Pallontallaajat.net
Valikko

Vierailulla Facebookin pääkonttorilla Kalifornian Piilaaksossa

Kirjoittanut Inka 23.4.2019

Kevään jenkkireissun yksi odotetuimpia elämyksiä oli luvassa heti matkan alkajaisiksi, kun ensimmäisenä kokonaisena reissupäivänä otettiin suunnaksi Piilaakson sydämessä sijaitseva Facebookin päämaja! Alueelle ei pääse ihan joka jätkä tai mimmi käymään, ja meillä ovet avautuivat vierailija-statuksella, kun WhatsAppilla työskentelevä Karimin veli toimi meidän hostina. Kiitokset vielä Louai siististä elämyksestä!

Alkajaisiksi kaikkien vieraiden tuli kirjautua sisään, ja henkkaria vilauttamalla sekä hostin läsnäollessa saatiin oranssiin nauhaan ripustetut vierailijaläpyskät kaulaan laitettaviksi. Random-tyyppien varalta HQ:n kävijöitä tarkastellaan aika tiuhaan, ja me saatiin ohjeeksi pitää nauhat kaulassa ja pysytellä hostin lähellä koko vierailun ajan. Kerran jäätiin Karimin kanssa jälkeen ottamaan kuvia, kun Louai oli kadonnut kulman taakse, ja heti tultiin jo kyseleen, että missä teidän host on. Eli aika tarkasti myös tätä pidettiin silmällä!

Mutta sen pidemmittä puheitta tervetuloa meidän mukana tsuumailemaan Facebookin pääkonttorin tunnelmaa!

Kampus rakentuu lukuisista rakennuksista ja alueista, joten ei mitenkään päästy näkemään kaikkea. Alkajaisiksi löydettiin heti ensimmäiset photo opit, kun päästiin poseeraamaan Instagramin boothissa ja Facebookin tunnuksen edessä. Oltiin Karimin kanssa aika fiiliksissä kaikesta, ja tiirailtiin jokaisen nurkan taakse malttamattomina odottaen, josko Zuckerberg tulisi vastaan – ihan turhaan tosin, sillä miestä ei näkynyt.

Kieriskeltiin kampuksella Louain esitellessä paikkoja, mutta aika nopeasti nälkä yllätti ja suunnattiin kohti lähintä ravintolaa. Facebook tarjoaa työntekijöilleen ja näiden vieraille sekä ihan kaikille kampuksella vieraileville ilmaiset ruoat, ja maksuttomia ravintoloita onkin ympäriinsä. Me käytiin melko meluisassa buffet-ravintolassa, jossa oli tarjolla intialaista, mutta myös ihan huikea salaattibaari, smoothietiski sekä leipä- ja juomatarjonta, jälkiruokaa unohtamatta. Otettiin lautanen täyteen ja nostettiin peukut budjettiystävälliselle lounaalle.

Otettiin ravintolasta vielä evväät mukkaan, sillä siihen ilmeisesti jopa kannustetaan ravintoloiden linjastojen päissä olevien take away -rasioiden muodossa. Matkabudjetti kiitti, ja eipä tarvinnut murehtia kokkailuista seuraavanakaan päivänä! Lounaan jälkeen käytiin vielä jätskibaarissakin, kun sellainen tuli vastaan.

Sen lisäksi että kierreltiin ympäriinsä ja tutustuttiin kampukseen (bongattiin muun muassa hampurilaisravintola, pizzeria ja vietnamilainen banh mi -ravintola), piipahdettiin Arcade-peliluolassa pelaamassa tanssipeliä ja pysähdeltiin kahvi-, juoma- ja välipalapisteillä lisätankkauksella.

Mentiin toki myös varsinaisten toimistotilojen oli, mutta niissä ei tietenkään saanut kuvata. Vaikka puitteet on pääasiassa tosi erikoiset ja palvelut aika fantastiset, itse työpisteet näytti kuitenkin aika samalta kuin monessa muussa avokonttorissa, ainakin sen osalta, mitä käveltiin ohi.

Ei jätetty Facebook-vierailua yhteen, vaan käytiin vielä reissun loppupäässä vierailemassa uudestaan Louain työpaikalla. Tällä kertaa suunnattiin kampuksen uudempaan osaan, ja käytiin ihastelemassa näkymiä kattoterassilta. Nautittiin myös kevätpäivästä syöden jäätelöä takkatulen äärellä sohvilla, eli ihan hyvät puitteet saatiin toisellakin vierailukerralla!

Nyt kun kampus oli jo vähän tuttu, oli vielä hauskempaa kierrellä ympäriinsä ja tarkastella paikkoja. Käytiin jälleen syömässä, ja napattiin mukaan myös viimeisen reissupäivän lounas sekä vielä muutama proteiinipatukka välipalapisteeltä.

Kokemuksena vierailu Facebookilla oli ihan supermielenkiintoinen, vaikka paljon jäi tietysti kokematta ja näkemättä. Työnantajana pulju kuulostaa olevan varsin hyvä, ja ainakin edut vaikuttivat melko mukiinmeneviltä. Ehkä tänne pääsee vielä uudestaan!

Lisää tästä aiheesta

7 Kommenttia

Sara|Sara's fab life 24.4.2019 at 7.23

Vitsit et näyttää niin huikeelta! Harmi et täällä tollasesta saa vaan haaveilla. Omassa työssä ei tuu oikein taukoja pidettyä vaikka se ei kiellettyä olekkaan, mutta eipä oo mitään muuta paikkaa viettää taukoa kuin työpiste tai keittiö.

Vastaa
Inka 7.5.2019 at 10.09

No nimenmaan! Ei ihan kovin monessa työpaikassa maailmallakaan oo tuommoisia puitteita, eli useimmat meistä saa vaan haaveilla moisesta. Taukoilut on kieltämättä vähän haastavia, itselläkään ei juuri tuu pidettyä, mutta ehkä nyt vois vähän skarpata sen kanssa.

Vastaa
Markku 24.4.2019 at 13.34

Hyviä kuvia.
Postauksessa kovasti FB-suitsutusta, vaan tyystin “unohdettu” mainita FB:n yksityisyydensuojaa yms. loukkaavat rikkomukset joita vuosiin mahtuu paljon ja sama suunta näyttää edelleen olevan.

Aikoinaan Zuckerberg ihmetteli miksi ihmiset antavat niin auliisti tietonsa palveluun, kun olihan hän tunnettu kusettajana kampuksellaan.
Vaikea sanoa mitä ajatella postauksen kirjoittajasta. Ehkei ymmärrä itsekkään koko kuvaa.

Vastaa
Inka 7.5.2019 at 10.10

Kiitos Markku! Tämän postauksen aihe on rajattu, eikä se käsittele Facebookin kaikkia mahdollisia puolia. Aivot toki löytyy, mutta FB:n kurjille puolille on ihan omat fooruminsa, eikä tämä blogi oo siihen oikea paikka.

Vastaa
Iida in Translation 26.4.2019 at 13.03

Onpas todella kiinnostava paikka ja työpaikkahyvinvointi vedetty kyllä omiin sfääreihinsä! Ei kyllä haittaisi työskennellä tuollaisessa ympäristössä :)

Vastaa
Inka 7.5.2019 at 10.11

No sanoppa muuta!! Voi tosin olla, että ainakin aluksi vois olla hieman hankalaa keskittyä siihen itse työhön, kun tekis mieli vaan tutustua loputtomiin viihde- ja ruokailumahdollisuuksiin. :D

Vastaa
Katja 9.5.2019 at 10.12

Voi oispa mielenkiintoinen paikka vierailla tämäkin! 2014 päästiin vierailemaan Googlen päämajalla, kun yksi meidän couch surfing hosteista sattu olemaan siellä töissä. Oli muuten hyvin samantyylistä kuin tuolla! Kamalasti ravintoloita ja välipalabaareja. Yllättävän paljon pääsi kiertämään, vaikka paljon toki jäi suljettujen ovienkin taakse.

Vastaa

Jätä Kommentti