Pallontallaajat.net
Valikko

Lontoo minibudjetilla

Kirjoittanut Inka 15.12.2009

Kävin elokuussa Lontoossa. Sain lentoliput naurettavan halvalla, ja aattelin ottaa siitä kaiken irti. Tarjosin Kalevan Peto-liitteeseen juttua siitä, miten halvalla Oulusta on mahdollista matkustaa Lontooseen ja takaisin. Haasteena oli siis viettää vajaa viikko Lontoossa mahdollisimman edullisesti. Omia shoppailuja ei budjettiin kuitenkaan laskettu, vaan pelkästään matkat, majoitus ja eväät.

Lontoo!! 222

Matkaan lähettiin tietty Ryanairilla, tai no ei varsinaisesti. Oikeasti matkaan lähdettiin VR:llä, kun siirtoautoakaan ei herunut. Matkattiin yöllä Oulusta Tampereelle, ja kun kyseessä oli minibudjetti, junassa nukuttiin tietty istumapaikoilla. Makuupaikat on sitä aivan turhaa vouhotusta, ja semmoisiin ei tuolla matkalla ollut varaa.
Mutta Tampereen lentoasemalle päästyämme matka jatkui siis Ryanairilla. Sain metsästettyä menopaluulennot kaheksalla eurolla per naama, joten se oli ihan mukava diili. Ryanair kun oli kyseessä, mukaan ei tietenkään otettu muuta kuin käsimatkatavarat, mutta se oli ihan riittävä noinkin lyhyelle matkalle.

Lontoo!! 021

Me lennettiin Tampereelta Bremeniin, ja siellä oli muistaakseni kymmenen tunnin vaihtoaika. Onneksi Bremenin lentokenttä sijaitsee vaan muutaman kilometrin päässä Bremenin keskustasta, niin päästiin aika helposti sitten paikallisjunalla/raitiovaunulla/mikälie keskustaan. Siellä sitten tsuumailtiin päivä, ja se oli lämmin päivä se.

Lontoo!! 007

Bremenissä kateltiin tuulimyllyjä, tuli jotenki kunnon perisaksalainen fiilis.

Sitten kun päästiin Lontooseen, hypättiin halvimpaan mahdolliseen Stanstead-London City-kuljetukseen, joksi osoittautui EasyBus. Ite en varmasti toista kertaa kyseiseen onnikkaan hyppää, oli sen verran pitkä ja mutkainen matka. Mutta tulipahan kokeiltua, muistaakseni kuutisen puntaa makso yks suunta.

Lontoo!! 4460

Hostellin kans meinas käyä vähän kettanasti, nimittäin pari päivää ennen ku oltiin lähössä, meille lähetettiin viestiä, että ko. hostelli on kiinni just sen viikon, ko me oltais sinne menty. Kauhian paniikin vallassa sitte koitettiin löytää tilalle joku vaan hostelli, ja onneksi löydettiinki, vaikka varoitusaika oli mitä oli. Dover Castle Hostel and Bar sai meijän varauksen, ja no, kyseessä ei ollu mikään maailman paras hostelli, mutta kyllä siellä yöpyi. Eniten ehkä hajotti se Bar, koska öisin oli aikamoinen möly, varsinki ko meijän sängyt oli just ikkunan vieressä. Saatiin kuitenki nukuttua joka yö, joten se siitä.

Lontoo!! 048

Covent Garden oli ehottomasti yks Lontoon lemppareista!

Lontoo!! 039

Tower Bridge ja Thames.

Lontoo!! 125

Vanaha kaveri Ben.

Lontoo!! 124

Thames ja London Eye.

Lontoo!! 126

Lontoossa oli todella helppoa viettää vajaa viikko minibudjetilla. Erityisesti meille sattu aivan loistava sää, eikä sateenvarjoa tarvittu kertaakaan! Monet museot olivat ilmaisia, ja esimerkiksi Buckinghamin palatsin vahdinvaihto oli yksi niistä perus turistinähtävyyksistä, joita sai töllistellä vaikka joka päivä.

Lontoo!! 142

Myös British Museumiin pääsi ilmaiseksi.
Lontoo!! 193

Covent Gardenin ohella Notting Hill Market oli yks mun lemppareja.

Lontoo!! 155

Vaikka minibudjetti ei venynyt sisälle asti menemiseen, oli tääki aika siistin näkönen!

Lontoo!! 206

Imperial War Museum oli kans ilmainen, ja erityisesti matkaseura oli siitä innoissaan.

Lontoo!! 420

Chinatownin supersöpöjä keksipaketteja!

Lontoo!! 475

Nautittiin myös katumuusikoiden tarjonnasta, erityisesti tää kaveri oli superlahjakas!

Lontoo!! 517

Kesäfiilistelyä Trafalgar Squarella

Lontoo!! 210

Ja kun Lontoon-osuus oli ohi, edessä oli taas vaihto Bremenin kautta. Tällä kertaa kymmenen tunnin odotusaika osui yölle, ja mehän odotettiin. Nukuttiin yö noilla penkeillä, ja se meni mukavasti.

Kalevan jutun voi käydä lukemassa täältä.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti