Pallontallaajat.net
Valikko

Saksalaisen luonnon helmassa

Kirjoittanut Inka 23.11.2012

Meidän vierailu Berliinissä ei keskittynyt ainoastaan kaupunkihengailuun, vaan käytiin me toki siellä myös luonnon helmassa. Viimeisenä kokonaisena päivänä otettiin nimittäin metro Grünewaldiin ja oltiin hetkessä metsän siimeksessä. Ja millaisen metsän! Puut oli tajuttoman korkeita, lehtiä oli kaikkialla ja meininki oli ihan satumainen.

Kyllä tuola kai kelepais kirmata! Lapsoset juoksenteli ympäriinsä onnellisina kiljuen, ja niin varmaan olisin tehny minäkin ellei olis pitäny varoa jalkaa edellisillan minigolftapaturman (miten säälittävältä tuo kuulostakaaan) seurauksena.

Oli meillä oikeasti suuntakin tuolla puistossa, eikä menty sinne vaan kävelemään ympyrää. Olin bongannu jostain jutun Teufelsbergillä sijaitsevasta hylätystä kylmän sodan aikaisesta jenkkien kuuntelutornista, ja halusin ehottomasti mennä sinne. Olin nähny tosi makeita kuvia siitä, ja olin melko innoissani. Se oli merkattu karttaan vähän niin ja näin, joten saatiin vähän käpsytellä tuolla Grünewaldissa (joka siis on ihan tajuttoman iso alue), ennen kuin nähtiin vilaus valkoisesta pallosta, jota kohti suunnattiin.

Tässä kohdassa oli melko jännää. Hoksattiin tosiaan että Teufelsberghän tarkoittaa vuorta, ja kiipeilyhommiinhan siinä päästiin. Jossain vaiheessa tuli vastaan tuo yllä oleva maisema ja jäätiin sitä ihastelemaan, siis tuommoista suurta puskaa. Kohta sieltä alko kuulua jotain liikettä ja aateltiin että siellä on joku koira tai jotain, kunnes ohi kävellessämme Karim kurkkas sinne ja että arvaa mikä siellä oli… VILLISIKA!!! Se oli kuulemma hullun iso ja hädissään, mutta kyllä me aika nopsaan laitettiin töppöstä toisen eteen tuon bongauksen jälkeen.

Vaikkakin mua olis ehkä haluttanu kans nähä se, epäilen vieläki vähän että huijattiinko mua..

Siinä se näkyy, eikä tuon lähemmäs päästy! Sain artikkelista semmoisen kuvan että tuonne voi mennä ja varmana olis päässykki, jos olis ollu vähän enemmän kriminaalihenkinen. Ei vaan kehattu. Kurkittiin sitä sitten tuommosten aitojen läpi, ja niiden päällä oli vielä kunnon piikkilankasysteemit, joten ulkopuoliset haluttiin tosissaan pitää poissa. Olisin ehkä halunnu lähtä kiertään tuota aitaa siltä varalta, että sieltä olis löytyny aukkoja mutta koska meillä oli kestäny jo yli tunnin löytää tuonne, aateltiin että siinä voi mennä vaikka miten monta tuntia.

Ei sitte päästy käymään tuolla kunnolla.

Mutta siitä huolimatta ei harmittanu ihan hulluna, sillä näin melkein villisian ja olihan nuo maisemat upeita! Varsinkin, kun meille sattui aivan täydellinen sää.

Tuo mesta on varmasti kesällä aivan upea, mutta kyllä se kelpas myös näin ruskan aikaan. Tuolla seikkaillessa vastaan tuli niin sauvakävelijöitä, seikkailupyöräilijöitä kuin lenkkeilijöitäkin, ja tulipa vastaan vielä kiipeilevä perhe, jotka työntelivät samalla vauvan kärryä. Vissiin tuo on aika suosittu ulkoilupaikka siis, vaikka ihan ymmärrettävää, että keskellä viikkoa siellä ei hirviästi tullu porukkaa vastaan.

Mutta jos haluatta nähä villisikoja, niin tuolla on hyvät mahollisuudet! :D

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti