Pallontallaajat.net
Valikko

Paljastusten aika: tällainen reissukaveri oon oikeasti

Kirjoittanut Inka 5.3.2018

Nyt ollaan kiinnostava aiheen äärellä, sillä ollaan matkakumppaneiden merkitys on valtava ja reissuseura onkin ehkä se kaikkein tärkein asia mitä huomioida matkaa suunnitellessa. Mun mielestä se on joissain tilanteissa jopa kohdetta merkityksellisempi.

Oon matkustanut tosi monessa eri porukassa: kaksistaan monen eri kaverin kanssa, jätkien kanssa jenkkireissuilla, bloggaajaporukoilla, perheen kesken sekä tuntemattomien kanssa työmatkoilla. Kaikkein eniten oon kuitenkin matkustanut Karimin kanssa, jonka kans ollaan käyty varmaan ainakin 30 maassa, eli aika paljon on nähty ja koettu yhdessä.

Siitä syystä ajattelinkin, että nyt jos koskaan on erinomainen sauma paljastaa teille millaista matkaseuraa mää oikeasti olen. Blogin kautta välittyy tietysti aina jonkinlainen puoli, mutta tietenkään en ite osaa välttis olla kovin objektiivinen mitä omaan käyttäytymiseen reissun päällä tulee, vaan annan itsestäni tietysti mahdollisimman ruusuisen kuvan teille. Siitä syystä pyysinkin nyt Karimia vastaamaan muutamaan kysymykseen, jotka paljastaa mun todellisen reissuluonteen.

Tässä siis tulee, faktat tiskiin ja menoksi!

Millainen reissukaveri Inka on?

Innokas näkemään kohteen, mutta haluaa yleensä välttää turistirysät. Siinä on hyvät ja huonot puolensa: turistiloukut jäävät omaan arvoonsa, mutta toisaalta päänähtävyydet saattavat jäädä näkemättä ja tietty rentous voi jäädä reissusta puuttumaan. Inka ei halua olla perinteinen pakettimatkailija, vaan lähtee mieluummin reissuun tuntemattomampiin kohteisiin. Näin voi reissukohde olla upea, vielä turistimassojen ulottumattomissa oleva helmi, tai sitten matkailun kannalta hankala. Toisaalta Inkalla on omia ikisuosikkeja, joihin haluaa uudelleen ja uudelleen, kuten Lontoo ja New York.

Paikan päällä Inka haluaa yleensä kävellä paljon, eikä oikein tykkää löhöilystä ja perinteisestä rantalomasta. Kalliissa ravintoloissa istumisen sijaan Inka syö mieluummin omia eväitä tai vaihtoehtoisesti etsii ne hinta-laatusuhteeltaan parhaat ravintolat.

Yleisesti ottaen Inka haluaa matkustaa koko ajan.

Oon vasta viime aikoina tajunnut, kuinka hc-kävelijä mää reissuissa oikeasti oon. Karimin lisäksi en oo matkustanut kuin vaan yhen kaverin kanssa (terkut Mipa!!), jonka kanssa  ei olis ollut fiilistä että pitää kävellä vähemmän kuin haluaisi. Se on ollut tärkeä oivallus, joka varmasti tekee munsta vähän helpompaa reissuseuraa tulevaisuudessa.

Mikä siinä on parasta?

Kokenut konkari, joka ei hätkähdä pienistä ja osaa matkustaa. Suunnittelee etukäteen usein paljon ja ottaa asioista selvää. Lisäksi bongailee (jo työnsä puolesta) edullisia lentoja.

Tuo lentojen bongailu on kyllä pahasta, sillä vaikka siitähän mulle maksetaan, niin sen takia kaikki mun rahat myös menee. :D Siinä on yhtälö, jota ei välttämättä tarvitse ratkaista…

Entä mikä pahinta?

Ahdistuu väenpaljoudessa ja ei osaa päättää mitä syödä, jos ollaan esimerkiksi markkinoilla tai street food -kojujen ympäröimänä. Tuntuu olevan usein halukas näkemään aina vain sen seuraavan paikan tai kokemaan seuraavan jutun eikä osaa keskittyä hetkeen ja nauttia siitä.

Hetkessä pysyminen on kieltämättä mulle tosi hankalaa, ja sen reenaaminen on edelleen käynnissä oleva prosessi.

Kun lähdet reissuun Inkan kanssa, mihin asioidin valmistaudut etukäteen?

Pysymään tyynenä kun Inkalla iskee pakokauhu väenpaljoudessa tai kun Inka ei uskalla maistaa uusi ruokia eikä siksi löydä syötävää, lukemaan karttaa (lataan kartat puhelimeen ja tutustun niihin, merkkaan tärkeät paikat karttaan) ja odottamaan mm. aamuisin Inkan meikatessa ja pukeutuessa. Toisaalta valmistaudun innokkaaseen matkaajaan, joka hymy korvissa ottaa kuvia lentokoneen siivestä ja hykertelee uusien kokemusten edessä.

Tuo ruoka-asia on kyllä muodostunut meillä jo aikamoiseksi läpäksi, niin överiksi se mulla joskus menee. Singaporen reissua varten tein henkistä sotasuunnitelmaa, että nirsokin löytäisi jotain syötävää.

Kun on kylmä tai hirveä hiki, väsy, kamala nälkä ja kaikki menee pieleen, miten Inka reagoi?

Yleensä ollaan molemmat samassa veneessä, joten yhteinen valittelu ja sitä seuraava kamaluuden hiljainen hyväksyntä ovat aika perusjuttuja.

Tää on hyvä setti, joka toimii! Vähän kun pääsee yhdessä valittamaan, on monesti mieli aika nopeasti jo vähän siedettävämpi.

Mikä on pahin tilanne, mitä Inkalle voisi sattua matkalla?

Silmälasien hajoaminen.

:D :D :D Tää on paras vastaus sen takia, että se on sataprosenttisesti totta.

Millaisissa tilanteissa on hyvä, että just Inka on mukana reissussa?

Kun ei ole oikein tehnyt matkasuunnitelmaa ja tutustunut kohteeseen etukäteen, on Inkalla usein jotain takataskussa. Inka on myös hyvä piristämään kun reissukohde sattuukin olemaan umpitylsä. Inka myös tuntee minut aika hyvin ja tietää milloin kannustaa, milloin olla vain hiljaa ja että perusasioista, kuten syömisestä, juomisesta ja lepotauoista täytyy pitää kiinni.

Meikän jutut on kieltämättä niin huonoja, että viihdytys on taattu. :D

Näistä Karimin vastauksista mun oma suosikki oli ehdottomasti tuo silmälasien hajoaminen, sillä se on niin totta! :D Muuten en esitä sen kummempia vastalauseita, sillä enpä oikeastaan edes voisi, sillä jos joku mut tuntee reissuseurana niin se on juuri Karim.

Täytyy myöntää että jotkut asiat, esimerkiksi juuri tuo väenpaljoudessa ahdistuminen, oli jotain mitä en olisi halunnut kuulla, vaikka se totta onkin. Siinä riittää vielä runsain mitoin tekemistä, että osaisin oikeasti rauhoittua valtavassa ihmispaljoudessa. Se on kuitenkin aika huvittavaa, sillä rakastan kuitenkin suurkaupunkeja, ja ahdistus iskee vain tietynlaisissa tilanteissa… Ainakin omasta mielestä.

Tuliko sulle paljastuksia, vai oonko onnistunut välittämään itsestäni realistisen kuvan blogin välityksellä?

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Salla 6.3.2018 at 0.12

Tämä tulikin jo siinä Singaporen ruoka-postauksessa ilmi, mutta mulle oli suuri yllätys tuo sun ”ruokarajoittuneisuus”.

Vastaa
Inka 6.3.2018 at 21.09

Se on kyllä ominaisuus, mistä en oo yhtään ylpeä mutta toisaalta sitä on turha feikatakaan, joten kaikki luurangot kaapista vaan ulos! Ehkä pikkuhiljaa…

Vastaa
Miia 6.3.2018 at 8.33

Kiitti, nyt on heti aamusta Fit olo :D Hauska postaus muutenkin ja tuli jotain juttuja mitä en oo itse huomannut! Ajattelin teitä muutenkin tänään, pitää viestitellä teidän kevätreissun tiimoilta :)

Vastaa
Inka 6.3.2018 at 21.09

Haha, no hyvä! :D :D Ja joo, just eilen puhuttiin siitä, viestitellään!

Vastaa
urmas 6.3.2018 at 10.57

eiks tän blogin esittelytekstissä joskus lukenu jotain että ruoanhuuruisia kokemuksia etsitään matkoilta? onks asenteet vaihtunu vai oliks se vaan trendikästä sillon feikata ruoka-aiheinen kiinnostus?

Vastaa
Inka 6.3.2018 at 21.11

Jes, kiitti kommentista Urmas ja Reeta! Mulla ei oikeastaan oo mitään lisättävää tuohon Reetan kommenttiin, sillä ei kai tartte rakastaa tulista ruokaa, äyriäisiä ja heinäsirkkoja voidakseen nauttia ruokaelämyksistä?

Kiitti Reeta vielä tsempistä, kiva kuulla että on muitakin ruokarajoittuneita! :)

Vastaa
Reeta 6.3.2018 at 14.38

En yleensä kommentoi, mut nyt tuli sellainen olo: aika nohevana siellä joku koittaa tylyttää. Jos lukisit blogia tarkemmin, niin kyllä Inkalla on paljon ruoka-aiheisia postauksia ollut. Muun muassa Amerikan reissuilta ja vaikkapa täydellisen hampparin etsinnästä (olikohan New Yorkin reissulta). Ja kyllä, hamppareista kirjoittaminen on aivan yhtä sallittavaa kuin täydellisen kimchi-annoksen metsästyksestä kirjoittaminen. Päivänpaistetta sinulle Urmas kevääseesi! Inkalle terkkuja toiselta ruokarajoittuneelta. Sun blogia on kiva lukea!

Vastaa
Jonna 6.3.2018 at 18.38

Olipa hauska postaus! :) On tosiaan hyvä välillä pysähtyä miettimään millaista matkaseuraa on. Tunnistan itsessäni myös joitain samoja piirteitä mitä sinusta on kirjoitettu Olen vasta hiljattain alkanut lukemaan blogiasi. Mitä teet työksesi , kun sen puolesta saa bongailla halpoja lentoja? :)

Vastaa
Inka 6.3.2018 at 21.13

Moikkis Jonna ja kiva kun kommentoit. :) Oon ammatiltani matkailutoimittaja, joten halpojen lentojen bongailu kuuluu hyvinkin asiaan. :)

Vastaa
prosign 19.3.2018 at 3.26

Kiitos paljon! 3

Vastaa

Jätä Kommentti