Pallontallaajat.net
Valikko

Nopea kevätreissu Islantiin – tunnelmat tuoreeltaan reissun jälkeen

Kirjoittanut Inka 3.5.2018

Huh, mitä yllätyksiä tämä reissukevät tuokaan eteen! Oon päässyt seikkailemaan jo vaikka missä, ja meno sen kun paranee, sillä viimeisimpänä pääsin seikkailemaan Islantiin. Välillä on kieltämättä pakko vähän nipistää itseä kun mietin miten siistiä on nähdä omin silmin paikkoja, joita on aiemmin kokenut vaan elokuvien, kirjojen ja blogien välityksellä. Islannin-reissu oli työmatka, ja supernopeasta aikataulusta huolimatta ehdin kokea maassa monenlaista.

Olin reissussa vaan pidennetyn viikonlopun, ja aikaa Islannissa jäi torstai-illasta sunnuntaiaamupäivään. Siitä huolimatta ehdin paitsi fiilsitellä maan pääkaupunkia Reykjavikia useaan otteeseen myös pulahtaa Blue Lagoonissa, vaeltaa vesiputoukselle kansallispuistossa, lillutella toisessa kuumassa lähteessä ja käydä kannustamassa Reykjavikin ykkösjalkapallojoukkuetta. Paljon ehtii, kun hyvin (joku muu) suunnittelee!

Islannista välittyi minireissun aikana kuva upeiden luontokohteiden maana, joka todellakin lunastaa odotukset. Vaikka tällä kertaa jäätiköt jäivät vielä ihan kokonaan näkemättä, Þingvellirin kansallispuiston laavakentät, lammet, vesiputoukset ja vuoret todistivat, että jo lyhyen matkan päässä pääkaupungin ulkopuolelta löytyy luontokohteita, jotka jättävät sanattomaksi.

Matka oli Icelandairin järjestämä pressimatka, ja majoituin lentoyhtiön nimeä kantavassa Icelandair Hotel Reykjavik Marina -hotellissa. Se sijaitsi näppärästi lyhyen kävelymatkan päässä Reykjavikin keskustasta, ja oli taksikuski Jonin mukaan just soppeli sijainti. Islantilaisilla on kuulemma tapa juhlia viikonloppuisin helposti aamukuuteen–seitsemään saakka varsin kovaäänisesti, ja keskustan hotellien asukkaat valittavatkin jatkuvasti juhlijoista kantautuvaa möykkää. Sijainti näyttävän sataman tuntumassa takasikin paitsi hyvät maisemat myös makeat yöunet.

Hotelli oli muutenkin tosi kiva ja tunnelmallinen, eikä palveluita puuttunut. Pohjakerroksessa riitti työskentelytiloja, jos hotellihuoneen työpöytä (eli sänky) alkoi tuntua epäergonomiselta, minkä lisäksi hotellissa oli oma pieni leffateatteri sekä tietysti kuntosali, missä oli muun muassa kiipeilyseinä!

Mun suosikki oli kuitenkin huoneiden kalateema sekä kalastajalakki, jota tuijottelin aina viimeiseen aamuun saakka, kunnes hetkeä ennen lähtöä rohkenin kokeilla. Onneksi oli jo kiire lentokentälle, sillä muuten olisin varmaan reissuhuumassa käyny nappaamassa hotellin myymälästä itelleni oman version!

Lyhyen reissun aikana islantilaisista välittyi superystävällinen kuva, ja yllätyksenä tuli esimerkiksi muista pohjoismaalaisista poikkeava taipumus suhtautua aikatauluihin rennosti. Tosin se lienee ymmärrettävää maassa, joka sijaitsee keskellä Atlantin valtamerta ja on täysin luonnonvoimien armoilla. Koskaan ei siis voi tietää, ehtiikö perille sovittuna aikana jos vaikka kotikylää koettelee monsuuni tai pyöräreissulla on niin kova vastatuuli, että on pakko polkea tavallista hitaammin.

Reissun aikana tutuksi tuli myös maan lilluttelukulttuuri, sillä pääsin tosiaan muutaman päivän aikana uima-altaaseen kaksi kertaa. Ensin piipahdin Blue Lagoonissa, mistä on luvassa postausta myöhemmin, ja sen lisäksi myös vähän enemmän normi islantilaisten suosimassa Laugarvatn Fontanassa, mikä sekin taisi olla perusuimalaa fancympi versio. Joka tapauksessa oli ihanaa kirmata suihkunraikkaana Islannin +5 asteessa lämpimään veteen jutustelemaan ympäri maailmaa kotoisin olevien uusien tuttavuuksien kanssa. Siinä samalla kun lilluteltiin altaissa, käytiin heittämässä talviturkki hyiseen järveen sekä istuskeltiin saunassa oli helppo tutustua syvemmin reissukavereihin, jotka olin tavannut ensimmäistä kertaa edellisenä iltana ja joille sanoisin heipat seuraavana päivänä.

Kuva: Icelandair

Lyhyt reissu oli siis tosi antoisa, ja kieltämättä hieman harmitti sanoa heipat kaikille huipuille tyypeille niin nopean tutustumisen jälkeen. Työmatkojen parasta antia on kyllä uudet tuttavuudet kaikkialta maailmasta!

Ja reissussa oli muuten lähes koko matkan ajan, viimeistä päivää lukuun ottamatta, ihan fantastinen aurinkoinen sää. Siitä huolimatta lämpötila oli jatkuvasti alle kympissä, ja mulla oli parhaimmillaan kolme pitkähihaista päällä samanaikaisesti. Noista keleistä olikin ihana palata takas Etelä-Suomen lämpöön, vaikka muuten olis ollutkin hauska jatkaa seikkailua.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Julia - Villi lapsi 6.5.2018 at 10.51

Islanti on valloittava! En ole varmaan kuullut, että kukaan olisi joutunut pettymään. Se on jännää, miten paljon niin pienellä saarella on tarjottavana. Itse olen nähnyt enimmäkseen Etelä-Islantia, mutta olisi mahtavaa lähteä kiertämään koko saarta. Kiitos tekstistä ja kuvista :)

Vastaa
Inka 8.5.2018 at 20.40

No kyllä, oli kyllä hullua miten paljon nähtiin ja miten paljon jäi vielä näkemättä, tuntuu ettei kuitenkaan ehditty nähdä yhtään mitään! Koko saaren kattava road trip olis kyllä ässä. Kiitti kommentista!

Vastaa

Jätä Kommentti