Pallontallaajat.net
Valikko

Kotimaan juhannuselämys

Kirjoittanut Inka 24.6.2013

Viime vuonna keksittiin ratkaisu jatkuviin juhannusongelmiin. Mietittiin pitkään, mikä voittaisi festari-, mökki- ja reissujuhannuksen ja olisi jotain sellaista, mikä ei välttämättä vaadi hillitöntä kaveri- tai perheporukkaa toteutuakseen. Sitten se tuli jostain: vaellusjuhannus.

Viime vuonna taivallettiin Pallas-tunturilla, ja tänä vuonna otettiin vähän helpommin. Vaellussuunnitelmia sotki hieman mökkeily, jota onnistuttiin ujuttamaan juhannukseen myös tällä kertaa, mutta eniten odotettu juttu oli kuitenkin pienen karhunkierroksen vaellus, jos sitä 12 kilometrin valmiiksi tallattua polkua voi vaellukseksi kutsua. Kierroksen lähtöpaikka kuitenkin sattui sijaitsemaan kätevästi parin tunnin ajomatkan päässä meidän mökiltä, joten molemmat kokemukset oli sama yhdistää yhteen reissuun.

_DSF5427 karhunkierros1 _DSF5443 _DSF5452 _DSF5468

Suunniteltiin aluksi tuon pikkureitin taivaltamista juhannusaatolle milloin siellä olis varmasti ollu kaikkein rauhallisinta, mutta kelit oli sen verran kehnot, että ei uskallettu riskeerata. Vesisateessa vaeltaminen olis varmana ollu ikimuistoinen kokemus, mutta ei ehkä sen arvoista.

Juhannuspäivänä taas, kuten voitte arvata, reitillä oli joku muukin. Vastaan tuli niin lapsiperheitä, kaveriporukoita kuin pariskuntiakin, mutta kyllä sinne metsään ihan hyvin mahtui. Päätettiin kiertää rengasreitti vastapäivään, jotta saataisiin hommaan vähän urheilun tuntua, sillä siinä kiertosuunnassa on edessä enemmän nousuja kuin laskuja. Tai ilmeisesti yks isompi nousu, nimittäin sadan metrin melkolailla yhtäjaksoinen kipuaminen, joka kieltämättä vähän puhallutti.

Väentungoksesta (heh heh) huolimatta lauantai oli loistava päivävalinta, sillä sää oli aivan mainio, ja pienen tuulahduksen ansioista sääskiäkään ei juuri ollu, vaikka niitä olin minä ainakin pelänny etukäteen melkein eniten.

_DSF5555 karhunkierros2 karhunkierros3 _DSF5582 _DSF5523  karhunkierros4karhunkierros5_DSF5517

Pikkuvaellus oli ohi vajaassa viidessä tunnissa, ja välillä piti tietty pysähdellä paistelemaan nautamakkaraa ja ihastelemaan mahtavia maisemia. Eipä tuossa lyhyessä vaelluksessa oikein ehtiny päästä ihan samanlaiseen vaelluksen makuun kuin viime vuonna, joten ehkäpä ens kerralla pitää taivaltaa se oikea Karhunkierros. Tai ei ehkä sentään, en taida ihan näillä kokemuksilla olla vielä valamis 80 kilsan juhannusvaellukselle.

Vaelluksen jälkeen päästiin vielä mökkisaunaan, vetelemään grilliruokaa ääntä kohti ja syömään muurinpohjalättyjä, joten eiköhän siinä oo aika täydellinen juhannuskombo. Paitsi uimaan en vieläkään uskaltanu, mutta pitäähän jotain säästää sinne elokuun jenkkireissullekin.

Lisää tästä aiheesta

5 Kommenttia

Pingviinimatkalaiset 24.6.2013 at 14.07

No jopas kuulostaa mahtavalta juhannukselta! Maisemat on hiippasen eri näköiset, kuin mitä meidän joulukuisen vierailun aikaan, mutta voisin kernaasti katsastaa maastot kyllä myöskin kesäaikana :) -Milla

Vastaa
inkkap 24.6.2013 at 20.27

Ootta kyllä ihan hulluja jos ootte tuolla joulukuussa käyny! Varmaan ollu aika rapiat ilimat. :D

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 24.6.2013 at 22.12

No onhan siitä blogissakin raporttia :D Ihan samalta sillalta ei oo esimoista poussailukuvaa blogin puolella, mutta kovalevyltä muistaakseni löytyy. Onhan se ihan satumaa talvisaikaan :) Raporttimme: http://pingviinimatkat.pallontallaajat.net/2012/12/31/narnian-tarinan-kulisseissa-ruka-kuusamo-24-28-12-2012/

Vastaa
Tiina 24.6.2013 at 20.36

Kivan näköinen patikointi :) Täytyypä mennä joskus itsekin…

Vastaa
inkkap 24.6.2013 at 21.57

Suosittelen! Helepolla pääsee kun kaikki mahtavat maisemat sattuu noin lyhyen reitin varrelle. :)

Vastaa

Jätä Kommentti