Pallontallaajat.net
Valikko

Matkalla Riiassa

Kirjoittanut Inka 2.8.2011
Huhhuh, terkkuja hikisestä Beirutista. Voin kertoa että täällä on KUUMA! Aattelin kuitenkin uhmata tätä hikisyyttä ja tulin käymään pikaisesti nettikahvilassa, nyt kun päivän sähkökatkos on jo ohitse.
Ei kuitenkaan vielä sen enempää Beirutista, vaan palataan viime lauantaihin kun kello pirahti Oulussa soimaan iloisesti 4:15, kömmittiin silmät ristissä ylös sängystä, pakattiin viimeiset kamat ja hypättiin Karimin isän autoon ja kohti lentokenttää. Neljä tuntia Helsingissä ja päästiin Riikaan. Otettiin taas, kuten ennenkin, vähän pidempi stopover Latviassa. Viimeksi käytiin siellä maaliskuussa ja keli ei ehkä ollu mikään maailman kaunein, joten nyt piti tietty antaa toinen mahdollisuus Riikalle (vai Riialle, en ikinä muista) ja vierailla siellä kesällä.

Kuuden tunnin stopover meni mukavasti. Vierailtiin Apsara Tea Housessa, joka sijaitsee melko lähellä Stockmannia (mikä ylläri et Latvian pääkaupungista löytyy stokka!). Olin kuullu että se olis paikka missä hikinen reissaaja voi käydä hyvällä omalla tunnolla nappaamassa pikku päikkärit rankan kaupunkikiertelyn lomassa, ja mikäs sen parempaa. Kesällähän loistavia päikkäripaikkoja on puistot, mutta mahtavaa tietää, että talvisilla vierailuillakaan ei ainakana Riiassa tartte palella lumikinoksessa maaten.

Kuten joku nokkela saattaa nimestä päätellä, kyseessä on teekahvila (voiko noin edes sanoa?). Pöydällä oli iso pino eri teemakuja joista saatiin sitten nuuhkia ja valita mieluinen tee. Koska kuuman päivän ansiosta pientä ylähuulihikeä oli jo hieman havaittavissa, tilattiin jääteet.

Tähän väliin voisin mainita että join elämäni ensimmäistä kertaa kokonaisen lasillisen jääteetä!

Jäätee virkisti mukavasti, mutta siitä ei kauaa ollu hyötyä kun makoiltiin kahvilan toisessa kerroksessa, mihin oli kasattu patjoja ja tyynyjä, sillä pian jo Karim tuhisi onnellisena aikaisen aamuherätyksen jäljiltä. Mua ei makean teen juomisen jälkeen paljo nukuttanu, joten kattelin ikkunasta avautuvaa maisemaa, tai lähinnä kattelin ohikulkijoita. Pienen rentoilun jälkeen jakso ihan mainiosti edessä olevan neljän tunnin lennon.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti