Pallontallaajat.net
Valikko

Kirpparilauantai Lissabonissa

Kirjoittanut Inka 6.5.2012

Vierailtiin Lissabonin -lauantaina päivällä Feira da Ladra -nimisellä kirpputorilla. Kyseessä on aivan valtavan kokoinen alue, jonne paikalliset tulee tiistaisin ja lauantaisin aamupäiväksi myymään kellarikomeronsa tyhjiksi. Osa myyjistä on paikalla todella tekemässä rahaa, mikä vaikeuttaa oikeiden löytöjen tekemistä, kun hinnat ovat melko korkealla. Tinkiminen kuuluu tietty asiaan, ja numeroita kannattaa reenailla portugaliksi ennen kirpparille suuntaamista.

Kun reissun lauantaiaamu koitti, me suunnattiin Ainon kanssa kohti Feira da Ladraa, jonka nimi oli muistaakseni suomennettuna varkaiden paratiisi, joten siellä todella kannatti pitää taskuistaan kiinni. Mulla on tosi huono kirppiskarma, enkä tee kauheesti löytöjä muualta kuin naapurikirpparilta, joten en lähteny Feira da Ladraan mitenkään kovin odotuksin. Aino taas vanhana kirpparihirmuna asetti päivälle tavoitteita, ja tietysti löysi mitä lähti etsimään. Yllättäen minä tulin kirpparilta tyhjin käsin, mutta reissu ei kuitenkaan mennyt hukkaan, sillä olihan siellä mukava käydä.

Kirpparialue oli aivan valtava! Kierreltiin siellä useita tunteja, vaikka pysähdyttiin ainoastaan pariin kojuun tutkimaan tarkemmin tarjontaa. Tarjolla oli kaikkea vanhoista kännyköistä partavaahtoon, lissabonilaisia kaakeleita, koruja, huonekaluja ja vaikka mitä. Myyjät oli pääasiassa eläkeläisiä, mutta joukossa oli myös nuoria ja aikuisia sekä lapsiperheitä. Pyörittiin tosi pitkään eräällä korukojulla, ja pöytien takana oli paku, missä oli parkissa pitäjä lapsineen. Samalla kun perheen isä hieroi kauppoja, vetelivät lapset ruokaa nassuihinsa.

Feira da Ladra löytyy Cracan kaupunginosasta. Mukaan kannattaa varata rutkasti energiaa ja hyvät tinkimistaidot.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Saana 6.5.2012 at 22.43

Aina niin ihana feira da ladra! :) Toi nimi tarkoittaa varkaan markkinoita ja kaupunginosa on Graça (tai oikeestaan Alfama), mutta voihan se olla suomalaiselle Craca. ;)

Vastaa
Inka 7.5.2012 at 8.48

Heh joo, suomalaisilla versioilla mennään!(voit vain kuvitella miten sanoin tuon kaupunginosan nimen…)

Vastaa

Jätä Kommentti