Pallontallaajat.net
Valikko

Lisää loungeja

Kirjoittanut Inka 28.3.2012

Ennen meidän lentoa Brysseliin päästiin käymään Helsinki-Vantaalla [email protected] -loungessa. Kyseessä oli edelleen työreissu, mutta edellisen loungepostauksen kommenttien rohkaisemana päätin kirjoittaa myös tästä paikasta. Jos edellisessä loungessa olin hivenen pettynyt tarjoiluihin, tässä ei todellakaan tarvinnut olla! (Tietenkin niitä leivoksia vois aina olla tarjolla enemmän…) Schengenin ulkopuolelle matkustaville tarkoitetulla alueella sijaitsevassa loungessa oli nimittäin tarjolla sen verran hyvät pöperöt, että lentokoneaterian syöminen meinas tehdä tiukkaa.

Mulla on jostain syystä aina lentokentillä aivan karsea nälkä, ja sen takia arvostankin aika kovasti loungea, joka oikeasti tarjoilee ruokaa. Ilmeisesti loungeissa on enemmänkin tapana keskittyä siihen juomapuoleen, joten tuo lounge on halunnut erottua tarjoamalla sitä oikeaa ruokaa. Tarjolla oli nimittäin makoisaa kanakeittoa (oon aivan varma että se oli tismalleen samaa keittoa kuin siellä Finnairin loungessakin), ja kanasalaattia, ja mikä parasta, tuoretta ananasta! Sen kans ei voi mennä kovin metsään.

Tarjoilut oli siis kaikenkaikkiaan mun mielestä melko mainiot. Aamuisin siellä on kuulemma tarjolla aamiaista puuron ja myslin muodossa, ja me käytiin tuolla iltapäivän puolella, jolloin kanakeitot ja muut oli jo lyöty tiskiin. Finnairin loungeen verrattuna tuo oli nimensä mukaan paljon kotoisampi, ja sohvia ja muita lepotuoleja oli siellä täällä.

Kodinomaisuutta oli korostettu myös isolla ruokapöydällä ja sillä, että aterimet piti hakea itse vetolaatikoista. Ehhehe. Edellämainitun sapuskan lisäksi tarjolla oli limpparia, kaljaa, kuumia juomia, viiniä ja mehuja. Ei ehditty kauheasti hengailla loungessa, sillä se että meidän lennot oli schengenin sisällä vaati pientä säätämistä, että päästiin käymään tuolla loungessa mutta sen verran kuitenkin että oli aikaa sille tärkeimmälle, eli syömiselle.

Kaiken kaikkiaan mun valtavan lounge -kokemuksen perusteella (tuohon mennessä tuo oli toinen, jes!) tykkäsin tuosta paljon enemmän kuin Finnairin loungesta. Vaikka finskin lounge olikin tosi tyylikäs, se oli samalla ihan hullun kliininen ja mua kyrsi vähän se, että siellä oli vaan semmosia bisnesmiehiä puvuntakkeineen, jotka siemaili sivistyneesti viiniä ja piilotteli suklaakarkkeja housuntaskuihin. No okei, tuossa loungessa ei meidän vierailun aikana sattunut olemaan ketään muita asiakkaita, joten vaikea sanoa, mimmosta porukka tuolla sitten oikeasti käy.

Ainakin ne oli panostanut perhevierailijoihin, sillä perus olkkarin ja telkkarin ja rentoutumisnurkkauksen lisäksi sieltä löyty pleikka kolmonen, lasten nurkkaus ja tietty tietokonekolot. Siinä mielessä varmaan järkevää satsata yksityisiin perheasiakkaisiin, kun muut lounget niitä ei varmaan ota huomioon.

Ja hienoa tuossa loungessa oli se, ettei oo pakko olla minkään allianssin platina-asiakas päästäkseen tuonne vaan sinne voi myös ostaa sisäänpääsyn 45 eurolla. Mun kaltaiselle minibudjettireissaajalle tuo 45 euroa tuntuu aika isolta summalta, mut jos reissais harvemmin ja haluais reissusta ikimuistoisen, ei se tuntuis ehkä siinä tilanteessa niin pahalta.

Käytiin paluumatkalla tutustumassa yhteen toiseen loungeen, sillä kertaa Amsterdamissa. Vieläkö nää lounge-esittelyhenkiset postaukset kiinnostaa, vai jätänkö siitä kirjoittelematta?

4 Kommenttia

Eveliina 29.3.2012 at 9.34

Kiinnostaa! :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 29.3.2012 at 11.06

Mielellään nähdään miten suuressa maailmassa homma hoidetaan! Erityisesti lounget, joihin pääsee sisälle kohtuullisella rahasummalla (kuten tässä postauksessa esitetty), niin kiinnostavat paljonkin. En varmaan saa ikinä kasaan Finskin tai SAS:n kortille niin paljoa pojoja, että liput edes eurooppaan saisi hankittua ennen ku pisteet jo vanhenee, saati jotain upgradea kortille millä pääsisi loungeen…

-Milla

Vastaa
Inka 29.3.2012 at 15.02

Eveliina: Jes hyvä! :)

Milla: Joo mullakin taitaa pisteet vanheta ennen kuin tajuan, mihin niin pientä määrää voi käyttää. Mutta hyvä! Noita loungeja joihin pääsee rahalla tuntuu vaan olevan tosi vaikea löytää, mutta teen kaikkeni asian eteen! :) Ja mahtavaa loppumatkaa teille!!

Vastaa
Satu VW 31.3.2012 at 15.25

Anna tulla vaan! :)

Vastaa

Jätä Kommentti