Pallontallaajat.net
Valikko

South of the Hampton eli Southampton

Kirjoittanut Inka 16.9.2010

Harrastettiin tosiaan Bournen lisäksi maakuntamatkailua vähän muuallekin, nimittäin Southamptoniin. Valmistelut oli vähän heikossa kunnossa, sillä ennen sinne menoa en tienny kaupungista mitään muuta ko sen, että Titanic on lähteny sieltä liikenteeseen.

No, melko nopiaa selevis, että kyseessä on historiallinen kaupunki.

Keskellä kaupunkia!

Ku eka jäätiin pois Southamptonin rautatieasemalla, ei oikeen tietty että mihin suuntaan lähtä käveleen sillä kartat oli just loppunu. Mentiin sitte eri suuntaan ko kaikki muut (loogista!) ja siellä ei näkyny pubia ja teatteria lukuunottamatta juuri mittään. Siihen kiinnitettiin huomiota, että pubiruoka oli huomattavasti edullisempaa ku Lontoossa!

Topi löysi melekosen siistit arskat

Jossain vaiheessa, pienten seikkailujen jälkeen löydettiinki sitten keskusta. Eli yks iso katu joka alkaa puistosta ja päättyy rantaan. Siinä suunnilleen keskivaiheilla on kaks ostaria ja sitten myös muinaisraunioita ja linna. Ihan komian näköistä.

Tyylikkäitä taloja

Keskustassa oli meneillään myös markkinat. Siellä myytiin muun muassa käsintehtyä lammasmakkaraa ja kirjoja, ja torimeininki oli vallassa. Oli mukavaa, vaikka pakko oliki siinä iltapäivän puolella ihmetellä, ku aurinko porotti suoraan makkaroihin että kuka niitä enää ostaa ja jos ostaa, niin saako kovin pahan ripulin.

Topin piti päästä taas shoppaileen ja iskä joutu kantajaksi

Oli ihan hullun hauska nähä vähän lissää englantia, ja oli tosi huippua ku tuonne pääsi niin heleposti! Liput otettiin taas megabusin kautta ja tällä kertaa ne oli vähän halvemmat, oliskohan ollu jotain 12 puntaa menopaluu kolmelta, että ei turhan paha.

Keskustan linna

Tekemistä Southamptonissa ei ollu ihan niin paljo ko esim Bournessa, ja se johtu ainaki siitä että Southamptonin ranta ei oo ihan yhtä houkutteleva ku Bournemouthin. Mutta kyllä me saatiin päivä kulumaan, olin siis varannu taas hyvin ne liput että kymmeneltä oltiin perillä ja kymmeneltä lähettiin paluumatkalle. Hyvä minä!

Southampton park

Kävin muuten Lushissa Southamptonissa, ja voin kertoa että yllätyin melko paljon ku huomasin sen hintaeron suomeen. Suomessa kaikki maksaa noin kaks kertaa niin paljon ko englannissa, joten taidan tästälähin vierailla vaan englannin Lusheissa. Toisaalta käsimatkatavaran nesterajoitukset rajoittaa sen verran, että jellyjä ei kovin paljo kehtaa roudailla.

Iskä oli mielissään kans
Ja meikä

Semmonen oli siis Southampton! Ei mitenkään erikoinen, mutta ihan hauska paikka piipahtaa. Välttämättä en toista kertaa menis, jos vaihtoehtona olis mennä johonki toiseen paikkaan.

Translation: We got really cheap train tickets via megatrain, return ticket was just £12 for three so we took it, and then checked that we’re going to Southampton. City was really small but nice, and they had a market day when we were there.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti