Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ranta... Ei, vaan laskumatkalla Turkissa - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Ranta… Ei, vaan laskumatkalla Turkissa

Kirjoittanut Inka 8.4.2018

Kaikki meistä tietävät Turkin olevan ihan loistava rantalomakohde tai fantastinen paikka kaupunkimatkalle, mutta aika harvalla tulis mieleen lähteä Turkkiin laskulomalle. Laskukohteesta tulee mieleen enemmänki Suomen laskettelukeskukset, Ruotsin kohteet, Alpit ja vaikka mieluummin vielä Japanikin kuin Turkki. Päästiin kuitenkin Turkin-matkalla kokemaan, että maa tarjoaa myös mahtavia laskumaisemia!

Reissun ensimmäinen kohde oli Keski-Turkissa sijaitseva Erciyes-vuori, joka kohoaa vajaaseen neljään kilometriin ja on sydäntalvena ihan oikea laskettelukohde, kunnon lumikinoksineen ja kaikkineen. Vuorella sijaitsee yksi lasketteluksekus, Erciyes Ski Resort, joka on avattu vuonna 2011, mutta vuorella on toki lasketeltu jo vuosikymmeniä ennen sitäkin.

Laskupäivä Turkissa oli kutkuttava siitäkin syystä, että se jäi mulle tämän talven ainoaksi, sillä muut laskureissut jäi tähän syssyyn tekemättä. Siispä tuohon yhteen päivään piti asennoitua sillä silmällä, että siitä on otettava kaikki ilo irti.

Erciyes-vuorella on 34 rinnettä, joten laskettavaa riittää. Oon ihan susihuono lukemaan karttaa ja erityisesti rinteiden hahmottaminen on mulle harvinaisen hankalaa. Siitä syystä olin tosi iloinen, että saatiin turkkilainen Emrah meidän oppaaksi, ja pari kuukautta lähes päivittäin lautailua opetellut kaveri tiesikin rinteiden parhaat paikat ja vuoren näyttävimmät offarit, mutta me pyörittiin tietysti muutaman helpoimman rinteen huudeilla, kun aikaa ei kuitenkaan ollut muutamaa tuntia enempää (puhumattakaan meidän taidoista, hah!).

Siinä sai kuitenkin mainion kuvan Erciyesin hiihtokeskuksen toiminnasta, ja vaikka rinteet oli osittain melko jäässä nollakelin vuoksi sekä sää paikoin tosi pilvinen, saatiin vastapainoksi ihan upeaa auringonpaistetta ja kirkasta taivasta sekä tietysti valtava tunne vapaudesta laudan liukuessa koskemattomalla lumella. Offarit ja puuteri on auenneet mulle ihan uudelle tavalla vasta pari vuotta sitten, kun pääsin Hemavanissa kokemaan todellisen offarielämyksen. Turkissa olosuhteet oli täydelliset vasta meidän laskujen jälkeisenä päivänä, mutta kyllä tuollakin pääsi kokemaan aikamoista vauhdin hurmaa.

Erciyes-vuori kohoaa 3 970 metrin korkeuteen, joten maisemat on kirkkaalla säällä todella upeat. Aina tietyn pisteen jälkeen taivas kirkastui kuin taikaiskusta, ja olikin mahtavaa päästä laskemaan ainakin rinteen yläosa selkeässä paisteessa. Jos turvallisuus mietityttää niin ei huolta, sillä Erciyesin puitteet on kansainvälisten standardien mukaiset ja esimerkiksi hissit tulee Itävallasta.

Miten sinne Turkkiin sitten pääsee laskemaan, jos haluaa? Erciyes sijoittuu näppärästi puoliväliin matkalla Kayserin lentoasemalta Kappadokiaan, joten jos suuntaat Kappadokiaan, kannattaa matkaan yhdistää myös laskuelämys Erciyesillä. Hintataso houkuttaa jäämään laskemaan, sillä päivän hissilippu vuokrakamoineen maksaa noin 25 euroa, ja kulttuurikokemuksia saa jo vuokraamossa. Edes kenkiä ei tarvi laittaa kiinni itse, sillä vuokraamon työntekijäjäbät sitoi meille kengännauhatkin laskumonoihin, mikä oli melko häkellyttävää.

Talvikauden laskut jäi tällä kertaa siis vaan muutamaan hassuun tuntiin, mutta toivottavasti ensi kausi pitäis sisällään sitäkin enemmän laskuja.

Mitä mieltä oot, voisitko lähteä laskureissulle Turkkiin?

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

keke 8.4.2018 at 21.18

Pakko kyllä myöntää, että ei ihan tullut laskettelu mieleen, kun tänään palasin viikon lomalta antalyasta, ja lämpötilat pyöri siellä 25asteen tuntumassa :DD

Vastaa
Inka 10.4.2018 at 22.22

:D No se on helppo uskoa! Me itse asiassa käytiin samalla reissulla Antalyassa, ja siellä oli kyllä aika paljon lämpimämpää. :)

Vastaa

Jätä Kommentti