Pallontallaajat.net
Valikko

Mitä kävi kymppitonnin säästöhaasteelle?

Kirjoittanut Inka 7.11.2019

Aloitin viime vuonna kovaäänisesti blogissa haasteen, jonka tavoitteena oli säästää vuoden aikana kymmenen tuhatta euroa. Samalla asetin itselleni aika monta muutakin isoa tavoitetta, joista yksi (se kaikkein näkyvin) oli raportoida tasaiseen tahtiin blogissa projektin etenemisestä ja samalla kertoa omat säästövinkit.

Projekti alkoi syyskuussa 2018 ja nyt marraskuun 2019 puolella on viimeistään hyvä aika tarkastella mennyttä vuotta ja sitä, miten siinä säästötavoitteessa sitten oikein kävikään.

Rumpujen pärinää, kiitos.

Reilu vuosi myöhemmin tilanne on se, että maaliin päästiin, mutta vaan täpärästi.

Säästövuosi meni ihan mukavasti, sillä mistään sen suuremmista asioista ei tarvinnut luopua. Toki oon reissannut omia matkoja tavallista vähemmän koko vuoden aikana, mutta siihen on muitakin syitä kuin rahan säästäminen. Veikkaan kuitenkin, että matkailun vähentäminen on ollut merkittävin syy siihen että säästötavoitteeseen pääseminen ei lopulta ollut mikään maailman vaikein tavoite.

Arjen rahankäytön optimointi suurimpien kulujen eli ruuan ja asumisen sekä vapaa-ajan suhteen vei tosi pitkälle, sillä meillä kuluu arjessa oikeasti aika vähän rahaa. Kivat lisäjutut, kuten ulkona syöminen, shoppailut ja kulttuuririennot nostaa perusarjen kuluja aika nopeasti, mutta niistä on onneksi helppo kieltäytyä.

Säästöprojektin suurin haaste oli silmäleikkaus, johon päätin mennä elokuussa. Se söi kolme tonnia säästötavoitteesta, ja toi aika paljon kiireen tuntua viimeisiin kuukausiin. Sain kuitenkin jokseenkin paikattua leikkauksen tuoman vajauden, mutta sanottakoot, että ilman leikkausta olis säästötavoite ollut aika paljon helpompaa saada kasaan.

Ihan kaikki hynät ei myöskään makaa tällä hetkellä tilillä, vaan sijoitin osan kesken säästökauden. Lasken ne siitä huolimatta mukaan.

Ja siitä päästäänkin siihen, että miksi tämä koko 10 000 euron säästötavoite sitten ylipäätään asetettiin? No tietysti matkan takia! Mitä, missä milloin ja miksi, niin en tiedä vielä, sillä mikään ei oo vieläkään varmaa. Paitsi tietysti se, että reissuun mennään, ja vapaatakin on töistä saatu ihan ruhtinaallisesti.

Palataan siihen myöhemmin.

Säästäväinen elämäntyyli ei tietenkään jää tähän, sillä sama kait sitä on jatkaa. Luin kesällä Julia Thurenin Kaikki rahasta -kirjan, ja se oli erinomainen opas sijoittamisesta tai ylipäätään arjen raha-asioista kiinnostuneille, ja säästösuunnitelman lisäksi mulla onkin nyt myös sijoitussuunnitelma. Ja sepä onkin jännää!

Aiheeseen liittyvät postaukset voit tsekata tuosta alapuolelta.

Kuvat on otettu Hongkongissa, missä piipahdin pikaisesti toukokuun Macaon-matkan yhteydessä.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Laura/ Lauran tarakalla 17.11.2019 at 1.37

Kiva postaus Inka! Mikä olisikaan motivoivampi syy säästää ja sijoittaa kuin matkustaminen! Jos haluat jatkojalostaa sijoittamista ja kymppitonnia useampiin kymppitonneihin ja keskustella tarkemmin riskitasoista ja sijoitusten tuotosta, pistä viestiä. :)

Vastaa
Inka 18.11.2019 at 19.38

No älä muuta sano! Ja jes, mikä tarjous, mietinkin että pitää jututtaa sua tästä aiheesta joku kerta. :)

Vastaa

Jätä Kommentti