Pallontallaajat.net
Valikko

Tivolissa

Kirjoittanut Inka 21.8.2012

Viime viikon Köpisreissulla päästiin Mipan kanssa vierailemaan Tivolissa. Siis siinä Kööpenhaminan keskustassa sijaitsevassa valtavassa huvipuistossa. Koko kompleksi oli edellisellä Kööpenhaminan vierailulla yllättäen kiinni, ja nyt olin melkoisen muikeana, kun Tivolimenot onnistuivat.

Todellisuudessa en oo mikään hurjien huvipuistolaitteiden ystävä. Niistä oon saanu ihan riittävästi esimerkiksi Las Vegasissa. Oikeasti himoitisin Tivoliin sen tunnelman takia, ja oikeassa olin, se oli aivan mahtava! Heti eikoista askeleista alakaen tuntu niinku olis ollu jossain satumaailmassa. Joka paikassa oli värikkäitä ja koristeellisia rakennuksia, erivärisiä ja -kokoisia lamppuja, riikinkukkoja ja kauniisti valaistuja polkuja. Eli aivot narikkaan ja ihastelemaan!

Toki me niissä laitteissakin lopulta käytiin. Ihan ekaksi mentiin siihen kaikkein hurjimpaan, korkeuksiin vievään karusellikeinuun ja siinä noustessa meni hetki ennen kuin uskalsin edes silimiä avata. Onneksi kuitenkin rohkaistuin, sillä keskellä kaupunkia sijaitsevan huvipuiston korkeimmista laitteista avautui tosiaan melkoiset näkymät, tosin ei sillä että olisin niistä iliman laseja etes saanu kauheasti selvää. Loppuillasta käytiin myös karusellissa, joten mukavasti laskeuduttiin hurjista laitteista niihin vähän lepsumpiin, ja se kelepas mulle.

Onhan tuo tivoli ihan tajuttoman tyyris, pelkkä sisäänpääsy maksaa 13 euroa ja laitteet kympin pintaan, mutta kerran elämässä koettuna se fiilis on aika mahtava. Ja hurjapäät varmasti osaa arvostaa myös noita laitteita…

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Anonymous 21.8.2012 at 13.07

Mua vieläki karmaisee se keinukaruselli :D

Vastaa
Inka 22.8.2012 at 22.37

No elä muuta sano! En taija mennä ennää ikinä..

Vastaa
Laura 21.8.2012 at 20.47

Vau mikä satumaailma! <3

Vastaa
Inka 22.8.2012 at 22.37

Niinpä! Ihan tajuttoman hieno.

Vastaa
Nella 28.8.2012 at 9.13

Ei hitto mitkä fläsärit, olin varma, että tää on Fredrichsberfistä Tanskasta, ihan saman näköinen mesta! Ihana fiilis, ihanat muistot tuli itelle. Voi juku.

Vastaa
Inka 29.8.2012 at 7.26

Jee vähän kiva! Vissiin ne on sitte tanskalaiset huvipuistot kaikki sillä “parempi överit ko vajarit” -linjalla. Ei huono ollenkaan. :)

Vastaa

Jätä Kommentti