Pallontallaajat.net
Valikko

Eka päivä Lissabonissa

Kirjoittanut Inka 20.4.2012


Aamun eka näkymä: muutama kerros alaspäin, ei tunnu korkean paikan kammoisella missään, eipä!

Kuolaamista pastelerian ikkunan läpi, nuo pastel de natat on kyllä parhaita!


Kaakeleita löytyy ainakin joka toisen talon seinästä, se onki kuulemma erittäin portugalilainen juttu.

Nää kaikki kuvat on toissapäivältä, kun tsuumailtiin Lissabonia ekaa kertaa. Suht rankan tulomatkan jälkeen päätettiin tosiaan pyhittää eka päivä shoppailulle, että saataisiin tosiaan se kaikkein ikävin juttu alta pois, ja loma voisi oikeasti alkaa. Suunnattiin ensimmäisenä siis kohti keskustaa, mutta ennen sitä jumitettiin erään pastelerian eli leipomokahvila/ravintolan eteen kuolaamaan ikkunassa olleita tuoreita pastel de natoja, joita Anne oli meille edellisenä iltana tarjonnut. Parin sekunnin päästä istuttiin ikkunan toisella puolella lautasella pari leivosta, ja hetken päästä ne katosivat parempiin suihin. Päätettiin ottaa siitä joka aamuinen tapa, nyt kun reissussa ollaan.

Annen kämppä sijaitsee kolmen kilsan päässä Lissabonin keskustasta, eli kävelymatka hujahti melko nopeasti. Vähän aikaa etsittiin, kunnes löydettiin oikeat kauppakadut. Välillä saatiin kyllä vähän naureskella, kun tytöt lähti oikein kunnolla shoppaileen eivätkä sitten millään meinanneet löytää niittä kauppoja. No hommahan meni aivan hänekseen siinä vaiheessa kun ensimmäinen Zara löytyi ja kierreltiin kaupoissa viitisen tuntia, minkä jälkeen oltiin Ainon kanssa molemmat aivan ihmeissämme siitä, miten ihmeessä meillä riittikin energiaa ja kiinnostusta koluta vaatekauppoja noin pitkään. Saaleinemme suunnattiin sitten pois keskustan turistikaduilta etsimään jonkinlaista ruokapaikkaa. Aino on tosiaan ollu muutama vuosi sitten Lissabonissa, joten sillä oli pieni haju, mihin suuntaan mennä ja sitä sitten seurattiin. Lopulta päädyttiin pieneen portugalilaiseen ravintolaan, jonka tiskin takana seisoa tönötti vanha supersympaattinen mies, joka onneksi ymmärsi muutaman sanan englantia, niin koko homma ei jääny meidän todellau auttavan portugalin varaan.

Makoisan sapuskan ja loistavien leivonnaisten lisäksi ollaan ihasteltu täällä noita toinen toistaan upeampia taloja, sillä joka toinen talo on maalattu aivan tajuttoman kauniilla väreillä, joka toinen päällystetty ihanilla kaakeleilla. Ihailtavia yksityiskohtia siis riittää. Mahtavaa on myös se, että täällä on just semmoinen suomen alkukesän fiilis, kun puut vihertää mutta on vielä vähän viileä. Ilma täällä on tosiaan ollu aivan todella omituinen: eka saattaa paistaa aurinko ja olla hyvinki lämmintä, mutta sekunnin päästä voi jo sataa vettä ja tuulla aivan armottomasti. Onneksi tosiaan hoidettiin nuo velvollisuudet pois alta jo ekana päivänä, sillä sen jälkeen ei oo tarvinu palella, kun kaupungilta löyty myös kunnon takki. Saattoi nimittäin olla, että mää pakkasin mukaan aivan liian kevyitä vaatteita. No, onneksi Lissabon korjasi tämän ongelman. :)

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Saana 4.5.2012 at 23.13

Eksyin lukemaan sun blogia ekaa kertaa ja nää Lissabon-jutut vei mukanaan, vietin itse kyseisessä kaupungissa viime vuoden vaihdossa ja ikävä on kova! Ps. Helsinkiin avataan tällä viikolla portugalilainen kahvila josta saa pastel de natoja mutta jos tajusin oikein sä asut vähän pohjoisempana? :)

Vastaa
Inka 5.5.2012 at 8.33

Kivaa että eksyit! :) Lissabon oli kyllä älyttömän kaunis kaupunki, ei mikään ihme jos sinne on ikävä. Ja voi olla ihan hyvä juttu että mulla on 700km matkaa sinne pastel de nata -paikkaan, vois nimittäin karata mopo käsistä jos niitä sais jostain kulman takaa… :D

Vastaa

Jätä Kommentti