Pallontallaajat.net
Valikko

Kesäseikkailu lähisaarella – lounasretki Helsingin Mustasaareen

Kirjoittanut Inka 7.7.2018

Vaikka oon asunu Helsingissä jo neljä vuotta, tuntuu että en tunne kaupunkia juuri yhtään! Arkisin elämä pyörii aika tiiviisti samalla alueella, ja aiemmilla lomilla oon kiirehtinyt kaupungista pois mahdollisimman nopeasti. Aikaa seikkailuille ei siis oo ihan hirveästi jäänyt, mistä syystä odottelinkin tämän vuoden ekkaa kesälomaa aika innolla. Nyt olis aikaa löytää siistejä juttuja ympäri Helsinkiä!

Ensimmäisenä päätettiin löytää jotain uutta lähinurkilta. Me asutaan Helsingin Töölössä, ja Taivallahden kaupunginosa on ihan nurkan takana, ja periaatteessa alue venesatamineen sekä tunnelmallisine merimaisemineen on hyvinkin tuttu. Seurasaari on meidän go-to-kohde, enkä oikeastaan oo ees ajatellut, että muillakin saarilla kannattais vierailla.

Bongasin tuoreimmasta Mondosta maininnan Helsingin Mustasaaresta, minne on lauttayhteys Taivallahden satamasta. En ollut bongannut koko satamaa, joten mielenkiinto saarta kohtaan heräs heti. Saari oli siis koettava! Pakattiin lounaseväät ja viltti mukaan ja suunnattiin Taivallahteen, mistä satama löytyi nopeasti kesäteatterin vierestä, eli just siltä ainoalta nurkalta, missä ei oltu aiemmin alueella käyty.

Mustasaareen pääsee näppärästi päiväsaikaan tunnin välein liikennöivällä yhteysaluksella, ja menopaluumatka maksaa neljä euroa hengeltä. Matka kestää noin 15 minuuttia, joten mantereen kiire vaihtuu saaren rauhalliseen tunnelmaan melko nopeasti. Parasta tässä on meidän näkökulmasta tietysti lyhyt matka satamaan – aina ei tarvi lähtä Kauppatorille asti päästäkseen saareen!

Mustasaari on tosi pieni ja vehreä, rauhallinen saari. Sen omistaa Helsingin seurakunnat, mikä näkyy muun muassa psalminpätkillä varusteltuina rauhoittumispaikkoina ja kappelina, mutta muuten saarella ei oo mitenkään erityisen hengellinen tunnelma, ja se on avoinna kaikille.

Saarella sijaitsee myös kahvila, joka on erityisen tunnettu jäätävän kokoisista (melkein yhtä isoista kuin Oulun Bisketin!) korvapuusteista. Pullien lisäksi kahvilasta saa myös lounasta, ja jos mukana ei olis ollu omat eväät, oltais takuulla käyty lounastamassa aurinkoisella terassilla. Tunnelma kahvilan ympärillä oli tosi lempeä, ja se on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Lapsiperheiden määrää selitti myös juuri meidän vierailuaikaan alkamaisillaan oleva kesäteatteriesitys, jossa on tänä kesänä ohjelmassa Ruma Ankanpoikanen.

Me kierrettiin saari ja löydettiin mukava lounaspaikka kalliolta pienestä naapurisaaresta, aivan siirtolohkareen vierestä. Sieltä avautui merinäkymä Salmisaareen ja Ruoholahteen, vierestä lipui ohi melojia ja meidän takana vaelteli lammaslauma. Ympäri saarta oli mukavia rauhoittumispaikkoja, missä oli penkkejä aseteltu tarkasti paikan parhaalle maisemapaikalle.

Lähin saarikohde Seurasaari sai Mustasaaresta ihan hyvän haastajan. Saari kannattaa pitää mielessä just esimerkiksi lounaspaikkana, sillä helppous ja rentous puhuu Mustasaaren puolesta!

Onko saari aikaisemmin tuttu, kuka on käynyt?

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Elina | Vaihda vapaalle 7.7.2018 at 13.54

Oon vaan joskus ohimennen kuullut maininnan Mustasaaresta, mutten koskaan käynyt. Täytyypä pistää korvan taakse. Näyttää leppoisalta. :)

Vastaa
Inka 15.7.2018 at 20.12

Ehdottomasti, tää oli tosi kiva ja ennen kaikkea helppo! :)

Vastaa

Jätä Kommentti