!

Ens kesän suunnitelmia ei oo lyöty vielä lukkoon, joten saa nähdä mitä tehdään kun kaikki on mahdollista. :)

Vastaa

Jätä Kommentti