Pallontallaajat.net
Valikko

Viimeinkin! Vierailu maailman parhaalla lentokentällä

Kirjoittanut Inka 3.4.2018

Yhteistyössä Turkish Airlines

Changin lentoasema on valittu kuus kertaa peräkkäin maailman parhaaksi lentokentäksi tuhansien matkailijoiden antamiin arvosteluihin perustuvassa, arvostetussa Skytrax-palkintogaalassa vuodesta 2013 lähtien. Siihen on monia syitä: muun muassa hyvä palvelutarjonta, siisteys ja helppous on saaneet matkustajat rakastumaan lentokenttään.

Kentällä on esimerkiksi ilmaisia elokuvateattereita, nukkumisalueita, jalkahierontaa, puutarhoja ja hyvät shoppailu- ja ruokailumahdollisuudet. Niiden lisäksi perusjutut on kunnossa: ilmainen langaton netti on kaikkien saatavilla, terminaalien välillä pääsee liikkumaan nopeasti sekä helposti junalla ja juomavettä sekä mukavia istumapaikkoja on helppo löytää. Kenttä on lisäksi äänestetty moneen otteeseen maailman parhaaksi lentokentäksi nukkua, joten ei varmasti oo mikään ihme, että se herättää myös budjettireissaajan kiinnostuksen.

Oon itse asiassa jollain tasolla haaveillut vierailevani Changilla jo varmaan vuodesta 2010 lähtien. Lentokenttä, missä palvelu pelaa ilmaiseksi tuntui erityisesti silloin aika uskomattomalta, kun Helsinki-Vantaakin oli nykyiseen palvelutasoon verrattuna aivan lapsenkengissä. Olin supersiistiä päästä viimein vierailemaan haaveiden lentokentällä!

Matkan alussa saatiin Changista pieni makupala, mutta todellinen jättipotti oli tietysti palatessa, kun vietettiin siellä ihan ronskisti aikaa. Meidän lento lähti vasta 00.05, mutta kaupunkiseikkailupäivien jälkeen oltiin sitä mieltä, että ei haluta viettää sitä surullisen kuuluisaa matkan viimeistä päivää pääasiassa odotellen lentokentälle lähtöä. Siispä skipattiin se ja luovutettiin huone vasta viime minuuteilla, käytiin syömässä naapurin hawker centerissä ja suunnattiin lentoasemalle ennätyksellisen hyvissä ajoin, kokonaiset 11 tuntia ennen lennon lähtöä.

Changilla on onneksi aikaisen lähtöselvityksen palvelu, joka saattaa olla monella muullakin kentällä mutta joka on jäänyt toistaiseksi huomaamatta. Sen avulla saatiin tehtyä lähtöselvitys Turkish Airlinesin lennolle tosi hyvissä ajoin, ja seikkailu maailman parhaalla lentoasemalla oli valmis alkamaan! Turkish liikennöi lentokentän ykkösterminaalista, ja otettiinkin suunta ensimmäisenä sinne. Passintarkastuksen jälkeen meillä ei ollut enää asiaa kentällä sijaitsevaan, työntekijöille tarkoitettuun hawker centeriin, mutta onneksi muitakin ruokailumahdollisuuksia tuli päivän aikana vastaan.

Meillä oli reissussa lainassa Rimowan Topas-laukut, jotka toimi kaupunkilomalla aivan täydellisesti.

Aloitettiin aamu juomalla noin euron maksaneet (lentokentällä!) aamukahvi ja -tee kaktuspuutarhan vieressä sijaitsevassa loungessa, mistä jatkettiin sitten tutkimaan muuta kenttää. Suhattiin terminaalien väliä liikennöivillä junilla muutamissa minuuteissa terminaalista toiseen, ja käytiin läpi terminaalit 1,2 ja 3. Vierailtiin kaktuspuutarhan lisäksi myös perhos- ja orkideapiutarhoissa minkä lisäksi katsottiin yksi leffa elokuvateatterissa, makoiltiin rentoilualueella ja syötiin edullisessa hawker centerissä.

Päivä Changilla sujui vauhdilla, ja lopulta kun oli aika nousta koneeseen, oltiin tyytyväisiä siitä että päämäärättömän suhailun sijaan valittiin rauhallinen päivä maailman parhaalla lentoasemalla. Olipahan kenttä nyt nähty!

Ootko nää käyny Changilla? Mitä tykkäsit?

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Annemaria/Samppanjaa muovimukista 3.4.2018 at 17.07

Toi lentokenttä oli niin siisti. Siis ihan kirjaimellisesti kuin muutenkin. Meille jäi “ainoastaan” viisi tuntia aikaa ennen koneen lähtöä, mutta kerrankin lentokentällä notkuili ei tuntunut yhtään pitkäveteiseltä. Harmiteltiin sitä, että käytiin ennen kentälle menoa syömässä kunnollaan. Changin ravintolat olivat yllättävän halpoja eikä ruokapaikoista ollut pulaa. Tosin kiva oli maistella myös kaikenlaista pientä aasialaista näykkäpalaa. Tälle kentälle voi oikeesti mennä viihtymään.

Vastaa
Inka 6.4.2018 at 19.10

Joo, ehdottomasti siisteimpiä näkemiäni kenttiä!! Viis tuntia Changilla on varmasti just hyvä, ehtii nähdä paljon mutta ei jää liikaa aikaa kuitenkaan. Haha, näykkäpala on aila hyvä sana! :D

Vastaa
Teea | Curious Feet 3.4.2018 at 19.48

Todellakin tykkään! Lentokentällä on oikeasti mahdollista rentoutua ihan maksamattakin, mikä on tietysti tosi mukavaa kun edessä on pitkä lento. Mielelläni lentäisin joskus tulevaisuudessakin Singaporen kautta.

Vastaa
Inka 6.4.2018 at 19.11

Tulispa muillekin kentille vastaavia palveluja, luulis ettei olis iso vaiva hankkia rentoilualueita käsinojallisten ala-astetuolien sijaan.

Vastaa
Ulkosuomalainen 4.4.2018 at 11.38

Lentokentillä on vietettävä aikaa kun varautuu mahdollisista ruuhkista selviytymään ajoissa, stressittä, myöhästymättä…Väsymyksen tasaaminen, liikuntaa istumisen sijaan, lasten tarpeet ja hyvä matkustaminen näiden kanssa (muut matkustajatkin siis huomioiden)
Vaihto allianssin suhteen, jolloin mahdollinen myöhästyminen jatkolennolta aiheuttaa ylimääräisiä toimia.

Kun pitkään odotettu loma alkaa, kovan työputken jälkeen, jo lentokentällä ja lennolla on irti arjesta se tuntuu hyvältä.

Kiva että otit aiheen esille, itseäni ainakin kiinostaa, miten lentoasemat voisivat olla monipuolisia ja mahdollisuuksia ehdottomasti stressittömään, ei turhaan kiireeseen, nautinnolliseen kokonaisvaltaiseen matkustamiseen.

Vastaa
Inka 6.4.2018 at 19.12

Tuo on tosi hyvä pointti, että matkailijoille lentokenttä on just se paikka missä virittäydytään lomatunnelmaan. Se olis kiva jos se onnistuisi ilman stressiä tai hirveää paniikkia, hajoilusta puhumattakaan. Onneksi Helsinki-Vantaa on myös aivan ässä kenttä, joten lomallelähtötunnelmat on ainakin tässä päässä rennot!

Kiitti kommentista!

Vastaa

Jätä Kommentti