Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ravintolavinkit Lontooseen - kaupunkilomalla ei voi jäädä näläkä! - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Ravintolavinkit Lontooseen – kaupunkilomalla ei voi jäädä näläkä!

Kirjoittanut Inka 12.12.2018

Kaupunkireissuilla kerta kerralta tärkeämpään rooliin nousee ruoka. Lontoon-viikonlopusta ei puuttunut herkuttelua, sillä nälkä tuli tietysti monta kertaa päivässä ja ravintolatarjonta oli loputon.

Meidän reissulla ruokailut hoitui oikeastaan aikalailla itsestään. Ei tehty juurikaan pohjatyötä vaan suunnattiin aika lailla sinne minne nokka näytti, mutta tietysti kaupungissa asuva ystävä tiesi ainakin sen pari hyvää paikkaa, missä oli pakko käydä.

Koko matkaseurue oli täynnä mimmejä jotka on asunu ulkomailla ja reissannut paljon, joten silmää ravintolavalinnoille oli siinä missä joustoakin. Tehtiin päätökset nopeasti ja ruokailun suhteen reissu oli äärimmäisen vaivaton.

Onneakin oli aika lailla matkassa, sillä melkein kaikki ravintolat oli aivan nappeja, eikä ne muutkaan huonoja olleet. Siispä mulla on kerrankin tarjota teille vähän ravintolavinkkejä Lontooseen! En oo ikinä myöskään syönyt kaupungin ravintoloissa niin paljon kuin nyt, joten nyt on mahtava sauma suositella paikkoja.

Täältä siis pesee!

1. Where The Pancakes Are, Southwark

Aloitettiin herkuttelu Kristan lempiravintolassa, joka oli jo nimenä mulle tuttu: tässä paikassa meidän piti aamiaistaa Annikan kanssa vuoden 2017 Lontoon-reissulla, mutta edellisenä yönä London Bridgellä väkijoukkoon ajaneen pakettiauton vuoksi alueen kaikki paikat oli suljettu, myös tämä. Oli siis viimein aika päästä maistamaan kovasti hehkutettuja pannareita!

Helpolla se vierailu ei kuitenkaan onnistunut, sillä vaikka oli perjantai ja kello noin kymmenen aamulla, oli ravintolaan jonoa. Odoteltiin ulkosalla reilut puoli tuntia, minkä aikana ehdittiin mainiosti vaihtaa kuulumiset ja just kun alkoi ihan oikeasti jo vähän palella, pöytä vapautui ja päästiin sopivasti sisälle.

Ruokalista pohjautui tietysti pannukakkuihin, ja skipattuani kokonaan täysin makeat pannarit valinta oli mun osalta lopulta aika helppo: pannarit halloumilla, mustikoilla ja siirapilla sekä kurkumalatte kylkeen. Reilun kympin maksanut kombo voi kuulostaa vähintään erikoiselta, mutta maistui taivaalliselta: pannukakut oli just niin kuohkeita kuin Muumeissa, rapea halloumi aivan ihanaa ja kombo mustikoiden sekä siirapin kera toimi aivan loistavasti! Tosi vahva suositus tälle, ja tekisi melkein mieli matkustaa Lontooseen jo pelkästään tämän annoksen vuoksi.

Tattariallergikoiden sen sijaan kannattaa kiertää tämä paikka kaukaa, sillä pannaritaikinassa käytetään tattaria. Huonossa (meidän) tapauksessa herkuttelun jälkeen luvassa saattaa olla vaikka sairaalareissu.

Ravintolan puolesta on kuitenkin sanottava se, että jäin unelmoimaan pannareista moneen otteeseen vierailun jälkeen, lopputuloksesta huolimatta!

Hintataso: pannariannokset reilun kympin.

2. Radio Alice Pizza, Hoxton

Aivan meidän majapaikan naapurissa sijainnut Radio Alice Pizza koitui ruokapaikaksi aivan sattumalta, mutta oli lopulta oikein mainio löytö. Paikka näytti ulkoa käsin tosi sympaattiselta ja viihtyisältä, joten asteltiin sisälle sen enempää asiaa miettimättä. Perjantaina alkuillasta tilaa oli rutkasti, joten saatiin valita pöytä oman maun mukaan jonottamisen sijaan.

Listalla olevat pizzat oli melko erikoisia ja perinteisen tonnikala-ananas-linjan sijaan oli valittava jotain muuta. Päätin ottaa villin kortin eli kanapizzan, joka sisälsi muun muassa pottumuusia ja korianteria (jälkimmäistä en nyt suoranaisesti rakasta), enkä pettynyt. Ei pizza mikään kaikkien aikojen paras ollu, mutta yllättävän hyvä!

Parasta pizzassa oli ehdottomasti pohja, joka oli just sopivan sitkeää. Ravintolassa taas miljöö oli viihtyisä ja esimerkiksi avokeittiö sijaitsi hauskasti keskellä ravintolaa, ja kaikista alakerran pöydistä oli näkymä pizzauunin ympärille.

Tykkäsin, ja menisin uudestaankin, joten uskallan suositella myös sulle!

Hintataso: pizzat noin kympin.

3. The Breakfast Club, Hoxton

Niin ikään aivan majapaikan vieressä sijaitsi myös tunnetun The Breakfast Clubin ravintola, mihin suunnattiin aamiaiselle toisen päivän alkajaisiksi. Matkaa oli valehtelematta 120 metriä, joten matkan aikana ei ainakaan nälkään kuoltu.

Oltiin ravintolassa lauantaiaamuna puoli kymmeneltä jolloin ei ollut vielä ruuhkaa, mutta puolen tunnin päästä tilanne oli jo aivan toinen. Paikalle kannattaa siis saapua aikaisin, jos ei kiinnosta seisoskella jonossa ennen aamupalaa!

Olin käynyt ketjun ravintolassa vuosia aiemmin Mipsun kanssa, joten tiesin vähän mitä odottaa. Paikan sisustus oli täynnä hauskoja ja värikkäistä yksityiskohtia ja viittauksia popkulttuuriin, ja koko ravintola oli superkuvauksellinen! Saatiin istumapaikka pyöreästä loossista ja se oli just hyvä.

Ruokalista oli niin monipuolinen, että valinnan vaikeus iski monta kertaa, mutta lopulta otin Eggs Florentine kurpitsapohjalla ja se oli hyvä! Myös muut kehu annoksiaan kovasti ja naureskeltiinkin meidän onnistuneelle ravintolaputkelle. Saatavilla oli erilaisten kananmuna-annosten lisäksi muun muassa smoothieita, pannareita ja avokadoleipiä.

Kokonaisuus toimi ravintolassa erinomaisen hyvin, ja mun oli vielä pakko käydä erikseen ottamassa vessaselfie, kun vessat oli niin hienot ysärin suosikkipiirrettyjen hahmoilla koristeltujen tapettien ansiosta. Tääkin oli aivan nappi!

Hintataso: annokset reilun kympin.

4. Five Guys, Soho

No niin, nyt asiaa! Five Guysin hampurilaisketju on tuttu jo vuoden 2011 jenkkien road tripiltä, ja oon tavallaan päättänyt, etten käy ketjun paikoissa muualla kuin jenkeissä, mutta nyt periaatteet sai kyytiä! Raivokkaassa ihmispaljoudessa suoritetun hitaan etenemisen ja muiden matkailijoiden väistelyn jälkeen en alkanut inttämään, kun Pret A Manger vaihtui lennossa viereiseen Five Guysiin.

Astuttiin sisään täpötäyteen hampurilaisravintolaan ja tunnelma oli tosi hektinen, eikä vapaita pöytiäkään juuri ollut. Saatiin kuitenkin tilattua sapuskat sen kummemmin jonottamatta ja pöytäkin löytyi lopulta, eli ihan hyvin meni. Mikään rauhallinen nollauspaikka ääriään myöten täysi ja meluisa ravintola ei todellakaan ollut, mutta siitä huolimatta onnistuttiin rauhoittumaan hetki ruokailun lomassa.

Ja ne sapuskat, ai että! Hampurilaiset oli superhyviä kuten aina, ja myös ranskikset maistui, eli nam. Kun puhutaan burgereista, Five Guys lukeutuu ehdottomasti mun lemppareihin, oli miljöö karsea tahi ei.

Ja mainittakoot vielä varoituksena: listalla ei oo kasvishampurilaista, vaan vegeannos on hampurilaissämpylä kaikilla täytteillä. Ei tyydyttävä, sanoi Anna, enkä ihmettele.

Hintataso: hampurilaiset vajaan kympin.

5. Busaba, Hoxton

Tämäkin ravintola bongattiin kotikulmilta ehkä 200 metrin päästä asunnolta, ja tehtiin pöytävaraus lauantai-iltana parin tunnin päähän kun kuljettiin paikan ohitse matkalla kotiin. Totuuden nimissä en hihkunut riemusta thaimaalaisen ravintolan edessä, mutta en alkanut vänkäämään vastaankaan, kun ruokalistalla oli laksaa.

Suosittu ja pirun äänekäs ravintola oli paikka, missä sai kommunikoida vierustoverin kanssa huutaen, mikä ei ainakaan sille kaikkein intiimeimmälle illalliselle liene se paras vaihtoehto. Sitäkin enemmän häiritsi kuitenkin isot neliön malliset pöydät, missä illastettiin tuntemattomien vieressä. Tiiän, ihan järkyttävää suomalaiselle! Haha, ei se kyllä niin paha ollut mitä annoin ymmärtää, ja illallinen eteni oikein mukavissa merkeissä.

Paikan päällä kukaan ei tietenkään halunnut valittaa, mutta lopulta taidettiin kaikki olla sitä mieltä, että palvelu oli hidasta ja ruoka vaan semi ok. Drinkit oli kuitenkin kuulemma ensiluokkaisia.

Thaimaalaisen ruoan ystäville paikka on varmasti mukava elämys, ja vaikka en jäänyt käännös haaveilemaan tästä laksasta päiväkausiksi, ei ravintolasta nyt hirveästi valitettavaa ollut. Ihan samanlaisiin sfääreihin ei kuitenkaan päästy kuin muissa paikoissa.

Hintataso: pääruuat reilun kympin.

6. Franze & Evans, Shoreditch

Viimeiseksi suositukseksi listalla on sunnuntain lounaspaikka, joka oli reissun viimeinen ravintola. Tämä toiminee kaikkein parhaiten aamiaisella, mutta me suunnattiin ravintolaan sunnuntaina lounaalle, jolloin se oli edelleen ääriään myöten täynnä. Odotettiin istumapaikkaa ulkosalla viitisen minuuttia, kunnes meille oli tullut tilaa.

Ruokalistalla on pääosin aamiaisjuttuja: munia, mysliä, jogurttia, täytettyjä leipiä ja aamiaislautasia, mutta sen lisäksi myös pastaa, salaatteja ja burgereita. Meidän seurue osoittautui lopulta äärimmäisen yksimieliseksi, ja tilata törräytettiin kaikki burgerit. Myös juomatarjonta oli vakuuttava, ja saatavilla oli niin paikan päällä tehtyä lemonadea, kombuchaa, punajuurilattea kuin ihan peruskahviakin.

Miljöö oli viihtyisä mutta kiireinen, ja mekin istuttiin samassa pöydässä ventovieraiden kanssa, mutta sehän oli käynyt jo tutuksi.  Paikka oli tosi kiva, mutta hampparit oli kieltämättä vähän pettymys. Palaisin kyllä uudestaan, mutta tällä kertaa valkkaisin listalta jotain muuta.

Hintataso: hampparit alle kympin.

Nyt sun suokkarit tiskiin: mitä kannattaa kokeilla seuraavalla kerralla?

Ja mites muuten tuo ravintoloiden kuvausinto, hieman laski reissutunnelman tiivistyessä. Saanette kuitenkin vähän ees osviittaa myös loppupään paikoista! Kuvat missä mun naama vilahtaa, nappasi aina yhtä ihana Nella<3.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 20.12.2018 at 11.42

Oo la laa! Ensimmäinen Lontoon reissu on edessä pääsiäisen aikoihin ja lähti kyllä suosikkeihin tää postaus talteen, etten vahingossakaan unohda näitä herkkuja. Musta tuntuu, että meidän olisi pitänyt varata pidempi loma Lontooseen. Miten mä ehdin syödä kaikisa ihanissa paikoissa? :’D

Vastaa
Inka 21.12.2018 at 19.15

No oo la la todellakin!!! Ei hätää, me koluttiin kaikki nää paikat yhden viikonlopun aikana, joten ei hätää, teki ehditte takuulla moneen paikkaan. Ihanaa!!!

Vastaa

Jätä Kommentti