Pallontallaajat.net
Valikko

Polkupyörien ihastelua vesisateessa

Kirjoittanut Inka 18.3.2012

Niinhän siinä sitten kävi, että ainoan kokonaisen Amsterdam-päivämme satoi vettä. Aamulla ei vielä näkynyt kuin muutama pilvi varoituksena, ja kun vesisade sitten alkoi pikkuhiljaa, päätettiin uhmakkaina pysyä ulkona. Kierreltiin aluksi hostellin ympäristöä, aamiaisella juusto/lihakaupassa, ostoksilla luomukaupassa, ihmettelemässä ulkoilmatorin menoa ja syötiin croissantteja puistossa, kunnes alkoi sataa. Sen jälkeen käveltiin ympäriinsä vielä pitkä tovi, kunnes tajuttiin katseen olevan tiukasti maassa ja kameran vielä tiukemmin laukussa. Tämän jälkeen paineltiin kohti hostellia odottamaan sateen lakkaamista.

Parin tunnin välikuoleman jälkeen pisarat ropisi edelleen, mutta Amsterdamia oli vielä näkemättä. Niinpä kaivettiin päälle kuivat housut ja astuttiin uudelleen sateeseen. Vuorasin kameran muovipussilla, että voisin ottaa kuvia sateesta huolimatta. Niin, se sateenvarjo vois tietenkin olla järkevä sijoitus, mutta ehkä sitten ensi kerralla.

Tämmöisenä se Amsterdam mulle avautui: hivenen harmaa, kauniita (joskin vinoja?) rakennuksia, pieniä autoja ja aivan käsittämätön määrä polkupyöriä. Kuten kuvista näkee, kadut oli melko tyhjiä. Pohdiskeltiin pitkään, mitä tehtäisiin vesisateisessa Amsterdamissa ja päädyttiin viettämään leppoista leffailtaa hostellille. Amsterdam näytti vähän harmaamman puolensa ja sen kanssa sai nyt pärjätä. Leffailtaa piristi viimeinen satsi herkkuvohveleita ja levy toiseksi parasta Milkaa.

Mainitsin Hollannin epäloogisista parkkeerausperiaatteista jo aikaisemmin, ja Amsterdamissa päästiin onneksi suht helpolla. Hostellin nettisivuilta tsekattuani parkkeerausmahdollisuuksian varsin yllättävästi puuttuvan, otin yhteyttä ja kyselin minne kaaramme voitaisiin vierailun ajaksi sijoittaa. Meitä neuvottiin jättämään se johonkin P+R -parkkipaikalle, joita on ympäri kaupunkia. Valittiin Amsterdam Arenan parkkihalli, josta päästiin kätevästi metrolla hostellilla. Erityisen hienoa tuossa P+R -parkkisysteemissä on se, että kaheksan euron vuorokausiparkkimaksu sisältää muistaakseni kaksi metrolippua joissa molemmissa on kaksi tunnin matkaa. Eli kahdeksalla eurolla saa auton vuorokaudeksi parkkiin, ja vielä ilimaiset metroliput parkkihallilta kaupunkiin. Aika kätevää!

Lisää tästä aiheesta

3 Kommenttia

rva ruusunen 20.3.2012 at 9.57

Oivoi, ihana Adam! Ja oot onnistunut nappaamaan kuvan meidän viimekertaisesta hostellista, joka oli nimenomaan tuossa veden yläpuolella kolmannessa kerroksessa. Siis tuossa kuvassa waffeleiden yläpuolella :D

Suosittelen kyllä poikkeen kaupungissa kesällä. Ja etenkin Zaanvortissa, joka on aivan hulppea uimaranta siinä puolen tunnin junamatkan päässä. Meidän kuvathan löytyvät täältä: http://www.rantapallo.fi/kaukokaipuu/2012/01/04/kaanteentekeva-mina/

Vastaa
Maria 20.3.2012 at 14.43

Aluksi en tiennyt mistä kaupungista oli kyse ja katselin kuvia ajatellen; onpas hollantilaiset maisemat :D Ja Amsterdamhan se sitten olikin. Itse olen viettänyt pari päivää ko. kaupungissa, kerran läpikulkumatkalla, kerran ihan pysähdyksen kera. Damissa tuntuu yhdistyvän vanha ja moderni aika viehättävällä tavalla ja siellä voi oikein aistia entisaikojen tunnun upeiden rakennusten, siltojen, jokien ja muistomerkkien kautta. Itseäni on aina kiinnostanut kovasti toisen maailmansodan tapahtumat, joten Damissa oli päästävä kurkistamaan Anne Frankin taloon. Suosittelen, mikäli olette maisemissa vielä muutaman päivän!

Dami on tosiaan yhtä yllättävä säätiloissaan kuin Britannia(jossa itse asun ja opiskelen). Aina saa varautua sekä talvi-, kesä-, että sadevarusteilla :P Sama kai se on Suomessa. Tosin Suomessa on syytä lähteä ulos sillä oletuksella, että kylmä tulee :D Täällä alkaa kevät jo tehdä kovasti tuloaan, vaikka olenkin himpun verran pohjoisempana Amsterdamista. Lapset leikkivät rannassa ja poruka kulkee t-paidoissaan :O (Minä kyllä vielä talvitakissa)

Blogisi oli kerrassaan mainio löytö! Käsittelet asioita, joista olen itsekin kovasti kiinnostunut ja kirjoitat mielenkiintoisella tavalla. Matkailu on aina lähellä sydäntä ja on mukava kuulla muiden matkailuhirmujen tarinoita maailmalta :) Kiitos sinulle ja mukavaa maaliskuun loppupuoliskoa!

Vastaa
Inka 20.3.2012 at 16.21

rva ruusunen: Hah, mikä sattuma!! :D En kyllä voinu olla kuvaamatta noita vinoja taloja, joten aika hauska että satuin ottamaan kuvan just siitä. Ja ehkä tuonne pitää vielä palata, vaikka Rotterdam oli paljon enemmän mun mieleen. Onneksi Hollanti on kuitenki niin pieni maa, että kätevästi kipasee vaikka molemmissa, jos huudeille sattuu!

Maria: Kiitti kivasta kommentista, mukava kuulla, että jutut miellyttää. :) Ja Bourne, en ehkä pääse yli siitä.

Vastaa

Jätä Kommentti