Pallontallaajat.net
Valikko

Vuoden 2018 seikkailut – reissuvuosi paketissa

Kirjoittanut Inka 31.12.2018

Nyt alkaa olla vuoden 2018 suosikkipostauksen aika, eli näin vuoden tultua ehtoopuolelleen on tavan mukaisesti soveliasta luoda katsaus menneeseen vuoteen ja antaa ajatus jokaiselle tehdylle seikkailulle. Tää vuosi on ollut matkailullisesti älytön! Se ei vetänyt elämyksellisyydellään ihan vertoja vuodelle 2016, eli mun kaikkien aikojen reissuvuodelle, mutta pääsi hyvin lähelle.

Saldona on 15 ulkomaanmatkaa, 11 maata joista kaksi oli täysin uutta sekä yhteensä kolme eri mannerta. Oon täydellisen kiitollinen ja tyytyväinen, sillä tää reissuvuosi oli tosi hyvä.

Mitä kaikkea tänä vuonna on sitten tullut tehtyä ja nähtyä?

HELMIKUU | SINGAPORE

Vuosi alkoi pakkaspaolla Singaporeen. Järjen kannalta idea oli fantastinen, sillä reilu viikko Singaporen lämmössä pitkän kevään alkajaisiksi oli juuri sitä, mitä pääkoppa kaipasi. Ei nautittu ainoastaan Singaporen epätodellisesta kaupunkihumusta vaan otettiin alkajaisiksi pari päivää iisiä Sentosan hiekoilla, mikä sopi meille aivan mainiosti. Mulla oli tosi kovat odotukset Singaporen suhteen kaikin puolin, ja osittain ne täyttyi täydellisesti. Metropolitunnelmaa, hulppeita rakennuksia tai kulttuuerielämyksiä kaupungista ei puuttunut, joten matka oli todella mieleenpainuva.

MAALISKUU | TURKKI

En joutunut kärvistelemään pimeydessä kovin pitkää, sillä heti maaliskuussa suunnattiin mun työparin Kristan kanssa Turkkiin työmatkalle. Viikko sisälsi seikkailua sekä sisämaassa että Turkin rannikolla, ja toi eteen unohtumattomia elämyksiä, muun muassa laskettelua tulivuorella, kuumailmapalloseikkailun sekä rantatunnelmointia, road tripiä unohtamatta. Viikko oli supermonipuolinen ja ihan mahtava, eikä turkkilainen ruoka pettänyt tälläkään kertaa!

HUHTIKUU | SVEITSI JA SLOVENIA

Huhtikuun koittaessa pääsin reissaamaan kahteen maahan. Pääsiäinen vietettiin mun elämäni naisen ja hänen miehensä luona Sveitsissä ottaen aika iisisti, sillä reissu piti sisällään yhden reissun vuorille, mutta pääasiassa löhöilyä ja huonoja juttuja. Maisemat ja seura muistuttivat taas, miksi Sveitsissä kannattaisi kyllä vierailla vähän väliä.

Slovenian-työmatka taas oli tietysti työn täyteinen, ja suhattiin ympäri maata. Tutuksi tuli paitsi Maribor myös Ljubljana, jotka oli molemmat kaupunkeja, missä olin tietysti käynyt myös aikaisemmin. Lisää fiilistä matkaan toi se, että Taekwon-Don EM-kisat järkättiin Mariborissa just samaan aikaan.

TOUKOKUU | ISLANTI, LONTOO JA ALBANIA

Olin enemmän kuin innoissani toukokuun työmatkoista, sillä molemmat kohteet oli ihan ässiä! Olin haaveillut Islannin-työmatkasta tosi kauan, ja nyt viimein pääsin tutustumaan paitsi Reykjavikiin myös Thingvelliriin. Vaikka luonnonpaikoista jäi tietysti valtaosa näkemättä, ensimmäinen Islannin-matka oli aivan mahtava.

Piipahdettiin tyttöjen reissulla Lontoossa, missä nautittiin shoppailusta, ruuasta ja musikaalista. Reissu kesti vaan kaksi päivää, mutta mahtavan sään ja erinomaisen seuran ansiosta se onnistui niin nappiin, että virtaa sai kuin pidemmästäkin reissusta.

Albania taas oli ollut mielessä jos miten pitkään, joten oli aivan fantastista päästä näkemään, mitä kaikkia siistejä paikkoja maan rantakohteiden tuntumasta löytyykään. Kierrettiin viikon mittaisella reissulla niin pohjoisen Dürres ja Tirana kuin etelän Dhërmi, Ksamil kuin Sarandëkin.  Oma suosikki oli ehdottomasti Joonianmeren rannalla sijaitseva Dhërmi. Vau, vau ja vau!

KESÄKUU | TEKSAS

Kesäkuun työmatka räjäytti potin, ja oli huisia lähteä työmatkalle Jenkkeihin. Kohteina oli vähintään kiehtovat Teksasin Dallas ja Fort Worth, jotka poikkesi toisistaan melkoisesti. Samaan reissuun sisältyi perinteistä cowboy-menoa oikein olan takaa, mutta myös metropolitunnelmaa ja suurkaupungin trendikkäitä alakulttuureja. Olin molemmissa kaupungeissa ensimmäistä kertaa, mutta vuonna 2011 saatu vaikutelma Teksasista superystävällisenä osavaltiona vahvistui entisestään.

ELOKUU | THAIMAA

Kun Suomen helteet oli lähes ohitse, lähin mää jatkamaan niitä Thaimaahan. Suuntana oli mantereella sijaitseva Khanom, joka osoittautui paratiisirantojen täyttämäksi paikaksi. Se täytti kaikki Thaimaan-mielikuvien kriteerit: autiot kuvankauniit rannat, autenttiset mutta tasokkaat hotellit, vahva paikallisväri ja melko vähän muita matkailijoita. Kuin kruununa päähän päästiin vielä näkemään paitsi alueen erikoisuuksia, vaaleanpunaisia delfiinejä, myös bioluminesoivaa planktonia. Älytöntä!!

SYYSKUU | PÄRNU JA BENIDORM

Reissutahti lähti kesän rauhallisen jakson jälkeen syksyllä uuteen nousuun, ja syyskuussa oli luvassa piipahdus Viron Pärnussa. Blogireissu oli yhden yön mittainen eli tosi lyhyt, mutta rantalöhöilyn sijaan tavoitteena oli tutustua kaupungissa sijaitsevaan Pomarin kenkätehtaaseen. Oli tosi kiinnostavaa päästä kurkistamaan kulissien taakse ja näkemään, kuinka reissukengät valmistuu.

Syyskuussa tein myös paluun Etelä-Espanjassa sijaitsevaan Benidormiin. Työmatka oli tosi onnistunut ja näytti pahamaineisena tunnetun rantakohteen monipuolisuuden. Vakuutuin kaupungista täysin, ja nyt jo suunnittelen hotellilomaa sinne.

LOKAKUU | BARCELONA

En kovin kauaa makoillut laakereillani, kun taas suuntasin Espanjaan. Lokakuussa oli luvassa meidän kaikkien aikojen toinen perhematka, johon suunnattiin seitsemän hengen typistetyllä kokoonpanolla nauttimaan upeista maisemista ja vähän viileästä lokakuun säästä. Loma piti sisällään sopivassa suhteessa köllöttelyä mökillä ja seikkailuja nähtävyyksillä. Aurinkokin pilkisti loppumatkasta, joten päästiin lataamaan taas akkuja talvea varten.

MARRASKUU | ISLANTI JA LONTOO

Tein marraskuussa jotain itselleni täysin epätyypillistä ja lähdin blogiyhteistyön tiimoilta yksin ulkomaille festareille. Reissu jännitti tosi kovasti, mutta ehkä siitäkin syystä se oli ihan mahtava! Kaikki meni superhyvin, nautin keikoista täysillä ja koin aika paljon uusia elämyksiä, puhumattakaan uusista tuttavuuksista. Festaroinnin lisäksi ehdin myös nähdä vähän maisemiakin, joten pidennetyn viikonlopun mittainen reissu oli mukavan monipuolinen.

Kuun loppupuolella taas matkattiin tyttöjen reissulle, niin ikään pidennetylle viikonlopulle, Lontooseen. Jouluvalojen, syömisen ja shoppailun täyttämä reissu onnistui erinomaisesti, ja samantyyppinen on suunnitelmissa myös kesälle. Lontoosta ei vaan voi saada tarpeekseen!

JOULUKUU | TALLINNA

Vuoden viimeinen reissu tuli vähän ykskaks yllättäen, kun päätin lopulta lähteä päiväreissulle Tallinnaan. Joulutorihumu, juoruaminen ja syöminen oli tämänkin tyttöjen reissun ohjelmassa, ja päivä kului hurjaa vauhtia. Tallinna oli just hyvä lopetus tämän vuoden seikkailuille sekä erinomainen muistutus siitä, miten siellä pitäisi käydä useammin. Ensi vuonna taas!

Tää reissuvuosi on ollut, kuten sanottua, aivan fantastinen. Ounastelen ensi vuodesta tulevan vähän hiljaisempi, sillä mulla on tällä hetkellä vaan yhet lennot varattuna, joten voi olla, ettei vastaavia seikkailuja saada vuonna 2019. Se on taas kuitenkin enemmän kuin ok, sillä voin ihan hyvin ottaa elämääni unohtumattomia reissuvuosia vaan joka toinen vuosi. :D

Millainen reissuvuosi sulla oli?

Ihanaa uutta vuotta ja kiitti just sulle tästä vuodesta! <3

Osa kuvista: Karim Khanji, Krista Ahonen, Riikka Mahlamäki-Kaistinen, Snæfríður Ingadóttir ja Nella Rahkonen

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Katja / HistoriadeViajes 31.12.2018 at 14.18

Hyvää uutta vuotta inka!
Ihania kohteita ja tosi monipuolisesti oot saanut seikkailla 2018. Mullakaan tuskin tulee yhtä menevää vuotta tästä uudesta, mutta eiköhän sitä aina jonnekin päädy. Ainakin vähintään espanjan auringon alle.

Vastaa
Inka 31.12.2018 at 14.24

Samoin Katja!! Ja haha, en kestä tuota sun Espanja-kommenttia! :D Ainakin sinne!

Vastaa
Sini / Sini matkakuumeessa 1.1.2019 at 17.48

Hyvää Uutta Vuotta ja onnittelut vielä 2018 matkailuvaikuttaja – palkinnosta. Oma reissuvuoteni ei pitänyt olla niin aktiivinen, mitä siitä lopulta tuli mutta kun löytyi hyviä lentotarjouksia ja vapaapäiviä, joihin ei voinut olla tarttumatta niin jotkut reissuista tulivat hyvänä extrana. 2018 reissut olivat Lontoo, Kambodza (Siem Reap, Sihanoukville, Koh Rong Samloem), Vietnam (Saigon), Amsterdam, Malta, Berliini, Dublin + Belfast, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Wien, Marrakesh + siellä välissä Tallinna ja 2x Tukholma. :)

Vastaa
Inka 6.1.2019 at 7.54

Samoin Sini ja isot kiitokset! Ja vau!! Sun reissuvuosi kuulostaa ihan huikealta, niin paljon ja niin upeita paikkoja! Erityisesti Vietnam ja Georgia kuulostavat superkiinnostavilta. :) Toivottavasti pääset tänäkin vuonna seikkailemaan!

Vastaa

Jätä Kommentti