Pallontallaajat.net
Valikko

Venezia Santa Lucia

Kirjoittanut Inka 18.7.2012

Venetsian Santa Lucian asema oli meidä reilin vihoviimeinen kohde. Se valiutui mukaan sen vuoksi, että se on yksi niitä eurooppalaisia paikkoja missä vain on pakko käydä, eikä Karim ollu sitä vielä nähny. Mää kävin Venetsiassa ekaa kertaa pääsiäisenä 2009, ja nyt piti uhrautua käymään uudelleen.

Uhrautua sen vuoksi, että kaikessa romanttisuudessaan ja mysteeriydessään Venetsian on pahimpia eurooppalaisia turistirysiä, missä oon ikinä vieraillut. Kaiken lisäksi kuumalla säällä (kuten nyt oli) siellä haisee aivan järkyttävän pahalle, pienillä kujilla eksyy sekunnissa eikä koko kaupungissa tunnu olevan ruokakaupan ruokakauppaa.

Ekat askeleet kaupungissa oli tälläkin kertaa ne kaikkein parhaimmat. Kun astuu ihan perusrautatieasemalta ulos, tuntuu kuin olis elokuvan kulisseissa, sillä toisin kuin valtaosassa muista maailman kaupungeista, täällä oikeasti näyttää siltä, miltä mainoskuvissa annetaan ymmärtää. On kauniita taloja, gondoleja ja kanaaleja loputtomiin.

Meidän Venetsia -vierailu kesti vajaan vuorokauden verran. Sinä aikana ehittiin kovasti kierrellä ja eksyä aivan täydellisesti, toki ihastella hienoja taloja mutta myös nyrpistellä nenää kanaalien likaiselle vedelle ja sieltä kantautuville hajuille. Käytiin myös syömässä gelatoa (Karim rucolagelatoa, meitsi ihan perinteistä nocciolaa) ja tietty myös pizzaa.

Venetsia todella on niitä paikkoja, missä pitää käydä kerran elämässä, onhan se aivan mahtava. Toista kertaa sinne ei kuitenkaan välttämättä edes halua.

Lisää tästä aiheesta

3 Kommenttia

Anonymous 18.7.2012 at 12.27

Hei,
Aivan pakko kommentoida, sulla on mielettömän huippu blogi!!!
Ihania ja tosi hyvälaatuisia reissukuvia :)
Mukavaa lomaa!

Vastaa
Tarja 18.7.2012 at 19.12

Tervehdys! Olen jonkun aikaa blogiasi lueskellut, mutta ekaa kertaa kommentoin. Blogisi aiheuttaa pahaa matkakateutta meikäläiselle, joka ei pääse kovin montaa sataa kilometriä Oulua kauemmaksi melkein ikinä (pieniä lapsia ja mukavuudenhaluinen luonne: “milloin ollaan perillä, joko kohta ollaan perillä…” kertaa tuhat jo 100 km:n matkalla). Ja heh: kiva kuulla, että joku muukin ajattelee Venetsiasta samalla tavalla kuin minä :) Kaksi kertaa olen siellä pikaisesti käynyt ja se riittäköön.

Vastaa
Inka 18.7.2012 at 20.06

Anonyymi: Kiitos kovasti kommentista! Aivan tosi ihana kuulla että tykkäät. :) Ja kiitos lomatoivotuksista, onhan tää aivan huippua. :)

Tarja: Iso hatunnosto sulle, että matkakateudesta huolimatta jaksat lueskella tätä mun blogia. :) Mää en ehkä ite kykenis, jos en pääsis sataa kilsaa kauemmas Oulusta, vaikka huippu kaupunki onkin. Toivottavasti sun matkakateus on kuitenkin sitä positiivista sorttia.

Mietin pitkään, että kehtaanko edes alkaa kirjoittaa negatiivissävytteistä tekstiä kaupungista, joka on monelle se unelmien romanttinen lomakohde, mutta päätin kuitenkin kirjoittaa siitä oman mielipiteeni. Toisaalta ihan positiivista huomata, etten oo ajatusteni kanssa yksin.

Vastaa

Jätä Kommentti