Pallontallaajat.net
Valikko

Bled-järven valloitus Sloveniassa

Kirjoittanut Inka 26.4.2018

Oli huumaavaa olla työmatkalla Sloveniassa paikassa, mistä olin kuullut hurjasti kehuja. Muun muassa Milla ja Satu olivat luoneet mulle kuvan maasta, jossa riittää hulppeita maisemia sekä upeita luontokohteita, ja niitähän sitten odotettiin innolla. Neljä päivää Sloveniassa oli yhtä tykitystä, mikä virittäytyi huippuunsa viimeisen aamun alkaessa, kun suunnattiin maan kuuluisimpaan luontokohteeseen, turkoosina hehkuvalle Bled-järvelle.

Järvi sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Ljubljanasta, joten se olis ollu mainio päiväretkikohde myös vuosien takaisella reilillä. Eipä sitä tuolloin tajunnut ja tavallaan ihan hyvä, sillä nyt oli hienoa päästä näkemään se ensimmäistä kertaa. Lumihuippuisten vuorten koristama maisema järvestä, jonka keskellä sijaitsi saari missä oli korkealle kohoava kirkko, oli häkellyttävä.

Huhtikuisena perjantaipäivänä maisema kylpi auringossa, ja meidän seurue astui varovasti jokaisella askeleella keinahtelevaan veneeseen. Mukaan mahtui kymmenisen reissaajaa, minkä jälkeen soutaja tarttui airoihin ja työnsi veneen liikkeelle. Kymmenen minuuttia myöhemmin vene osui laituriin, ja oli aika tutustua järven keskellä sijaitsevaan saareen.

Saarella kohoava kirkko oli täynnä kiinalaismatkailijoita soittamassa kelloa ja esittämässä toiveitaan, mutta maisemat järven rannoille vetivät melko hiljaisiksi. Veneretkellä aikaa saarelle jää parisenkymmentä minuuttia, mikä on aivan riittävästi kiertämään saaren ja piipahtamaan kirkossa, minkä jälkeen aikaa jää vielä odotella veneen lähtöä laiturilla.

Retken kohokohta olikin ehdottomasti veneretki, mistä käsin maisemat avautui aivan uudella tavalla. Meille sattui mukavan lämmin päivä, joten vuoristomaiseman katselu veneen lipuessa kohti rantaa oli ihanan rentouttava kokemus. Se kelpasi, vaikka pressimatka ei ollut ollutkaan siitä kaikkein raskaimmasta päästä.

Kaiken kaikkiaan lyhyt vierailu Beld-järvellä oli vaivan väärti, ja huhtikuu mukavan rauhallinen vierailuaika. Voin siis oman kokemukseni perusteella suositella tuota lämpimästi, vaikka järvi paikallisten silmissä onkin täysi turistiloukku.

Tsekkaa myös samalla reissulla olleen Adalminan postaus Bledistä!

Järvihönöilykuvat minusta: Annabella Kiviniemi / Bellan matkassa

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Ismo / Reppureissaaja 27.4.2018 at 20.11

Bled-järvi oli mulla viime kesän parhaimpia lomakokemuksia. Vaikka olinkin siellä pahimpaan turistiaikaan heinäkuun lopulla ja paikka oli turisteja täynnä. Noi maisemat! <3 Läheinen Bohinjin järvi tosin vei kauneudessaan voiton Bledistä.

Vastaa
Inka 1.5.2018 at 15.10

Oo, onpa mahtava kuulla että järvi jätti noin upean fiiliksen matkailijaryntäysajasta huolimatta. :) Ja kuulinkin että lähellä sijaitsee vielä siistimpi järvi joka on paikallisten suosikki, mutta tietty Bled on semmonen, mikä pitää matkailijana nähdä.

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 28.4.2018 at 8.49

On kyllä ihan käsittämättömän komea tuo kirkkomaisema, jossa lumihuippuiset vuoret on taustalla. Taitaa olla just oikea aika vuodesta käydä napsimassa kuvat, kun kesällä vuori on varmaan lumeton. Sloveniaan pitää kyllä joskus päästä reissaamaan. :)

Vastaa
Inka 1.5.2018 at 15.10

Älä muuta sano, ihan superhieno maisema!! Oli kyllä mahtavaa päästä käymään tuolla. :) Slovenia on ihan ässä, tykkäisit takuulla!

Vastaa
Maarit Johanna 30.4.2018 at 11.40

Yks ehdoton unelmakohde! Ei yhtään nämä fotot vähentäneet sen hehkua minun ajatuksissa <3

Vastaa
Inka 1.5.2018 at 15.11

Suosittelen lähtemistä vaikka heti, ihan mahtava!!!

Vastaa

Jätä Kommentti