Pallontallaajat.net
Valikko

Koko vuosi 2012

Kirjoittanut Inka 30.12.2012

Huh, vuoden toiseksi viimeinen päivä! Tein jo tuossa aikaisemmin matkailuhenkisen vuosikatsauksen, ja tässä paremman tekemisen puutteessa ajattelin tehdä vielä toisen katsauksen vastatakseni vähän turhan usein mielessä risteilevään väitteeseen siitä, että reissujen välissä on aika vähän elämää. Nämä kuvat onneksi todistavat sen mietteen vääräksi, sillä kyllä sitä paljon tapahtuu  myös kotosalla, ja sehän on parasta, että ei tartte lähteä kauas kokeakseen unohtumattomia juttuja! ..tai ainakin kivoja.

Tässäpä siis mun mennyt vuosi kotoisilla huudeilla:

Tammikuussa oli kovat pakkaset, ja niitä fiilisteltiin pääasiassa ikkunan sisäpuolelta, mutta pari kertaa myös käytiin kaupungilla ihastelemassa pakkasen huurtamia taloja ja puita. Lisäksi ihastelin juureksia, kun mulla oli melkoinen juureskausi menossa, ja niidenkin kauneus viehätti. Viikon verran tammikuussa piristi myös Maukan antamat punaiset tulppaanit, ja tietty punainen liukuri, jolla käytiin laskemassa mäkeä takapihalla sijaitsevassa Hollihaan puistossa.

Helmikuussa oli SM-kisat jotka meni mun osalta miten menivät, mutta murskausnäytöksestä jäi hyvä mieli, vaikkakin tuo yks lauta oli vahingossa väärinpäin eikä mennyt sen takia läpi… Sen lisäksi otin taidekuvia omasta naamasta ja pakkassäisestä ainolan puistosta, mutta myös poseerasin ensimmäistä kertaa Taekwon-Do -puku päällä studiossa, kun otettiin meidän näytösryhmän promokuvat (kuvat: Kirsi Ervasti). Kuvassa taistelevat siis meikäläinen, Karim ja Janne.

Maaliskuussa elämä helpottui hivenen, kun uusi kone tuli taloon. Samsungin 5 -sarjan ultrabook on toiminut mainiosti, ja se on niin kevyt!! Hienoja hetkiä koettiin myös keittiössä kun jatkoin juurseksilla fiilistelyä, ja käytiin myös maistelemassa Kaijon kipsan herkkuja. Opettelin myös viimein kihartamaan pitkäksi venynyttä tukkaani!

Huhtikuussa vietettiin pääsiäistä mökkimaisemissa, missä seurattiin jään sulamista ja otettiin rennosti. Käytiin myös katsomassa Karimin pikkusiskon koulunäytelmää, mikä oli hurjan mukavaa, sillä en oo varmaan nähny yhtään koulunäytelmää sen jälkeen kun oon lakannu ite esiintymästä niissä. Kotona oli tulppaaneja tuomassa kevään fiilistä ja käytiinpä vielä vähän ajelemassa Oulun eteläpuolellakin, kun yks sunnuntai vietettiin treenejä vetämässä siellä.

Toukokuussa tapahtui kotosalla melko vähän, sillä olin kuukaudesta kolme viikkoa reissussa. Tapahtumat olivat kuitenkin sitäkin merkittävämpiä: vappu ja tukan leikkaus. Vappu meni mukavasti kotona parvekkeella piknikkeillen, sillä ulkona oli niin kylmä ettei siellä kauheasti kehannut nokkaa näyttää. Hyvät eväät piti kuitenkin huolen siitä, että viihdyttiin. Tukan leikkasin hetken mielijohteesta, ja yritin kovasti totutella siihen. Lisäksi tehtiin kokeiluja keittiössä, esimerkiksi munakasrullaa joka oli toki hyvää mutta tais jäähä kertakokeiluksi.

Kesäkuukausilta tulee tuplakuvat, sillä meikämimmi herää eloon kesällä! Kuu alussa saatiin uusi perheenjäsen, kun mun siskon pikkuruinen borderterrierin pentu kotiutui. Tuolloin se oli vielä tuommoinen vauva, nykyään se on jo hurjan paljon isompi! Käytiin myös lautalla Hailuodossa mökillä, silloinkin oli mukana paitsi koira mutta myös Karimin sisko Eva. Osallistuin Janin polttareihin ostamalla sinne erikoisoluita, ja kun muut juhlivat polttareita, minä fiilisteliin upouutta kameraani. Kävin Karimin kanssa grillailemassa Nallikarissa ja Emilian kanssa testailemassa Otto K:n perjantaista burgerbuffettia joka oli erittäin vakuuttava. Juhannus vietettiin Muoniossa vaeltaen, ja reissu oli niin mukava että ajateltiin tehdä siitä juhannusperinne. Kesäkuusta tuli täydellinen, kun Päivi tuli kylään monen vuoden jälkeen!

Otin heinäkuussa ahkerasti arskaa Hollihaan puistossa, ja juhlistin kesäloman alkamista ihanan Maukan kanssa kuunnellen vesisateessa Bajo Ceron keikkaa sateenvarjojen alta. Hengailtiin myös tyttöporukalla, kun oltiin vielä kaikki Oulussa. Mansikoita tuli syötyä vähän yli oman tarpeen, ja sirkuksessa käytiin vuosipäivälahjana. Päästiin käymään myös häissä kun Jani ja Emilia meni naimisiin, ja oon siitä asti koittanu keksiä tapahtumaa, mihin voisin pukea uudelleen tuon mun mekon! Rynnättiin myös kihloihin, ja Veera otti meistä huippuja kihlajaiskuvia mökillä. Topi ja Veera tarjos meille myös hampparit Tuiran Swingistä, ja nekin maistui.

Elokuu aloitettiin juhlimalla synttäreitä, sillä sekä Karimin siskolla että mun veljen tyttöystävällä on synttärit elokuun toisena päivänä. Veeran synttäreillä oli tarjolla mahtavia herkkuja! Herkutella saatiin myös, kun Tiina ja Flavio tuli fonduepannunsa kanssa meille. Saatiin myös kerrankin melkein koko TKD-porukka kasaan, ja pojat kävi tilaamassa Otto K:n drinkkilistan tyhjäksi. Käytiin toki Karimin kanssa myös kattomassa uusi batman, joka oli mun mielestä mahtava, Karimin mielestä ennalta-arvattava (en voi tajuta vieläkään!!!). Käytiin valmistelemassa kihlajaisjuhlia iskän luona ja Veera poimi viljaa. Iskän synttäreiden kunniaksi heitettiin se kuumailmapalloon ja sitä jännitti ainakin sen verran mitä kuvassa näkkyy. :D Kihlaijaisissa otettiin perhekuva, joka oli laatuaan ensimmäinen. Aivan kuun lopulla mentiin vielä mökille, ja minä pääsin kalaan, saalista ei tosin tullu yhtään.

Syyskuussa kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa suunnittelemaan tulevaa jenkkireissua Pasille, ja saatiinkin reitti suunniteltua. Minä haaveilin uusista rilleistä mutta vaikka tilasin niitä kotiin asti sovitettavaksi, en koskaan vakuuttunut niistä niin paljon, että olisi oikeasti laittanut tilaukseen. Löysin maailman parhaimman ja helpomman mutakakun ohjeen, ja käytiin vielä Karimin kanssa paistamassa makkaraa Hietasaaressa!

Lokakuun alussa testattiin Maukan kanssa toripolliisi, ja sapusta oli taivaallista! Käytiin Karimin ja Evan kanssa omenavarkaissa ainolassa, ja saalis oli vähintään mahtava. Halloweenina meitä pelotteli kaks kuollutta kaksosta. Kuun lopulla tehtiin vielä ite makkaraa, mikä oli melko jännittävää!

Marraskuussa meillä oli leiri, missä olin toista kertaa opettamassa. Juhlittiin isänpäivää vähän ennakkoon meidän reissujen takia, ja Yli-Iissä oli silloin jo ihan hulluna lunta! Juhlittiin myös Karimin synttäreitä hullun herkkumäärän kera ja tietty myös mun, ja olin mielissäni lahjoista.

Tämän kuun alussa mun peruskurssilla oli vyökoe, ja sain pyydettyä Jannen komentamaan ja Pasin sihteeriksi. Olin tosi ylpeä kaikista mun oppilaista! Suvun pikkujouluissa järkättiin Topin kanssa ohjelmaa, joka oli tietty menestys! Järjestettiin myös pienet seuran pikkujoulut, ja ne meni tosi hyvin ja ruokaa oli tietty niin paljon, että jokainen sai viiä sitä vielä lähtiessään vähän kotiin! Joulu meni mukavasti kotosalla.

Melkoinen vuosi! Onnistuin vielä toteuttamaan toissavuoden uudenvuoden lupauksen, kun otin viimein hepatiittirokotuksen! Ei menny siis hukkaan. :D

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Mimmu 30.12.2012 at 17.09

Ihana postaus ja kivoja luvia(:(:

Vastaa
Inka 31.12.2012 at 1.19

Kiitos Mimmu! :)

Vastaa
Jemi K 30.12.2012 at 17.38

Näyttää hyvältä vuodelta! Jospa 2013 on sellainen myös ja vielä upeampi! :)

Vastaa
Inka 31.12.2012 at 1.20

Niinpä, varsinkin kun näin jälkeenpäin katsoo. :) Toivotaan, samaa myös sulle!

Vastaa

Jätä Kommentti