Pallontallaajat.net
Valikko

USA road tripin suunnittelu, tilannekatsaus

Kirjoittanut Inka 25.1.2013

Näin reilua puolta vuotta ennen itse THE reissua aattelin vähän katsastaa, missä ollaan suunnittelussa menossa. Rakastan tehdä kaiken maailman listoja ja fiilistellä tulevia reissuja (vai onko joltain mennyt tämä ohi? :D), joten tämmöinen tilannekatsaus on enemmän kuin mukavaa puuhaa.

Toistaiseksi meillä on plakkarissa seuraavat jutut:
– matka-ajankohta päätetty (1.8.-31.8.)
– reitti päätetty ja lyöty lukkoon
– Hki-Nyc-Hki -lennot ostettu
– Oulu-Hki-Oulu -lennot ostettu
– Las Vegas – New York -lennot ostettu
– Nykin ja Vegasin hotellit varattu ja maksettu
– Hostellit varattu (10% maksettu)
– Suunniteltu tekemistä ja näkemistä Nykiin, Bostoniin ja Torontoon

Ihan hyvältä siis näyttää, vielä pitäisi tehdä muutama tärkeä juttu:
– Varata tienvarsimotellit
– Varata auto
– Päättää lopullinen reissuporukka
– Tsuumailla tekemistä ja näkemistä lopuista kaupungeista
– Fiilistellä ja suunnitella reissua porukalla

Flagstaffin motelli oli niin hyvä, että sinne taidetaan mennä uudelleen!

Eli onneksi listalla ainakin näyttää siltä, että ollaan paremmalla puolella. Todellisuudessa hommaa on vielä ihan hirviästi, sillä tuo kaupunkien tsuumailu vie tosi paljon aikaa, kun liikutaan nopealla aikataululla paikasta toiseen. Viime reissusta viisastuneena koitetaan nyt kattoa mahdollisimman paljon mielenkiintoisia paikkoja kuhunkin mestaan. Sitten voi tehdä ite sen valinnan, että haluaako nähä jotain minkä tietää olevan olemassa vai löhöileekö sen sijaan puistossa, eikä joudu pakolla löhöämään puistossa kun ei tiedä mihin suuntaan mennä, kun ei ole ottanut asioista selvää.

Seuraavaksi listalla onkin motellien varaaminen, ja se tehdään todennäköisesti tässä viikon sisällä. Viimeksi yövyttiin kahdessa jenkkiketjussa: super 8 ja motel 6. Jos teillä on jotain vinkkejä hyvistä jenkkiläisistä motelleista tai -ketjuista, niin laittakaa tulemaan, sillä ajateltiin kokeilla myös jotain muuta kuin nuita vanhoja tuttuja.

Budjettikin näyttää onneksi toistaiseksi ihan hyvältä, joten mitään säästämispaniikkiakaan ei tässä vaiheessa vielä oo.

Oi elokuu, tule pian!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Ulla 26.1.2013 at 1.57

Oi mikä perjantai-illan herkkupala löytää tälla otsikolla postaus! Tämähän on mulla kiellettyä aihetta nyt intoilla reissusuunnittelusta, ku koitan hoitaa matkakuumetta, mutta mihinpä koira karvoistaan pääsisi jne :D

Hyvällä mallilla on suunnitelmat, takuulla tulee hyvä reissu! Varaatteko siis kaikki hotellit ja majapaikat etukäteen?

Oon muuten monesti pohtinut noita sun kuvien kauniita tasalaatuisia sävyjä. Millä kikalla sää ne saat? Käsitteletkö kaikki kuvat jälkikäteen vai tuleeko sun kamerasta tollasia helmiä… nimimerkillä alottelija :D

Vastaa
Inka 26.1.2013 at 9.32

Siihen matkakuumeen hoitoon ei kyllä taida olla kuin yksi lääke. :P Joo varataan kaikki majoitukset etukäteen, on sitten selkeämpää eikä tartte käyttää aikaa sitten reissun päällä siihen että mietitään mihin mennään yöksi. Se sopi viimeksi tosi hyvin ja uskon että nytkin kun ollaan porukalla liikkeellä, on meille se paras ratkaisu.

Muokkaan joskus kuvien värisävyä ja valoisuutta, mutta aika vähän. Näihin kuviin en oo muistaakseni lisännyt kuin valoa, joten sieltä kameran uumenista on nuo sävyt löytyneet. :) Eli 1000D:tä kaivelee, eiköhän löydy!

Vastaa

Jätä Kommentti