Pallontallaajat.net
Valikko

Kalifornian-seikkailun oudoimmat nähtävyydet

Kirjoittanut Inka 14.12.2019

Amerikan road tripeillä meillä on tapana bongailla reitin oudoimpia nähtävyyksiä. Jenkkilä on maa, josta löytyy muun muassa maissille omistettu Corn Palace, 14 ja esimerkiksi maan oma kalteva torni.

Useimmat näistä sijaitsee vielä suurten moottoriteiden varsilla, joten road trippaajan on superhelppo pysähtyä hetkeksi ihmettelemään Amerikan hienouksia.

Otettiin tää sama teema alkuvuoden road tripille, ja poimittiin reitin övereimmät elämykset kartalle, eikä jouduttu pettymään tälläkään kertaa! Käytettiin näiden löytämiseen tälläkin kertaa aivan fantastista Roadtrippers-sivustoa, joka on ollut meillä käytössä vuodesta 2013 lähtien, ja joka on kerta toisensa jälkeen tuonut eteen aika kivoja kohteita.

Tässä vuoden 2019 seikkailun parhaat (eli oudoimmat) paikat!

Jättimäinen rusinalaatikko ja Sun Maidin tehtaanmyymälä

Kuka muu rakastaa tehtaanmyymälöitä? Oli kyseessä sitten Jelly Bellyjä tai Sun Maidin rusinoita, mää oon mukana! Ei siis missään tapauksessa oltu valmiina missaamaan tätä fantastista elämystä, vaan suunnattiin heti ensimmäisenä road trip -päivänä poseeraamaan jättimäisen rusinalaatikon viereen. Ah, sitä onnea! Kuten ilmeistä voi nähdä, oltiin todella mielissämme.

Rusinalaatikon lisäksi Sun Maidin tehtaanmyymälä oli todellinen aarreaitta, sillä hankittiin sieltä reissun erikoisimmat tuliaiset. Ostettiin herkkukuorrutettuja rusinoita niin jogurtti-, mansikka- kuin salted caramel -kuorrutteella, minkä lisäksi saatiin vähän etukäteen maistiaiset nyt jo Suomeenkin rantautuneista kirpeistä mansikka- ja vesimelonirusinoista.

Paperikassi täynnä rusinoita jatkettiin matkaa, ja samalla hykerreltiin tyytyväisyyttä onnistuneille ostoksille ja erityisesti mukaan tarttuneille maistiaisille. Suosittelen!

Maailman suurin lämpömittari

Nimi kertoo kaiken, eikä jätä mitään arvailujen varaan. Death Valleyn kansallispuiston vieressä sijaitsee todellakin maailman suurin lämpömittari. Bakerissa, lähellä Nevadan rajaa sijaitseva 41-metrinen jättimittari on aika vaikuttava näky.

Jättimäinen lämpömittari on rakennettu muistuttamaan vuoden 1913 heinäkuun ennätyslämpötilaa, kun Death Valleyn lähistöllä lämpömittari kipusi 57 asteeseen.

Toinen toistaan tyylikkäämpien kuvien lisäksi me vierailtiin myös lämpömittarin juureen rakennetussa tuliaiskaupassa, joka ei kuitenkaan ihan hirveästi sykähdyttänyt: maailman suurinta lämpömittaria mainostavat t-paidat oli ihan järkkyrumia, mutta niiden vieressä kaupattiin superhienoja Death Valley -paitoja. Vanhassa kunnon turistipaitahengessä sellainen oli tietysti pakko ostaa…

Jättiartisokkapatsas

Nyt ollaan randomeimpien asioiden äärellä, vai mitä oot mieltä jättimäisestä artisokkapatsaasta? Okei, kyseessä ei varsinaisesti ole edes patsas, sillä kyseinen jötikkä seisoi ravintolarakennuksen kyljessä, kaikessa komeudessaan.

Giant Artichoke -teos sijaitsee Castrovillessä. Sen yhteydessä toimii ravintola ja myymälä, josta voi ostaa artisokkien lisäksi muita kauden kasviksia.

Me pysähdyttiin artisokan luona ainoastaan kuvien vuoksi, sillä oltiin jo palaamassa takaisin Piilaakson tukikohtaan, ja reissuväsymys painoi jo. Pysähdys kuitenkin kannatti, sillä kyllähän näitä kuvia kelpaa ihastella myös myöhemmässä elämässä.

Kiitos Amerikka, et pettänyt tälläkään kertaa!

Mikä on oudoin amerikkalainen nähtävyys, jota nää oot käyny ihastelemassa?

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Heli / Heli voyage 29.12.2019 at 12.02

Nämä kyllä vahvistaa tätä “Amerikassa kaikki on suurta” -odotusta! Oudoin amerikalainen nähtävyys jota itse olen käynyt katsomassa on varmaan Seattlen Bubble Gum Wall eli seinä, joka on peittynyt pureskeltuihin purkkamälleihin. Yäk. Todella ällöttävä jo ajatuksena. Mutta silti se piti tietenkin vartavasten etsiä kun niillä kulmilla kuljeskelin….

Vastaa
Inka 29.12.2019 at 20.20

Yhhhh! Oon iteki kuullu tuosta ja se kuulostaa kyllä aivan sairaan ällöttävältä, mutta tietty jos Seattlen nurkilla piipahtaa joskus, pitää se nähdä! Omalla tavallaan nää nähtävyydet on ainaki mulle just sitä parasta Amerikkaa. :D

Vastaa

Jätä Kommentti