Pallontallaajat.net
Valikko

Helsinki kuvina

Kirjoittanut Inka 28.4.2013

Reissun eka yö vierähti Päivin luona, ja muistettiin aamulla ottaa vielä metroasemalla tuulitukkahenkinen kaverikuva

Yhen yön olin Eerikinkadun ompussa, ja meikän huoneessa oli lääniä vaikka koko kylälle. Kerranki näin päin! :)

Tietty johonkin väliin piti päästä ihastelemaan helsinkiläisiä rakennuksia, on ne vaan makeita!


Tässä vaiheessa olin jo melkeen perillä, sillä suuntana oli…

…eduskuntatalo!

Erityisesti lukusali oli aika vaikuttava, ja maakuntalehtipinosta löytyi jopa kotoinen Rantapohja!

Suuren valiokunnan (menikö Ulla oikein?) kattotaideteos oli meikän makuun, ja niin oli myös Ullan kanssa nautitut sitruunatortut.

Ullan työpäivän jälkeen piti saada vielä tietty turistikuvat edustuntatalon portailla

Sen jälkeen suunnattiin pikaisesti Ullan ja Maken luo ennen reissubloggaajamiitin alkua, jännitti!

Vika kuva reissulta: aurinko nousemassa Hki-Vantaalla, meikä odottamassa että pääsen tuohon 6:25 Finnairin koneeseen, pirtiänä tietty!

Siinä meni se Helsingin-reissu, ens kuussa taas, tosin vähän lyhemmällä kaavalla.

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Pingviinimatkalaiset 28.4.2013 at 13.02

Onpa tosiaan hieno tuo kattotaideteos! Muutenkin hauska nähdä kuvia kotikaupungista, jota tulee aivan liian harvoin itse kuvattua. -Milla

Vastaa
Inka 28.4.2013 at 14.21

Jep, turistilasit vois olla kyllä täällä Oulussakin silmillä vähän useammin. Määki kyylään aina ihan hullun tarkaan, jos jossain blogissa on kuvia Oulusta että mistähän kohti ne on otettu ja koitan miettiä hulluna.

Vastaa
Nella / Kaukokaipuu 28.4.2013 at 13.07

Huhhu, komppaan Millaa. Ja tosiaan, Helsinkiä pitäisi kuvata enemmän!

Vastaa
Inka 28.4.2013 at 14.21

Kainy kantsii, ja mun kaltaiset maalaisjuntit töllöttää niitä kuvia mielellään! :)

Vastaa
Ulla 28.4.2013 at 13.36

Joo oikein meni se suuri valiokunta :) Ja kivalta näytti tuo lehtisali tuosta kulmasta kuvattuna myös.

Oon kyllä samaa mieltä, että Helsinki näytti tosi mielenkiintoiselta kun katto sitä näistä kuvista!

Vastaa
Inka 28.4.2013 at 14.22

Jee hyvä! :)

Vastaa
Anonymous 28.4.2013 at 17.49

Heips! Kysyisin vinkkejä autonvuokraukseen, vaikka asia ei nyt liity juuri tähän postaukseen :D
1) Ootko koskaan vertaillu, kannattaako auto varata paljon etukäteen vai vaikka kuukautta aiemmin, tai peräti vasta kohdemaan kentältä, vaikuttaako hintaan?
2)Kannattaako lentoyhtiöiden autonvuokratarjouksia käyttää vai löytääkö samat hinnat sitten suoraan vuokraamoistakin?
3) Minkä firman vuokraamoa suosittelisit Euroopassa?
Kiitti, jos viitsit vastata…

Vastaa
Inka 28.4.2013 at 20.16

Moikka! En oo koskaan kauheesti tehny mitään vertailua, mutta uskoisin että on edullisempaa varata etukäteen kuin lentokentältä. En oo koskaan ottanu suoraan lentokentältä autoa. Jos varaa, niin silloin saa halvemmalla jos on aikaisemmin liikkeellä, esimerkkinä varattiin Beirutissa auto kaheksi päiväksi viikkoa etukäteen, ja maksettiin siitä sama hinta kuin viikon huristelusta Brysselissä, jolloin taidettiin suorittaa varaus paria kuukautta etukäteen.

En oo perehtyny myöskään noihin lentoyhtiöiden autonvuokratarjouksiin, sillä en usko että ne on kovin kilpailukykyisiä. Vertailu on onneksi helppoa kun katot vaan lentoyhtiöiden tarjoukset ja vertaat niitä vuokra-autohakukoneisiin.

Euroopassa toimivista autovuokraamoista oon ite käyttäny ainoastaan Hertziä, Advantagea ja Budgetia. Niistä paras oli Hertz, missä oli tosi hyvää palvelua ja siellä suhtauduttiin asiallisesti myös meikäläisen valituksiin, ja saatiin hyvät kompensaatiot. Advantagella taas meiltä huijattiin muutama kymppi kun ei oltu skarppeina autoa noutaessa, ja Budgetilta taas oon saanu niin järkyttävän huonoa palvelua, että en voi muuta suositella kuin kiertämään sen niin kaukaa kuin vain mahdollista. Eli muista en voi sanoa kuin niistä mitä oon kokeillu, ja niistä paras oli Hertz.

Toivottavasti nää nyt auttoi, mää en tosiaan oo mikään ekspertti auton vuokraamisen kanssa, kun mulla on pääosin vaan huonoja kokemuksia siitä, ja yritän sen vuoksi siltä välttää niin pitkälle kuin mahdollista.

Vastaa
Anonymous 29.4.2013 at 17.31

Vielä ollaan ihmetelty sellasta, että kun vuokraamo väittää tilaa olevan vaikka viidelle matkustajalle ja neljälle matkalukulle, niin mahtaako tuo oikeasti pitää paikkansa?! Olisko kenelläkään kokemusta?:D Meidän isäntä väittää nimittäin, että esim. Skoda Octavia Combiin eli farmariin ei mahdu neljää matkalaukkua (vaikka siis vuokraamo väittää) mutta että Volkswagen Passatin farmariin saattaisi mahtua (vuokraamo antaa sillekin tiedoksi neljä laukkua eli tavaratila samaa kokoa ):D Luulisi tietojen olevan kuitenkin jotenkin yhteneväisiä? Mahtaako kukaan olla vuokrannut jotain sellaista automerkkiä, johon mahtuu neljä aikuista ja kuljetettavana neljä isoa laukkua? Tietty voi käydä itse autoliikkeessä toteamassa, mutta helpommalla päästäisiin, jos joku lukija vaikkapa osaisi vinkata?

Vastaa
Inka 29.4.2013 at 21.17

Me oltiin saman ongelman äärellä ekalla jenkkireissulla, kun mietittiin että pitääköhän ne autovuokraamojen arviot lainkaan paikkansa. Ratkaistiin ongelma niin, että tsuumailtiin netistä auton interioria, ja sieltä sai ihan hyvän kuvan siitä, miten iso se takakontti oli. Lopulta pelattiin kyllä varman päälle ja otettiin kaikki vähän minikokoiset laukut…

Vastaa
Ninni 29.4.2013 at 9.49

Heij, ootsie ehkä mahdollisesti milloin tulossa Helsinkiin päin? Mietin vaan jos sattuis aikataulut natsaamaan, olisi kiva käydä vaikka pikaisesti kaffella? :)

Vastaa
Inka 29.4.2013 at 10.32

Just kattelin hetki sitten lentoja kesäkuun puoliväliin! Mut oon tulossa myös toukokuussa ennen reissua. Hmm, määpä laitan sulle viestiä!

Oon nimittäin kans miettiny et vois olla hauska käydä kahvilla sun kans!

Vastaa

Jätä Kommentti