Pallontallaajat.net
Valikko

Turbaanipäinen tyttö

Kirjoittanut Inka 14.3.2012

M-I-E-L-I-S-S-Ä-Ä-N!!!

15-vuotiaana tartuin ensimmäistä kertaa Tracy Chevalierin Tyttö ja helmikorvakoru -kirjaan, oikeastaan pelkästään sen kannen takia. Lukaisin kirjan päivässä, ja sen jälkeen se oli hankittava myös omaan kirjahyllyyn. Jälkeenpäin olen lukenut kirjan useita kertoja, ja se on edelleen yksi ehdottomista lemppareista.

Silloin samaisena vuonna 2003 haaveilin siitä, että joskus näkisin oikeassa elämässä kirjan kannessa komeilleen kuvan. Selvitettyäni sen sijaitsevan Hollannissa, hain sellaiselle kielikurssille, minkä jälkeen tehtäisiin  parin päivän matka Amsterdamiin. No, Yli-Iistä käsin Amsterdam tuntui samalta asialta kuin Hollanti ja ajattelin, että tässä olisi mahdollisuuteni nähdä kyseinen teos. En kuitenkaan päässyt haluamalleni kielikurssille, sillä lopulta vietin reissun pari viimeistä päivää Pariisissa. Mona Lisan näkeminen ei kuitenkaan korvannut Jan Vermeerin Turbaanipäinen tyttö -maalauksen ihastelua.

Kunnes viime viikon tiistaina astelin iloisin askelin kohti Haagin Rijksmuseumia, maksoin 10,50 euron hintaisen sisäänpääsylipun, nappasin museon kartan käteeni ja suuntasin suorinta reittiä kohti huonetta, jossa tämän kyseisen Vermeerin oli määrä olla. Astuin tyhjään huoneeseen, löysin tieni maalauksen luo ja ihastelin sitä niska kenossa naamalla typerä virne liki kymmenen minuuttia. Sitten se oli nähty.

Koska museossa ei saanut kuvata (miten täydellinen tapa pilata maalausfanien lomareissujen kohokohdat), mulla ei ole tuosta hetkestä muuta muistoa kuin yllä oleva kuva. Se riittänee.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Ulla 14.3.2012 at 11.57

Inka, aivan ihana kuva ja tarina! <3

Vastaa
Tiina, Pmk 14.3.2012 at 19.37

Oi että! Mää en ennään muista kumpi mulla oli ensin, kirja vai elokuva, mutta minnuun tuo tarina on kans tehny syvän vaikutuksen. Ihan mahtavaa että pääsit tuonne :)

Vastaa
Inka 15.3.2012 at 9.21

Ulla: Kiitti! :)

Tiina: Voi vitsi, enpä oo tienny! :) Sillon ko se leffa tuli, niin sitä ei näytetty Oulussa niin matkustin sitten Turkuun sitä kattomaan, yöjunassa ja nukahin sitten leffateatteriin… Mutta sitte myöhemmin ko katoin sen elokuvan niin en ollu kyllä mitenkään vakuuttunu, sillä olin tietenki aatellu kaiken aivan erillain ko luin eka kirjan!

Vastaa
Tiina, Pmk 18.3.2012 at 10.31

Ai oot ennenkin matkustanu sen vuoksi :) Niin, monesti on melkeen parempi jättää elokuva kokonaan kattomatta jos on ensin lukenu kirjan.

Vastaa

Jätä Kommentti