Pallontallaajat.net
Valikko

New Yorkin supersuosikki: Brooklyn Bridge Park

Kirjoittanut Inka 3.1.2018

Joku vois väittää että onpahan tylsää mennä kymmenettä kertaa samaan kaupunkiin ja aina vaan niihin samoihin kohteisiin. Mää rohkenen olla eri mieltä, sillä on jotenkin niin siistiä matkustaa maapallon toiselle puolelle todetakseen siellä olevan jotain tuttua ja kotoisaa sekä paikkoja, jotka herättää tunteita ja nostaa muistoja mieleen. Yksi tällaisia paikkoja on mulle New Yorkissa sijaitseva Brooklyn Bridge Park. En oo todellakaan käynyt siellä kymmentä kertaa (enkä siis oo käyny Nykissä edes lähelle kymmentä kertaa, joten se siitä), mutta oon piipahtanut siellä sen verran monesti että se alkaa olla mulle Nykin-klassikko, joka on melkeinpä pakko kokea joka reissulla.

Viehätys puistossa liittyy sieltä avautuviin maisemiin, sillä en oo löytänyt Manhattanin huudeilta kovin montaa muuta paikkaa, missä auringonlaskun ja pilvenpiirtäjämaiseman katselu onnistuu yhdistää yhtä helposti.

Tällä kertaa me suunnattiin Sannan kanssa pelipaikoille alkuillasta, ja tepsuteltiin jäätävän tuulen vauhdittamina läheiseltä metropysäkiltä kohti laituria mistä avautuu mun ja aika monen muunkin rakastama näkymä kohti Manhattanin pilvenpiirtäjiä. Jos ei olis ollut ihan jäätävä kylmä olis jo maiseman takia iho noussut kananlihalle!

Päästiin seuraamaan sitä maagista hetkeä kun päivä alkaa pikkuhiljaa hämärtyä ja pimeys laskeutua Manhattanin ylle samalla, kun pilvenpiirtäjät yksi toisensa jälkeen syttyy loistamaan. Jossain vaiheessa tajuttiin myös laiturilla olevan käynnissä häät!! Ihan tosissaan nurkassa seisoi pieni seurue, morsiuspari sekä vihkijä. Kun I dot oli sanottu, lähestyi vieressä odotellut katusoittaja juhlaseuruetta ja soitti kitarallaan vielä pariskunnalle häävalssin, siinä Brooklyn Bridgen kupeessa pilvenpiirtäjien valaistuessa taustalla. Aika ihanaa!

Samalla me kyylättiin Sannan kanssa vaivihkaa häämenoja monen muun turren kanssa, mutta tajuttiin kuitenkin aika nopeasti jättää pariskunta fiilistelemään onnenhetkeään kaikessa rauhassa ja paineltiin sisätiloihin lämmittelemään siksi aikaa, kunnes taivas oli ehtinyt pimentyä ja pilvenpiirtäjien valot todella syttyä. Kuten ruokapostauksessakin ilmeni, meidän lämppäkohde oli vähintäänkin eeppinen Grimaldi’s, jonka pizzoja päästiin viimein maistelemaan.

Mahat täysinä palattiin vielä laiturille, missä meitä oli vastassa Manhattanin siluetti täydessä valoloistossaan! Tämä näkymä on kyllä mieleenpainuvimpia ja jotain, mikä pysäyttää kerta toisensa jälkeen. Koska oltiin matkalla marraskuussa aurinko laski tosi aikaisin. Tuossa vaiheessa kello taisi olla jotain viiden ja kuuden välillä, joten tuona iltana ei todellakaan tarvinnut haastaa aikaerorasituksesta sekaisin olevaa pääkoppaa mahdottomiin suorituksiin ainakaan auringonlaskun vuoksi.

Muistan vielä meidän Sannan kanssa miettineen lähes yhteen ääneen laiturilla olevan melkeinpä niin kylmä ettei todellakaan tareta kaivaa kameroita edes lyhyeksi hetkeksi. Onneksi kuitenkin lopulta taivuttiin, sillä kyllä näitä maisemia on kiva katella myös jälkikäteen!

Mikä sun New Yorkin -klassikkosuosikki on ?

Ja pst! Käy tsekkaan myös Sannan postaus tuolta samaiselta illalta!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Jenni / Unelmatrippi 3.1.2018 at 21.17

Tuo näky iltapimeällä on kyllä aika pysäyttävä – livenä tietty vielä hienompi, vaikka upeita ovat kuvatkin! Paikka kuuluu myös mun Nycin suosikkeihin, tosin siis olen käynyt New Yorkissa vain kerran. Mutta joka tapauksessa: aion mennä tuonne uudelleen myös seuraavalla kerralla. :)

Vastaa
Inka 6.1.2018 at 16.53

Kiitti Jenni! Ei mikään ihme että tää on sunkin suosikki, niin siistit maisemat! Ja ehottomasti ens kerrallaki! :)

Vastaa
Ne Tammelat 4.1.2018 at 11.40

Kiitos vinkistä! Tää meni listalle :) Itse tykkäsin kovasti myös Staten Islandin lautasta, sieltä sai kivoja kuvia kun aurinko laskiessaan valaisee pilvenpiirtäjät upeasti.

Vastaa
Inka 6.1.2018 at 16.54

Jes, mahtavaa jos koit hyödylliseksi! :) Ja hei tuo on kans hyvä vinkki, oon menny pari kertaa lautalla mutta molemmilla kerroilla päiväsaikaan, pitää pitää mielessä jos joskus pääsis sinne myös ihastelemaan auringonlaskua.

Vastaa
Ulla 12.1.2018 at 10.33

No huh huh miten upeita kuviaaa!!!!

Vastaa
Inka 16.1.2018 at 16.38

Kiitos Ulla! <3

Vastaa

Jätä Kommentti