Pallontallaajat.net
Valikko

Kymppitonni vuodessa, säästövinkki nro 4: vaateostokset

Kirjoittanut Inka 12.2.2019

Tästä Uhana Designin neuleesta tuli mun aivan ykkössuosikki, ja Mori Collectiven sammarit on omat, mutta vastaava pari tuli vastaan heti seuraavalla vierailukerralla Vaaterekistä.

Apua!

Niin mietin kun aloitin säästöprojektin ja tajusin, etten voi tuhlata vaatteisiin enää niin paljoa, mitä mun hiljalleen noussut elintasoni oli mahdollistanut.

Mitä vaatteiden ostamiseen tulee, oon ehkä pahimmasta päästä. Oon jo monta monituista vuotta yrittänyt pitää mielessä sen ohjenuoran, että jos ostan jotain vaatteita, pitää niissä olla jotain hyvää. Käytännössä vaatteen olis hyvä olla joko eettisesti tuotettu tai pienen kotimaisen brändin tuote, mieluusti tietysti molempia. Muita hyviä juttuja, jotka hyväksyn, on laadukas luonnonmateriaali kuten silkki, pellava, puuvilla tai kashmir, tai sitten se, että vaate on niiiiiin ihana ja mulle täydellinen, että käyttökertoja tulisi varmasti tuhansia. Toki harha-askeleita tulee aina aika ajoin ja kaapissa on yhä paljon henkkiksen viiden euron perusrytkyjä, mutta perusperiaate on tämä.

Peiliselfie Espanjasta, missä dinnerille päätyi tämä Hálon ihan täydellinen mekko. 6/5.

Noiden ylevien periaatteiden ja hienojen juttujen toinen puoli näkyy suoraan hintalapussa, jossa on aika tavallisesti melko suuri summa. Se taas ei mee yksi yhteen mun säästötavoitteiden kanssa, joten tässä on pieni ristiriita ja ongelma, joka mun oli ratkaistava tavalla tai toisella.

Onneksi ratkaisu oli lopulta mun silmien edessä, ja aika helppo, sillä olin toteuttanut sitä projektin aloitusvaiheessa jo joitakin kuukausia. Ja se oli vaatelainaamo!

Bangkokin kattobaarissa työmatkalla Hálon superasiallinen mekko oli just nappi.

Oon ollut viime kesästä saakka asiakkaana helsinkiläisessä Vaaterekki-vaatelainaamossa.  Kuulin Emmin ja Veeran (jotka muuten on molemmat ihan käsittämättömän mukavia ja ihania) pyörittämästä vaatelainaamosta ekaa kertaa ystävältäni Millalta, joka toden totta tiesi, että siitä kannatti mainita juuri mulle. Ei mennyt kovin pitkään, ennen kuin olin jo kolkuttamassa Vaaterekin ovea ja poistuin sieltä ensimmäisten lainavaatteiden kera.

Vaatelainaamo on ideana suoraan sanottuna täydellinen. Saan aina kerralla kaksi tuotetta lainaksi, ja voin käydä vaihtamassa ne vaikka heti, kun lainaamo on avoinna seuraavan kerran. Oon pitänyt tuotteita pääasiassa parisen viikkoa aina putkeen, mutta varsinkin alkuvaiheessa kävin vaihtelemassa vaatteita viikottain. Parasta Vaaterekissä on tietysti se, että siellä on vaan suomalaisten suunnittelijoiden tuotteita, joten pääsen käsiksi vaatteisiin, joihin mulla ei muuten olis mitään perusteluja ostaa omaan kaappiini.

Puolen vuoden jäsenyys maksaa 160 euroa, ja lainaamo on ollut mulla niin kovassa käytössä, että jatkoin sitä saman tien nyt kuun alusta, kun eka puolivuotinen oli takana. Eniten iloa oon saanut työmatkoille, jolloin pitää vaikuttaa semiedustavalta, mutta myös arkipukeutuminen on saanut ihan uutta pontta lainaamon avulla.

R/H:n Mickey-mallinen mesh-paita on kuumotellut mua vuosikausia. En raaskinut ostaa paitaa koska pelkäsin ettei käyttökertoja tulis ihan hirveästi, ja sitten se tuli vastaan lainaamossa. Rakastuin! Ps. Kuin ihania Christu ja Annuli onkaan?

Ja kaikkein paras vaikutus tulee tässä: en edes halua enää ostaa juurikaan vaatteita, kun ajattelen voivani lainata ne joka tapauksessa. Tietty perusjutut kuten t-paidat, farkut ja neuletakit on eri asia, mutta en oo viimeisen puolen vuoden aikana enää haaveillutkaan hankkivani mitään erikoisia mekkoja tai paitoja omaan vaatekaappiini, kun löydän ne joka tapauksessa Vaaterekin yhteisestä kaapista.

Vaatelainaamot ei onneksi oo enää Helsingin juttu, sillä esimerkiksi Oulussa toimii ainakin yksi lainaamo, ja niitä on varmasti jatkuvalla syötöllä yhä enemmän myös muissa kaupungeissa. Kannattaa siis tsekata, mitä omasta kotikaupungista löytyy, ja Helsingissä tietty isoin peukku menee Vaaterekille!

Tää jumpsuit on mun ehdoton lemppari, ja ollut lainassa jo monta kertaa. Se on käyny mun kanssa muun muassa Barcelonassa (kuvassa) ja Thaimaassa.

Ja loppuun vielä apua-kommentti muuton ja säästämisen yhdistämisestä samalle kuukaudelle, huhhei!!!! Oon ihan superylpeä itsestäni että onnistuin saamaan säästöön tavoitellun summan, mutta rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että olin laskenut saavani tammikuulta säästöön tuplasti sen, mitä normaalisti talletan, eli vähän otan tuon 800 euron summan raskaasti, kun silmissä kilisi lisäansioiden vuoksi reilusti yli tuhannen euron lisä säästötilille.

Se perinteinen muuttotonni upposi kuitenkin taas tälläkin kertaa, ja kun edessä on vielä aika paljon hankintoja voi olla, että säästöhommat palaa vähän pienemmällä liekillä tulevat kuukaudet. Siitä huolimatta en oo millään tasolla keventämässä tavoitetta vielä tässä vaiheessa, sillä kohta alkaakin puolivälin etappi lähestyä ja sitä kautta olis hyvä olla jo puolet tavoitteesta kasassa. Uskokaa pois, jotenkin mää tän vielä handlaan!

Säästösaldo, tammikuu 2019: 3 000 / 10 000 eurosta

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Salla 12.2.2019 at 20.14

Siisti idea!!

Vastaa
Inka 13.2.2019 at 19.19

Niinpä, ihan super!!

Vastaa
Jenna 13.2.2019 at 9.56

Onpa kiva idea tuo vaaterekki. Pakko mennä tutkimaan sitä lisää.

Vastaa
Inka 13.2.2019 at 19.19

Jes, suosittelen! Se on aivan ässä! :)

Vastaa
Anu 13.2.2019 at 12.33

Myös Seinäjoella on aloittanut vaatelainaamo Tanttu :)

Vastaa
Inka 13.2.2019 at 19.20

Jee, aivan mahtavaa!! Olispa jo kaikissa kaupungeissa!

Vastaa
Ulla 17.2.2019 at 23.09

Ei vitsi miten hyvä vinkki!!

Oonkin jollain alitajuntaisella tasolla laittanut merkille, että sulla on aina kaikkia tosi makeita vaatteita ku nään sua! Tässä siis selitys, miksi voi olla aina jotain uutta ihanaa kuluttamatta kaikkia rahoja shoppailuun. Nerokasta!

Vastaa
Inka 18.2.2019 at 17.36

Jee! Ja haha, kiva kuulla, että tyyliguru-Ulla arvostaa! <3 Ja joo, tää on ässä! Mietin pitkään paljastanko salaisuuttani, mutta toisaalta se ei oo multa pois, joten miksei. :D Vahva suositus!!

Vastaa

Jätä Kommentti