Pallontallaajat.net
Valikko

Budjettivinkki loungeen – Diners Club -kortilla suljettujen ovien taakse

Kirjoittanut Inka 19.11.2018

Alicanten lentoaseman loungessa, herkut ei aivan vakuuttaneet, mutta rauhaa riitti.

Lentokenttälounget on kiehtoneet mua pitkään, ja vuosikaudet mietin kuumeisesti tapaa, jonka avulla voisin päästä nauttimaan loungejen palveluista mahdollisimman halvalla. Punnitsin eri korttivaihtoehtoja ja mietin, mikä olis mulle kaikkein edullisin ja järkevin vaihtoehto. Tää asia jäi lopulta unholaan melko pitkäksi aikaa, mutta nousi taas mieleen viime vuonna, kun aloin miettiä lentopisteiden keskittämistä aiempaa tarkemmin.

Samalla eteen tuli mahdollisuus hankkia Diners Clubin kortti, josta monet oliki mulle vinkannu vuosien aikana useissa loungeja koskevissa keskusteluissa. En kuitenkaan koskaan jaksanut perehtyä asiaan sen enempää, sillä opiskeluaikoina ensimmäinen ajatus oli aina, ettei tulot siihen riitä. Dinersin kortti unohtui viimeistään siinä vaiheessa, kun korttiyhtiö ilmoitti joitakin vuosia sitten poistavansa ilmaiset loungepäästy perustason korttilaisilta. Sen tiedotuksen myötä loungejen ovet avautuisivat vain parin kympin suuruista maksua vastaan, mikä tuntui budjettimatkailijan korviin vähän turhan suurelta summalta.

Kun rupesin tutkiskelemaan vähän enemmän, mitä keskittämismahdollisuuksia mulla on, lueskelin myös Finnairin kanta-asiakkailleen tarjoamasta Diners Club -korttimahdollisuudesta. Totesin asiaa tutkittuani kokeilevani Dinersiä erityisesti juuri sen tarjoamien loungemahdollisuuksien, mutta myös sen vuoksi, että kortilla maksaessa kerryttää tuplasti Finnairin pisteitä.

Aika nopeasti sain kuitenkin huomata, että Diners ei käy maksuvälineenä kovin monessa paikassa – esimerkiksi Lidlissä, missä me tehdään valtaosa ruokaostoksista. Siinä vaiheessa vähän harmitti, mutta aattelin että käytän korttia kuitenkin uskollisesti sen vuoden, kun sain ensimmäisen vuoden edullisella diilillä, muistaakseni 25 euroa vuosi. Lopulta kuitenkin väsyin koko korttiin, sillä se oli vaan yksi uus rahareikä, joka lopulta nosti mun kuukausittaisia menoja, joten vähensin sen käyttöä huomattavasti ja nykyisin käytän sitä tosi harvoin. Lounge-etu on kuitenkin ollut aika kovassa käytössä tänä vuonna.

Alicanten loungen tunnelmaa, mun vierailuaikana oli mukavan rauhallista.

Täytyy tunnustaa, että aluksi arastelin sen käyttöä, ja menin ensimmäistä kertaa Diners kourassa loungeen vasta toukokuussa, kun Albanian-työreissun yhteydessä mulla oli useampi tunti vaihtoaikaa Kööpenhaminassa. Matkapäivä oli tosi pitkä, enkä miettinyt oikeastaan hetkeäkään viettäväni tunteja missään muualla kuin loungessa.

Dinersilla on sovellus, joka kertoo kunkin lentokentän Diners-lounget, ja sieltä löytyy tiedot muun muassa siitä, missä päin kenttää lounge sijaitsee ja paljonko se maksaa sille yhdelle kaverille, jolle kortilla saa edullisen sisäänpääsyn. Kortinhaltijan hintaa loungeen sovellus tai sen enempää nettisivukaan ei kuitenkaan paljasta, vaan siinä kohdassa kehotetaan ottamaan yhteyttä ja tiedustelemaan oman korttitason hintaa.

Mulla on kaikkein alhaisimman tason peruskortti, joten järkeilin pitkään, että tuskin saan ilmaiseksi yhtään mitään. Köpiksessä totesin, että sisäänpääsy tuskin on kaverin hintaa suurempi, varauduin maksamaan parin kymmenen euron suuruisen sisäänpääsyn, ja suuntasin loungeen. Lopputulos: sisäänpääsy oli mulle ilmainen! Pääsin siis viettämään koneenvaihdon tosi rauhallisissa tunnelmissa ja loungen evästarjonnasta nauttien.

Sittemmin oon käyttänyt Diners-loungeja ainakin Tukholmassa, Bangkokissa ja Alicantessa, eikä missään näistä oo veloitettu loungen sisäänpääsystä. Kun tajusin viimein löytäneeni omalle lompakolle sopivan mahdollisuuden päästä loungeihin, olin aika fiiliksissä. Tää voi kuulostaa tosi pieneltä ja tosi turhalta jutulta, mutta on mulle aika iso oivallus, josta oon tosi mielissäni. Lounget on olleet pitkään mulle saavuttamaton luksusjuttu, sillä en todellakaan oo osannut vieläkään keskittää mun matkailua niin fiksusti, että pääsisin loungeihin ilman sen suurempaa vaivaa.

Tukholmassa tarjolla oli kunnon eväkset!

Tietystikään Dinersin lounget ei oo ainakaan kaikissa kohteissa niitä parhaita, mutta toisaalta mää kaipaan yleensä vaan pientä syötävää ja rauhallista tunnelmaa. En jotenkin jaksa yhtään enää kierrellä tuntikausia lentokentän tax free -myymälöissä tai istuskella kiireisten lähtöaulojen penkeillä, joten tuo mahdollisuus on aivan täydellinen!

Harkitsin pitkään että maksanko Dinersia enää ensi vuodelle, kun oon todennut jo aikaa sitten sen melko hyödyttömäksi tavaksi kerätä lentopisteitä. Lounge-edun oivaltamisen myötä kortin arvo on mun silmissä kohonnut kuitenkin huomattavasti, joten ainakin tällä hetkellä oon aika vakuuttunut siitä, että oon valmis maksamaan ensi vuoden 50 euron korttimaksun ihan vaan päästäkseni loungeihin. Tai siis ainakin toukokuuhun saakka, minkä jälkeen Diners lakkauttaa toimintansa Suomessa.

Painiskelin tämän asian kanssa tosi pitkään ja toivon kovasti, että tästä postauksesta on hyötyä ja iloa muillekin, jotka haaveilee loungejen sisäänpääsyistä! Toki ilo on lyhytaikainen, mutta parempi sekin kuin ei mitään!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Pete 19.11.2018 at 19.47

Tosiaan Diners vetäytyy Suomesta ensi vuoden alussa eikä uusia enää myönnetä, jotenka en kovinkaan paljon tätä korttia “hehkuttaisi.
Amexin PriorityPass jää nyt ainoaksi vaihtoehdoksi – jollei ole maili-statuskorttia tai halua maksaa rahalla täyttä hintaa.
Amexia voi aina tilata uudestaan ja uudestaan — ja taas on lounge käynnit taas “vapaat”.

Vastaa
Inka 23.11.2018 at 6.13

Jes, kiitos vinkistä! Pitääpä tsekata tuo Alexin tilanne. :)

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 19.11.2018 at 21.18

Oletko varma, että käyntisi loungeissa ovat olleet ilmaisia? Ainakin meillä laskutus lounge-käynneistä on yleensä toteutunut hyvin hitaalla aikataululla, mutta kyllä ne sitten joskus, kuukausien jälkeen, on laskutettu, useimmiten ainakin, mielestäni.

Vastaa
Inka 23.11.2018 at 6.14

Hmmm, täytyypä tarkkailla laskutusta! Nyt ensimmäisestä käynnistä on kulunut jo seitsemän kuukautta, joten uskaltaisin toivoa, ettei laskutus ihan niin hidasta olis. Noh, tulevaisuudessa sen näkee!

Vastaa
Sami 19.11.2018 at 21.43

Mulla on Diners Premium ja lounge käynnit tulevat välillä puolen vuoden viiveellä laskulle (0eur hintaisina)

Harmi kun kortti loppuu. Amex mietinnässä. Monessa paikassahan rahalla kyllä pääsee loungeihin sisään

Vastaa
Inka 23.11.2018 at 6.15

Huhhuh, puoli vuotta kuulostaa kyllä tosi pitkältä ajalta!! Määki aloin nyt miettiä Amexia aiemman kommentoijan perusteella. Rahalla toki pääsee, mutta mieluummin hankkisi hyvän diilin. Toivottavasti löytyy, meille molemmille!

Vastaa
Garibaldi 25.11.2018 at 21.21

Esim. Amex gold on ihan OK vaihtoehto Dinersin tilalle. Amex goldin kylkeen saa Priorty passin, jolla pääsee 4 kertaa vuodessa loungeen ilmaiseksi, seuraavat kerrat maksaa 28 euroa / visiitti.

Itsellä oli muutaman vuoden Diners Premium (kaikki loungevisiitit ilmaisia), mutta vaihdoin Amexiin noin vuosi sitten, kun alkoivat Dinersin edut kaikota. Tosin otin Amex Platinumin, joka on huippukallis, mutta niin ovat edutkin. Loungeihin pääsee vaikka mihin ja Priorty passinkin saa itselleen ja rinnakkaiskortille (joka sis. hintaan) Prestige-tasoisina, joilla molemmat pääsevät rajattomasti loungeihin ja voivat vieläpä molemmat ottaa vieraan mukaan. Paljon matkustavalle 4-henkiselle perheelle ihan must kortti (koska kaikkia etuja on niin paljon)!

Vastaa
Inka 28.11.2018 at 20.42

Ohhoh, kuulostaapa kiinnostavalta! Tää loungekorttimaailma on kyllä niin omansa, ja onkin tosi kiinnostavaa kuulla, miten muut asian kanssa toimivat. Kiitos siis kommentista!!

Vastaa

Jätä Kommentti