Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Eka kerta yötä risteilyaluksella - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Eka kerta yötä risteilyaluksella

Kirjoittanut Inka 8.3.2019

Risteilyalukset ja -kokemukset tuntuvat kiehtovan tosi monia, ja mitä enemmän jengi käy risteilyillä, sitä enemmän itse kukanenkin tuntuu hurahtavan konseptiin. Ja eipä mikään ihme, sillä kuulostaahan se aika fantastisen helpolta olla hotellihuoneen tasoisessa hytissä ja herätä joka aamu uudessa fantastisessa satamassa, puhumattakaan siitä, että valtava viihdekeskus loputtomine ravintolapalveluineen on jatkuvasti läsnä.

Siitä huolimatta en oo käyny koskaan risteilyllä. Ja meni tähän 31 vuoden kypsään ikään saakka, että edes yövyin ensimmäistä kertaa risteilyaluksella. Nyt kun ensimmäinen kokemus on takana, täytyy sanoa, että ihan hyvin näkisin itteni viettämssä rennon leppoista lomaa risteilyaluksella.

Olin siis viime viikon perjantaista sunnuntaihin Southamptonissa upouuden MSC Bellissima -aluksen kastetilaisuudessa. Suuntasin Britteihin aikaisin perjantaiaamuna, ja hyppäsin Gatwickin lentoasemalta suoraan Southamptoniin vievään bussiin. Ja voin kertoa, että jännitti! Vaikka jonkun verran on jossain tullut seikkailtua, niin siitä huolimatta olo on aina uuden äärellä sama, eli tautisen jännä. Pieni jännitys yhdistettynä superaikaiseen aamuherätykseen on todellakin omiaan takaamaan se, että reissua edeltävänä yönä ei juuri nukuta.

Kaikki meni kuitenkin tosi smoothisti eikä jännittämiselle ollut perusteita. Risteilyelämys oli just niin siisti kuin kaikki oli luvanneetkin, vaikka kokonaista elämystä en tietenkään pari päivää satamassa viettäneestä laivasta ihan saanut irti. Se oli kuitenkin hyvä eka kokemus, eli vähän pääsi maistamaan sitä, mitä oikealla reissulla voisi olla luvassa.

Käytännössä siis nousin perjantaina puolen päivän aikaan laivaan ja nautiskelin ohjelmasta, ruoasta ja seurasta su-aamuun saakka laivan pysyessä sen koko ajan paikoillaan Southamptonin satamassa. Kyseessä oli siis työmatka ja uuden laivan kastetilaisuus, joka huipentui lauantai-illan gaalaan, jossa oli aika hulppea meininki: kansainvälisiä huippuartisteja ja -viihdyttäjiä, rutkasti kultaa ja kimalletta sekä neljän ruokalajin illallinen. Risteilyglamouria siis parhaimmillaan!

Pääsin gaalatilaisuudessa vielä muun pressin tavoin ihan ykköspaikoille istumaan, joten siinä vaiheessa ei ollut paremmasta juurikaan väliä. Gaalateltta oli rakennettu satamaan, joten sitä varten poistuttiin laivasta. Tilaisuus oli aika fantastinen, ja se alkoi Matteo ja Andrea Bocellin esityksellä, ja sai silmänräpäyksessä koko kehon kananlihalle. Siinä ei haitannut edes vieruskaverin vieressä istuskeleva ranskalaismummo, joka huuteli kovaäänisesti törkeyksiä edessä aika ajoin seisomaan nousseelle valokuvaajalle.

Puheiden lomassa jatkui myös esitysten ilotulitus, sillä Bocellien jälkeen lavalle nuosi laivalla esiintyvä Cirque du Soleil at Sea -ryhmä!! Sekin esitys oli ihan jäätävän hieno, ja enää edessä oli laivan kummin Sophia Lorenin toimittama perinteinen nauhanleikkaus sekä tietysti laivan kastaminen samppanjapullon rikkomisella. Kaikki nimeämisperinteet oli siis läsnä, ja se oli hauska todistaa omin silmin.

Palataan vielä myöhemmin risteilyelämyksen tarkempaan kulkuun, itse laivaan ja siihen, mitä kaikkea siellä tuli tehtyä, mutta tässä välissä tällaiset pikaiset fiilistelyterkut!  Mun piti julkaista tää postaus jo tämän viikon alkajaisiksi, mutta koska en saanut kuvankäsittelyohjelmaa syystä tai toisesta avatuksi moneen päivään, en päässyt myöskään käsiksi risteilykuviin.

Tässä kuitenkin nyt pikaterkut, sillä suuntaan seuraavaksi taas Helsinki-Vantaalle ja tällä kertaa sitä kautta pallon toiselle puolelle. Seuraa seikkailuja instan puolella @inkakha-nimimerkin takaa! Kivaa viikonloppua!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Kthetraveller 8.3.2019 at 16.04

Voi muru kyl mää vaan niin iloinen olen, kun pääsit kokemaan tuon uuden laivan “satamaristeilyn”. Pääsit samalla vähän jyvälle siitä, millaista lomailu noilla risteilijöillä on.

Tervetuloa meidän risteilyihin hurahtaneiden joukkoon ja siitä sitten varaamaan kunnon risteilymatka. Et pety

Vastaa
Inka 9.3.2019 at 15.50

Kiitos K! <3 Täytyy sanoa, että nyt kun on vähän päässyt maistamaan risteilyelämää, on se todellinen kokemus pakko saada. Aloin jo kovasti haaveilla treenaamisen ja seikkailun yhdistävästä risteilylomasta perheen kanssa… :)

Vastaa
Susanna 8.3.2019 at 19.38

Hieno uusi alus! minä olen ollut kahdella Msc risteilyllä ja suosittelen, joskus haluan uudestaan. Parasta oli vaihtuvat kohteet, upeat merimaisemat, kuunsillat merellä ja buffetti. Tykkäsin etenkin Italiasta Kreikkaan menneestä risteilystä, koska siinä näki niin hienoja merimaisemia, vuoristoja ja saaria. Pari uutta suosikkikohdetta tuli myös löydettyä risteilyltä sillä pidin Mykonoksesta, joka ei ainakaan keväällä ollut mikään bilesaari vaan erittäin rauhallinen

Vastaa
Inka 9.3.2019 at 15.49

Ah, tuo on juurikin se elämys mikä pitäis päästä vielä itsekin kokemaan! Oli vähän vaikea hahmotella mielikuvaan turkoosista merivedestä siinä harmaassa satamassa. :D Sun matka kuuostaa ihanalta!!

Vastaa
Eveliina 12.3.2019 at 20.00

Tulipa nostalginen fiilis. Olen nimittäin itse asunut muutama vuosi sitten Southamptonissa, ja siellä aina kaupungilla näkyi risteilyvieraita ja muutenkin koko kaupunki elää osittain risteilijöiden tuomalla varallisuudella. Olisi mielenkiintoista joskus kyllä käydä itsekin tuollaisella risteilijällä. Todella hieno esimerkiksi tuo katto. Olen käynyt itse ruotsin risteilyllä, ja siitäkin kyllä tykkäsin, mutta olisi jännää olla tuollaisella maailmanluokan risteilijällä. :D

Vastaa
Inka 17.3.2019 at 7.37

Ooh, vau! Hauska kuulla, millainen vaikutus risteilymatkailijoilla on kaupunkiin. :) Ja ihan oikeassa oot, meno on vähän erilainen kuin ruotsinlaivalla. Toivottavasti pääset vielä joskus kokemaan tuon elämyksen!

Vastaa

Jätä Kommentti