Pallontallaajat.net
Valikko

Kevään paras matkasuunnitelma: Jenkkien road trip taas luvassa

Kirjoittanut Inka 2.12.2018

Ai että, miten kutkuttaa!

Edellisestä Jenkkien road tripistä alkaa olla kulunut jo kolmisen vuotta, joten on korkea aika taas kaivaa Amerikan kartta nenän eteen ja alkaa hahmotella autoreissun reittiä. Voitte kuvitella, että oon äärimmäisen innoissani! Fiilistelytunnelmissa oon kahlannu läpi aiempien road tripien blogipostauksia, ja huomasin samalla niiden löytyvän tosi huonosti! Varsinaisilta Coast to coast -reissuilta postaukset on suht nätisti kasassa tällä sivulla, mutta Yhdysvallat-välilehdeltä ei löytynyt läheskään kaikkia postauksia. Noh, nyt löytyy! Ja sen sanon, että oli vähintään nostalgista käydä läpi postauksia vuodelta 2013, puhumattakaan vuoden 2011 road tripin postauksista. :D

Mutta niin, asiaan. Meillä on edessä aika lailla saman tyylinen reissu kuin kolme vuotta sitten, kun kierrettiin kolmen osavaltion road tripillä kuus päivää Kaliforniassa, Nevadassa ja Utahissa. Tällä kertaa aikaraja on sama, mutta kohteet erit. Ollaan pääasiassa Kaliforniassa ja Nevadassa, mutta tavoitteena olisi nähdä pääasiassa uusia paikkoja, ja tietenkin sukulaisia.

Länsirannikolle meidät houkuttaa taas Karimin sukulaiset, ja esimerkiksi Karimin veljen Louain ja vaimonsa Jonnan näkemisestä on ihan liian pitkä aika. On siis korkea aika suunnata taas Kalifornian-koneeseen, ja se tuntuu ihanalta!

Suunnitelmissa on reissata samalla tavalla kuin aikaisemminkin: alkuun pari päivää Louain ja Jonnan huomassa, sen jälkeen auto alle ja road tripille, ja reissun jälkeen taas Piilaakson it-kuplaan taas pariksi päiväksi. Ja mites se reitti? Olin jo aivan kauhuissani, kun aloin hahmotella reittiä enkä kokenut minkään mahdollisen vaihdoehdon mitenkään sykähdyttävän. Mielessä oli vaan Yellowstonen kansallispuisto, mikä ei oo siihen vuodenaikaan todellakaan vaihtoehto, minkä lisäksi se sijaitsee myös aivan liian kaukana. Siitä päähänpinttymästä piti siis päästä eroon ja mahdollisimman nopeasti.

Siispä laitoin hätähuutoviestin parhaalle mahdolliselle Amerikka-asiantuntijalle, johon oon luottanu jo vuodesta 2009, eli 50 State Puzzle -blogia kirjoittavalle Amerikka-Ullalle. Sieltä tuli onneksi hurjasti hyviä vinkkejä ja suuntia, mitä juttuja miettiä. Ullan kanssa käydyn lyhyen, mutta sitäkin informatiivisemman Facebook-keskustelun jälkeen pää surisi jo uusia ideoita. Niiden avulla päästiin lopulliseen reittisuunnitelmaan.

Meillä oli reittiä suunnitellessa useampi tavoite. Ensinnäkin minä halusin mahdollisimman monta ja erilaista kansallispuistoa reitille, Karim taas mahdollisimman lyhyet ajopäivät. Tavoitteena oli myös lisätä reitille piipahdus Losin Anaheimissa moikkaamassa siellä asuvia sukulaisia, ja mahdollisesti ajaa pätkä myös jälleen avattua Highway 1 -valtatietä. Onnistuttiin pääsemään lopputulokseen, joka miellytti kaikkia ja täytti jokaisen toiveen.

Lähdetään siis reissuun San Josesta, mistä otetaan vuokra-auto alle. Sieltä suunnataan Yosemiten kansallispuistoon, mutta täytyy vielä vähän kysellä ja haistella, onko sinne maaliskuun loppupuolella mitään asiaa kesärenkailla (onko kellään kokemusta tai luotettavaa tietoa?). Sieltä jatketaan matkaa Nevadan puolelle Death Valleyn kansallispuistoon, missä ei olla mun muistin mukaan käyty. Sieltä matka jatkuu etelämmäs Joshua Treen kansallispuistoon, mistä poikkelehditaan Anaheimin kautta Highway 1:lle ja takaisin San Joseen.

Matkaa reitille tulee noin kaksi tuhatta kilometriä, ja päiväkohtaiset kilometrit olis tarkoitus pitää noin 300 päivää kohden.

Ei varmaan tarvitse alleviivata sitä, miten innoissani oon tästä lomasta ja siitä, että pääsen taas pitkästä aikaa ajamaan autoa Jenkeissä, käymään Walmartissa ja Targetissa, fiilistelemään Jenkkilän erikoisuuksia ja syömään burgereita. Ah!

Matkavalmistelut on toistaiseksi siinä pisteessä, että lomat on saatu, lennot plakkarissa ja reitti suunniteltu. Seuraava askel olis suunnitella ajopätkät (ja tehdä päätös Yosemiten suhteen) ja varata majapaikat. Sitten tsekataan ruokapaikat (tärkeä!!!) ja reitin varrelle osuvat erikoiset nähtävyydet, minkä jälkeen se alkais melko lailla olla jo siinä.

Hauskaa on muuten se, että ollaan reissussa melkein päivälleen samoihin aikoihin kuin kolme vuotta sitten: maalis–huhtikuun taitteessa. Viimeksi opittiin että Utahissakin voi tulla tuolloin lunta, joten suunnataan tällä kertaa suosiolla Etelä-Kaliforniaan.

Ihanaa!!

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Mira 2.12.2018 at 16.24

Kivalta kuulostaa reitti, ensi vuonna tarkoitus samoille huudeille lähteä taas että jään odottamaan postauksia lisää

Vastaa
Inka 2.12.2018 at 16.57

Jes, kiva kuulla!! Toivotaan, että pystyn tarjoamaan vinkkejä teidän seikkailulle. Ihanaa reissuodotusta ja -fiilistelyä!! :)

Vastaa
Sonja | FIFTYFIFTY 2.12.2018 at 19.32

Iih, vitsi miten siistiä! <3 Lähtisin koska vaan Jenkki road tripille uusiksi, joka kerta kun luen siihen liittyviä postauksia ja muiden suunnitelmia, tulee ihan sika innostunut olo. :) Yosemite on kyllä ihan taivaallinen paikka, luulisin että sinne pääsee kyllä jo tuohon aikaan, tosin Tioga Pass ei välttämättä ole auki. Kesärenkaiden turvallisuuteen en kylläkään osaa ottaa kantaa. Mutta ainakaan teillä ei varmasti ole metsäpaloista johtuvaa savupilveä vastassa.

Vastaa
Saara 3.12.2018 at 18.44

Kuulostaa upealta! Kaksi vuotta sitten maalis-huhtikuun vaihteessa Yosemiteen pääsi hyvin kesärenkailla San Franciscon suunnasta ja Valleyssa oli melkein 20 astetta lämmintä. Vuorilla kyllä oli vielä useampi metri lunta ja yöllä pakkasta. Ja tosiaan Tioga Road (tie 120) oli kiinni, mutta sitä se oli heinäkuulle asti sinä vuonna :)

Vastaa
Saara 3.12.2018 at 18.50

Mutta tarkennuksena vielä, että itse jätettiin auto Valley’iin parkkiin ja kuljettiin vuorilla jalan. Silloin kuitenkin oli ollut ennätyspaljon lunta. Seurailtiin tilannetta täältä
https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tirechains.htm

Vastaa
Inka 7.12.2018 at 11.26

Ja kiitos myös linkkivinkistä, pitää pitää tää mielessä.

Vastaa
Inka 7.12.2018 at 11.26

Oi vitsi, niin kiva kuulla! Toivotaan, että meidän kohdalla käy yhtä hyvä tuuri. :)

Vastaa
Inka 7.12.2018 at 11.25

Nimenomaan: iiih!!!! Oon kyllä niin innoissani että huhhuh. Toivon tosi kovasti, että päästäisiin Yosemiteen. Oon käyny siellä kerran aikaisemmin ja nyt tuntuu, että aika on kypsä toiselle vierailulle, mutta saa nähdä miten käy. Savupilviä ei tosiaan toivottavasti tuossa vaiheessa ole.

Vastaa
Sanni 2.12.2018 at 21.59

Ah, Death valley on aivan mahtava! Hyvä valinta! Se on niin erilainen kansallispuisto suomen metsissä asuvalle että sykähdytti todella paljon. Karut kivimaisemat oli upeita! Toivottavasti pääsette myös Yosemiteen – olisi ihanaa päästä näkemään mitä kaikkea sieltä löydätte ja fiilistelemään kuvia.

Vastaa
Inka 7.12.2018 at 11.25

Jes jes jes jes jes!! Niin kiva kuulla että oot noin fiiliksissä Death Valleysta. En oo oikeen vakuuttunut vielä sen siisteydestä ihan täydellisesti, mutta sun kommenti kyllä herättää innostuksen taas uusiin sfääreihin! Ah, toivottavasti päästään myös Yosemiteen!!

Vastaa
Jenni / Unelmatrippi 3.12.2018 at 18.02

No todellakin ihanaa! <3 Tuosta tulee upea reissu.

Vastaa
Inka 7.12.2018 at 11.26

Niinpä!!!! <3

Vastaa
Jonna 4.12.2018 at 17.22

Kuulostaa mahtavalta reissulta. Me oltiin tänä vuonna Yosemitessa maaliskuun loppupuolella. Tioga road oli kiinni, mutta muutoin pääsi hyvin kaikkialle. Pitkille housuille ja hupparille tuli kuitenkin käyttöä tuolla, vaikka aurinko paistoikin.

Vastaa
Inka 7.12.2018 at 11.27

Jes, kiitos Jonna!! Nämä tiedonmuruset on mulle tällä hetkellä kultaakin kalliimpia. Toivon niin kovasti, että mekin päästäisiin Yosemiteen!!!

Vastaa
Reetta 16.12.2018 at 22.19

Uskaltaisin sanoa, että Tioga Pass on satavarmasti kiinni, aukeaa keskimäärin toukokuussa/kesäkuun alussa. Jos talvi on vähäluminen, Glacier Point road saattaa olla auki, mutta epätodennäköisenä pidän sitäkin.
Viihdyttekö rinteessä/suksilla? Jos Badger Pass on vielä auki siinä vaiheessa kevättä niin saisi ainakin hieman epätyypillisemmän Yosemite-kokemuksen, jos ottaisi sukset alle.
Jos kevät on tosi luminen/epävakaa, niin on mahdollista että ketjuvaatimukset autoihin on vielä ajoittain voimassa. Vuokra-autoonkin ne voi varmasti saada.

Extravinkkinä Moss Landing State Park Hwy 1:llä. Mahtava ilmainen paikka merisaukkojen tiirailuun.

Vastaa
Inka 20.12.2018 at 7.32

Kiitos valistuneesta arvauksesta! Katsotaan, millaiset olosuhteet meitä odottaa. Ajatus ketjuilla ajamisesta hieman jännittää, mutta se olis toisaalta uus ja kiinnostava kokemus, eli katsotaan miten käy. Ja merisaukkovinkki laitettu korvan taa!

Vastaa

Jätä Kommentti