Pallontallaajat.net
Valikko

Hyvä ruoka, parempi mieli

Kirjoittanut Inka 28.3.2012

Ruokajuttuja taas! Vedettin maanantaina nimittäin nassuun semmoinen herkkuateria, että oksat pois! Tylsää maanantaita piristämään lautaselle eksyi herkullisia jauhelihapihvejä, kukkakaalimuusia, gratinoitua parsakaalta sekä tietenkin salaattia! En tiijä mitään mikä piristäis päivää paremmin kuin herkkuruokahetki. Sen kunniaksi ajattelinkin jakaa teille tämän annoksen reseptit, jotta voitte piristää päivää ku päivää!

Herkkujauhelihapihvit
400g luomujauhelihaa
2 vapaan kanan munaa (tai luomumunia, jos manesta riittää)
2 pientä sipulia
100g juustoraastetta
2tl mustapippuria
2tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pihvit, paista pannulla pari minuuttia molemmilta puolilta ja varo, etteivät pihvit katoa hetkessä parempiin suihin.

Kukkakaalimuusi

1 kukkakaali
kermaa
voita
suolaa

Höyrytä kukkakaalit höyrykattilassa, kun ne ovat riittävän pehmeitä (ei liian) muusaa vaikkapa sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon voita ja kermaa niin, että koostumus miellyttää. Lisää lopuksi suola oman maun mukaan.

Gratinoitua parsakaalta

parsakaalta
juustoa
suolaa

Leikkaa parsakaali vähän pienempiin osiin ja iske ne uunivuokaan, ripottele joukkoon suolaa oman maun mukaan, juustoa päälle ja uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto on sulanut.

Nam tulipa näläkä!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Herra Sulhanen 29.3.2012 at 0.05

Karppiruokaa – aah!

Vastaa
Inka 29.3.2012 at 14.59

Herra Sulhanen, aivan! Vaikka se karppisapuska tuntuu olevan enemmän kirosana nykyään, ei maha (heh heh) mittään että se on niin hyvää! :)

Vastaa

Jätä Kommentti