Pallontallaajat.net
Valikko

Saksanmaan syömingit

Kirjoittanut Inka 23.11.2012

Varoitus: ruokakuvia luvassa! :)

Berliinissä syötiin ulkona neljä kertaa: kerran hostelliaamiaisella ja joka ilta kerran jossain. Koska kaikki ruokakaupat oli sunnuntaina kiinni, turvauduttiin maanantaiaamuna hostelliaamiaiseen. Tai oikeastaan kyseessä oli hostellin (Wombats Berlin) yhteydessä toimiva ravintola (Louisiana Kid), missä oli sitten hostellin asiakkaille tarjolla buffa-aamiainen 3,80 eurolla.

Aamiainen oli aika monipuolinen, mutta kuitenkin ihan perus. Saksanreissun ainoat Brötchenit eli perinteiset tuoreet, kovakuoriset aamiaissämpylät vedettiin nassuihin tuolla aamiaisella. Siihen kaveriksi sai makkaraa (vaan sikaa, osasin kysyä ihan ite saksaksi, jes) ja vihanneksia, ja tuorejuustoa. Omituisinta oli, että voi pysyi kylmänä sen avulla, että sen kanssa samassa astiassa oli jäitä ja tietty niiden sulattua kylmää vettä! Eipä siinä muuten mitään, mutta kastu koko lautanen..

Lisäksi tarjolla oli muita perus aamiaisvermeitä. Jogurttia, muroja, mysliä, purkkihedelmiä (yök) ja saksassa kun oltiin, tietysti suklaalevitettä. Saatiin siis ihan hyvin päivä käyntiin noilla sapuskoilla, mutta maanantaina nautittiin aamiaiseksi kuitenkin ihan suosiolla kaupasta ostettuja herkkuja, jotka kokattiin hostellin keittiössä.Sunnuntai-iltana mentiin kaupungin ehkä legendaarisimpaan burgerilaan, Burgermeisteriin. Voi toki olla, että kyseessä on hirviä turistimesta, mutta ainakin mun silmiin se näytti melkoisen autenttiselta ja viimeistään kun sisään asteli paikallisia duunareita neonvärisissä työvaatteissaan ja paksuissa viiksissään, uskoin että oltiin hyvässä paikassa.

Ja mikä tuossa paikassa sitten on niin legendaarista? No ensinnäkin burgerit, ne oli hyviä. Toiseksi tuo miljöö. Ruokalahan sijaitsee vanhassa julkisessa käymälässä, minkä kaveriporukka osti ja päätti rempata ravintolaksi. Nyt keittiössä näytti olevan melkoisen rento meininki, vitsit lensi ja tyypit piti selvästi hauskaa. Listalla on myös kasvisburgereita, mutta tuo mun juustohampurilainen oli mulle paras valinta, ja maksoi 3,70e. Kelepas.

Reissun toinen iltaruoka oli kanaa. Karim bongasi jostain netin syövereistä positiivisia arvosteluja Hühnerhaus 36 -nimisestä paikasta, jonne suunnattiin puolikkaiden kanojen perässä. Kyseessä oli tuommoinen pieni koju, missä syötiin pihalla ja ruuat sai tosi nopsaan.

Ei aivan ehitty tilata jonottamatta, sillä meidän eteen pinkaisi jostain pyöräilijä, joka oli ilmeisesti matkalla kotiin ja päättänyt vetää puolikkaan kanan hiukopalana. Mikäs siinä. Me tilattiin puoliksi puolikas kana salaatilla ja siinä pimenevässä berliiniläisessä illassa sitä sormin mussutellessa oli kyllä tunnelmaa! Mitenkä tuo sitten eroaa peruskanasta? Salaisuus on se, että kana paistetaan pyörivässä vartaassa, mikä takaa sen että mausteet ja kypsyys tulee tasaisesti joka puolelle.

Puolikas kana ilman kavereita olis maksanu 2,90e. Salaatin kanssa hintaa taisi olla hieman alle neljä euroa. Tien toisella puolella oli muuten samanniminen rafla, jos sapuskan halus vedellä nassuun sisätiloissa. Me ei haluttu.

Vikan illan kunniaksi (ja aivan vihoviimeisillä pennosilla) ostettiin kebabia. Otettiin suunnaksi Mustafas Gemüse Kebap, jonka piti olla se kaikkeista paras. Tarjolla siellä oli kolmea erilaista kebabia: kana- ja kasviskebabia, kasviskebabia ja kanarullaa. Me otettiin taas puoliksi tuo yllä oleva kana-kasvisannos, ja nams! Toivottiin että olis ollu enemmän käteistä että oltais saatu kummallekin omat, mutta harmillisesti jouduttiin tyytymään yhteen.

Metroaseman vieressä sijaitseva pulju oli supersuosittu, ja mekin saatiin tiistaisen illan aikana jonotella hetki. Jotain paikan menestyksestä kertoo myös se, että sisäpuolella hääräsi KOLME kaveria rullia pyörittelemässä. Ei siis taida olla mikään tähdenlento tuo ravintola.

2,90 euron hintaisen kebabin naamoihimme vedettyämme oltiin kyllä tyytyväisiä, että kaikki reissun ruokapaikat oli just eikä melekeen. Aivan loistavia kaikki. Tuommoisissa kioskeissa ilta-aikaan syöminen tietty toi omat rajoitteensa valokuvaukselle, mutta sain onneksi sen verran valoa, että kuvista tuli mun mielestä ihan onnistuneita.

Huh, nyt tuli näläkä!

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti