Pallontallaajat.net
Valikko

Rossailua Hollannista Saksaan

Kirjoittanut Inka 21.3.2012

Prum prum vaan kuului kun Karim nosti Ford Fiestan kytkintä Amsterdamissa ja otettiin nokka kohti Saksaa! Asch miten ihanaa, Saksaan! No, sitä ennen seikkailtiin kuitenkin hivenen pitkin Hollantia, nimittäin vaikka maa olisi miten pieni tahansa, oli sieltä meidän tapauksessa helkkarin hankala päästä pois. Päätettiin ajaa Düsseldorfiin Utrechtin kautta, eikä tarkoituksena ollu muuta kuin suheltaa kaupungin ohi moottoritietä pitkin, mutta toisin kuitenkin kävi.. Vähän sen jälkeen kun oltiin poistuttu Amsterdamista Utrechtin suuntaan alkoi aivan jäätävä ruuhka, jossa jumitettiin sitten puolisen tuntia. Kun viimein päästiin ruuhkasta pois, navigaattori alko heittää jotain aivan ihme käännöksiä. Liian myöhään huomattiin, että oltiin matkalla takaisin Amsterdamin suuntaan. Tämä huomattiin siinä vaiheessa, kun se just meidän jumittamamme ruuhkajono tuli vastaan!

Vaihtoehtoina oli viettää taas iloinen puolituntinen ruuhkassa, tai sitten keksiä jotain muuta. Karim keksi jotain muuta, enää tarkasti en muista mistä me kierrettiin mutta kävästiin ainakin Utrechtissa muutaman esikaupunkialueen verran. Tuohon sekoiluun meni ehkä tunti, joten ei lopulta mitenkään kauhean kauan mutta vähän kuitenkin kuskia kyrsi se jonotus ja navigaattorin sekoilu. Kyseinen vehje toimi onneksi loppureissun ilman mitään suurempia sekoiluja, ainoa ongelma taisi olla se, että minä en missään vaiheessa oppinu sitä käyttämään..

No, loppujen lopuksi päästiin Saksan puolelle ja oli taas mukavaa, kun ymmärsi ainakin osan. Autobahnit oli törkeen huonossa kunnossa ja tuntu aivan typerän pieniltä, sillä niissä oli vaan kaks kaistaa, kun Hollannissa tais parhaimmillaan olla jopa viis! (Nyt saatan huijata, en nimittäin muista enää kovin tarkasti..) Ja kun nopeusrajoituksia ei ollu, vasen kaista oli täynnä itsemurhasuhareita, jotka rossaili jotain 160 km/h tuntivauhtia. Leppoisaa ajelua siis!

Düsseldorfiin päästyämme suunnattiin ekana hostelliin, joka oli siis Backbackers Düsseldorf. Ihan ok pieni siisti hostelli, jonka aamiainen paljastui aivan loistavaksi (ei sitä ihminen paljoa tarvitse jos tarjolla on ruohosipuolituorejuustoa). Kaiken hyvän lisäksi saatiin auto parkkiin hostellin sisäpihalle, joten ei tarvinnu sitäkään miettiä. Harmi vaan, että heti kaupungille suunnatessamme alko sataa.

Jossain vaiheessa sade lakkas, ja mää uskaltauduin kaivamaan kameran laukusta. Düsseldorf ei ollu mun mielestä mitenkään ihmeellinen, vaan semmonen perus saksalainen kaupunki (haha oon nähny ehkä viis saksalaista kaupunkia joten valtaisalla kokemuksella teen tämmöisiä yleistyksiä). Kierreltiin hienossa vanhassa kaupungissa, mutta ei siitäkään kauheasti jaksanut vesisateessa nauttia. Suunnattiin sitten ruokakauppaan ettimään nautamakkaraa ja muita Saksanmaan ihanuuksia, ja siinä se aika sitten kuluikin. Ennen iltaa sade onneksi lakkasi, ja siinä vaiheessa oltiin saatu jo tuliaisetkin ostettua, joten paineltiin hyvillä mielin kohti hostellia.

Haha, mitä sanotte tuosta Karimin hampurilaisesta? Oltiin katottu Düsseldorfista ennakkoon tasan yksi paikka ja se oli tuo hollantilainen grilli, mistä sai kuulemma huippuja burgereita. Sinne sitten kävi tiemme vielä illan päälle, ja autuaina unohettiin kokonaan käydä tsekkaamassa kaupungin moderni satama, joka oli kuulemma yks must-see -henkinen paikka. No, olipahan ainaki vatsat täynnä, eikö seki oo aika must? :D

Aamulla lähdettiin melko kiireellä pois hostellista, sillä meidän auto oli muutaman auton edessä eikä haluttu laittaa muita autolla reissaajia odottamaan. Ensimmäistä kertaa moneen reissuun jotain jäi matkan varrelle, sillä unohin tuonne hostelliin mun kuulokkeet ja meidän reissunpelastajan, kuulokkeiden jakajan sekä pienen marimekkopussukan. Harmitti ihan hulluna lentokentällä, kun oltais katottu leffaa mutta sitten piti jakaa kuulokkeet. Puhumattakaan junamatkasta, plääh. Mutta onneksi ei jäänyt mitään arvokkaampaa, ja uudet kuulokkeet sekä jakaja on jo ostettu, joten ehkä selviän tuosta menetyksestä.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti