Pallontallaajat.net
Valikko

Chocolate Chip Cookies

Kirjoittanut Inka 2.3.2013

Eilen illalla meillä oli pitkästä aikaa luvassa jenkkireissun suunnittelua koko reissuporukalla, ja leipasin sen kunniaksi vähän amerikka -henkisiä leivonnaisia. Kuten tiijätte, oon aikamoinen keksien ystävä ja noudatan niiden tekemisessä kahta periaatetta: “go big or go home” ja “parempi överit kuin vajarit”. Eli jos tehdään suklaakeksejä, niin pitää sitten olla kans sitä suklaata!

Tämän vuoksi en oo pitäny juuri minään mitään suklaahippukeksejä, mutta nyt päätin kuitenkin kokeilla. Tein pitkästä aikaa keksit täysin ohjeen perusteella soveltamatta ollenkaan, sillä meillä oli kaapissa vehnäjauhon jämät sekä vähän sokeria, joten niillä mentiin. En oo tosin uskaltanu maistaa noita keksejä ite vielä ollenkaan, sillä aikaisemmin tällä viikolla kun söin viljaa, katsoi peilistä seuraavana aamuna laikukas naama. Mutta hyvästä mausta kertonee se, että kavereille maistui usean santsin verran.

Leipominen on kyllä parasta puuhaa, ja tälläkin kertaa turvauduin mun lempparikirjaan eli Leivonnaisia herkkusuille (ah miten osuva nimi! :D), mistä tämä resepti oli peräisin. Vierastan vielä vähän noita lautasen kokoisia keksejä, joten puolitin alkuperäisen reseptin ja silti noita keksejä tuli pari pellillistä! Todellakin go big or go home…

Hummingbird Bakeryn suklaahippucookiet

110g huoneenlämpöistä suolatonta voita
2dl ruokokidesokeria
1 muna
0,25tl vanilja-aromia
200g vehnäjauhoja
0,25tl suolaa
reilu 1tl ruokasoodaa
80g tummaa suklaata (50%)
80g valkosuklaata

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää muna ja sekoita kunnolla. Vatkaa joukkoon vanilja-aromi. Sekoita jauhot, suola ja sooda taikinaan, vatkaa kunnolla. Lisää joukkoon rouhittu tumma- ja valkosuklaa. Asettele pellille keoiksi, paista uunissa 170 asteessa 10-15 minuuttia.

Alkuperäisessä ohjeessa käsketään käyttää vaan tummaa suklaata, joten otin tässä vähän taiteellisia vapauksia.

Ja mites muuten tää KEVÄTkuukauden toinen päivä ja tuo -14 astetta pakkasta? Aika makija!

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti