Pallontallaajat.net
Valikko

Kesäloma Suomessa – viisi kohdevinkkiä kotimaassa

Kirjoittanut Inka 28.6.2018

Kaupallinen yhteistyö: Rantapallo ja 100 syytä

Suomen kesä on parasta! Sen todistaakseni itselleni en tulevan kesäloman aikana astu jalallanikaan Suomen rajojen ulkopuolelle. Maanantaina alkavan, kahden viikon mittaisen kesäloman ensimmäisen pätkän varalle mulla ei oo muita kuin kotimaata koskevia suunnitelmia, ja se ei tällä hetkellä harmita tippaakaan.

Vuoden alkupuolella oon saanut iloita itselleni riittävän tiheästä matkailutahdista, minkä ansiosta oon nyt, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012 sitä mieltä, että en oikeastaan edes jaksaisi lähteä mihinkään kauemmas. Se tilanne on inspiroinut katselemaan kotimaan, ja erityisesti lähihuudien kohdetarjontaa aivan uusin silmin.

Tulevan Suomi-kesäloman suunnittelussa on auttanut kotimaanmatkailua edistävä 100 syytä -sivusto, joka esittelee Suomen monipuolisia matkakohteita. Sivusto antoi aika paljon inspiraatiota, sillä kohteita löytyy ympäri maata ja listalla oli aika monta paikkaa, mistä en ole koskaan edes kuullut, vaikka elämäni ensimmäisinä kesinä huristeltiinkin varsin ahkerasti ympäri kotimaan matkakohteita.

Juhannuksen mökkitunnelmat muistuttivat taas, miksi Suomen kesä onkaan niin mahtava. Sivustolta pyydettiin yhteistyön tiimoissa valitsemaan viisi kiinnostavinta paikkaa, ja jos kesälomalla olisi kaikki aika ja mahdollisuudet, kokisin loman aikana seuraavat elämykset ja paikat:

1. Oulun tapahtumat

Elämäni aikana oon ottanut kaiken ilon irti Oulun kesätapahtumista, ja esimerkiksi jo legendaariset mittasuhteet saavuttanut Qstock, nykyisin Suomi Pop -festarina toimiva entinen Rotuaari Piknik, ja hurjan kiinnostavaksi noussut Bättre Folk on tulleet männävuosina tutuiksi. Tänä kesänä festarikattaus on aivan huikea! Mua kiinnostaisi erityisen paljon fiilistellä Qstockissa Lily Allenia ja Don Johnson Big Bandia sekä nauttia Koiteli elää! -festarin ainutlaatuisesta tunnelmasta, puhumattakaan siitä fiiliksestä, mikä Oulussa on kesällä just Qstockin aikaan. Ja samalla on pakko mainita myös kotikaupungin legendaarisimmasta kesätapahtumasta: ilmakitaransoiton mm-kisat on ehkä siisteintä, mitä Oulun kesä tarjoaa.

Tsekkaa lisätietoa Oulun kesän 2018 kiinnostavimmista tapahtumista! 

2. Ruka

Kuusamossa sijaitseva Ruka on aika paljon muutakin kuin pelkkä talvinen laskettelukohde, sillä lumien sulettua rinteillä riittää tekemistä kesälläkin. Oon edellisen kerran käynyt Rukalla kesäkuukausina joskus yläasteikäisenä, kun lähdettiin siitä vaeltamaan Karhunkierrokselle, mutta ehkä nyt olisi taas jo korkea aika. Näiden vuosien aikana Rukan kesämahdollisuudet on monipuolistuneet hurjasti, ja nykyisin siellä voi paitsi vaeltaa kolmessa eri kansallispuistossa myös esimerkiksi meloa ja laskea koskea –  muuten ihan ääripätevässä ohjauksessa, sen verran tiedän varmasti – sekä katsella myös karhuja! Karhujen katselu olis kyllä huisin jännää, sillä ajatus siitä että kontiot olisi seinän takana vaan muutaman metrin päässä autuaan tietämättöminä siitä että niitä tarkkaillaan, on äärimmäisen kiehtova. Taas yks lisäsyy lähteä kokemaan kesä-Ruka!

Lue täältä lisää, mitä kaikkea Rukalla voi tehdä kesällä

3. Aavasaksa

Jos Lapista pitäisi nimetä paikkoja missä en oo oululaisena käynyt, olis niitä pitkä liuta. Se harmittaa, sillä Suomen pohjoisilla nurkilla on ihan hurjasti kiinnostavia paikkoja, kuten esimerkiksi Aavasaksa, mistä tulee mieleen ensimmäisenä hurjan vaikuttava postikorttimaisema. Nyt kun en asu enää Oulussa enkä pääse nauttimaan auton tuomasta vapaudesta, tuntuu ihan käsittämättömältä miten siistejä paikkoja oon vaan jättänyt näkemättä! Juhannusvaellus Aavasaksalla ei kuulosta huonolta idealta ensi vuodelle, mutta aika mieluusti lähtisin sinne esim. heti.

Poimi vinkit Aavasaksalle! 

4. Espoon saaret

Kuten postauksen alussa lupasin, poimin listalle jotain kohteita lähinurkiltakin, ja sadasta listatusta kohteesta huomion kiinnitti aika merkittävästi Espoon saaristo, jossa on sivuston mukaan saaria enemmän kuin Havaijilla. Kelpais, ja tämä kokemus on ehdottomasti listalla myös tulevien kahden viikon aikana, sillä Espoohan sijaitsee lähes naapurissa. Saaristoristeily naapurikaupungissa kuulostaa aika helposti toteutettavalta varsinkin, kun matka kotoa saaristoveneen lähtösatamaan taittuu näppärästi pyörällä.

Kiinnostuitko nääki Espoon saarista? Lue lisää täältä! 

5. Food Walk Turku

Suomen Turku on ollu meillä puheissa kesäkohteena jo monen vuoden ajan ja näyttäisi, että viimein vuonna 2018 päästään taas monen vuoden jälkeen tekemään kesäretki Turkuun. Kaikki mikä liittyy ruokaan kiinnostaa aina, joten en voinut olla kiinnittämättä huomiota Food Walk Turkuun, kun sen sivuilta bongasin. Käytännössä homman nimi on se, että 44 euron hintaisella Food Walk -kortilla pääsee valitsemaan kymmenestä mukana olevasta ravintolasta viisi, joissa voi korttia vilauttamalla nauttia Food Walk -annoksen. Ehdin käydä jo vähän tsekkailemassa tarjontaa, ja kortilla saisi muun muassa burgerin, tapaksia ja jälkkäriä. Kuulostaa ihan kelpo kombolta!

Tsekkaa lisätiedot Food Walk Turku -kortista! 

Kaiken kaikkiaan sivusto tarjoaa aika roimasti inspiraatiota oman kesäloman suunnitteluun, enkä voi muuta kuin suositella hyödyntämään tarjotut ehdotukset oman kesäloman suunnitteluun. Sivuston nimen mukaisesti kohteita on sata erilaista ympäri Suomea, joten niistä löytyy varmasti kiinnostavia kaikenlaisille reissaajille.

Käyhän tsekkaamassa 100 syytä!

Mikä sun Suomi-suosikki on, löytyykö tuolta listalta?

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

VEERAPIRITA / AURINKORAA JA ALOE VEERAA 28.6.2018 at 21.28

Sama homma täällä, kotimaalle kunnia tulevalla kesälomalla. Oon niin super innoissani kun lähdetään autolla Länsi-Suomea pitkin Lappiin.

Oma ylivoimainen suosikki Suomesta on kyllä Koli, ei voi tarpeeksi ylistää kyseistä paikkaa. Ihanaa pian alkavaa lomaa, perästä tullaan! <3

Vastaa
Inka 1.7.2018 at 9.37

Ohh, Koli on varmasti ihana, yhä harmittaa kun viime syksynä maisemat oli sumun peitossa, enkä ekalla Kolin-reissullani nähnyt maiseman maisemaa. Ehkä vielä joskus!

Ja ihanaa lomaa näin etukäteen sullekin, ja mahtavia Suomi-seikkailuja!

Vastaa
illusia 29.6.2018 at 8.37

Oma suosikkini (entisenä lohjalaisena) on ehdottomasti Länsi-Uudenmaan ruukkialue; Fagervik, Billnäs, Fiskars. Mieluiten tietenkin moottoripyörällä mutkaisia pikkuteitä kurvaillen. Tämän kesän lomasuunnitelmat kotimaassa kohdistuvat Itä-Suomen tai Keski-Suomen järvialueille, kunhan saadaan aikataulut selviksi. Sään salliessa moottoripyörällä.

Vastaa
Inka 1.7.2018 at 9.38

Kuulostaa hyvältä! Tuon alueen kohteista oon toki kuullut paljon hyvää mutta toistaiseksi ne on jääneet kokematta, mutta ehkä nyt lomalla!

Sun lomasuunnitelmat vaikuttavat aika kivoilta, toivottavasti sää sallii moottoripyöräreissun! :)

Vastaa
Tickler 29.6.2018 at 10.58

Pikkusen ylypiänä, ko kolome entistä kotikaupunkia on listalla. Turussaki menny kesä, muttei se koti ollu.
Terkut Luovosta, seonnut Bättrefolkin aika!

Vastaa
Inka 1.7.2018 at 9.39

Uijui, nää oot siis ollu oikeilla nurkilla! :D Ihanaa Bättre Folkia, määki toivottavasti ens kerralla!!

Vastaa
Mika / Lähtöportti 4.7.2018 at 22.49

Kyllä Suomesta on moneksi! Vielä mäkin joskus sinne Ouluun asti pääsen, ja Lappi kesäkohteena on varmasti hyvä idea. Hyvä muistutus myös nuo Espoon saaret, Helsingin saaria on tullut jonkun verran kesäisin kierrettyä, mutta onhan niitä tosiaan Espoossakin :)

Vastaa
Inka 6.7.2018 at 16.24

Hehe, sitä Oulu-elämystä odotellessa!! :D Jos kerta postauksen otsikkokin on jo valmiina, niin nyt pitää vaan suunnata kohti pohjoista. :) Kerro heti ku meet, niin kaivan sulle parhaat vinkit! Ja Espoon saaret jää kyllä usein Helsingin saariston varjoon, ja ihan syyttä!

Vastaa
Outi / Maa Quzuu 12.7.2018 at 13.21

Suomelle ja kesälomalle peukku!! Mua kyllä harmittaa miten onkin jäänyt niin paljon näkemättä täältä kotimaasta, vaikka paljon varsinkin penskana on tullut Suomessa reissattuakin.
Onneksi on vielä aikaa korjata puutteet! Vähänpä tosiaan on ollut ylipäänsä puhetta nuista Espoon saarista, mutta täytyypä ottaa nekin joskus tutkintaan. Vaikka on näissä Helsingin saarissakin kyllä vielä koluamista!

Vastaa
Inka 15.7.2018 at 20.13

Joo todellakin nyt vaan seikkailemaan kotimaassa! :) Ja eipähän saaret lopu kesken. :D

Vastaa

Jätä Kommentti