Pallontallaajat.net
Valikko

Reissaamisen tuomat mittarit

Kirjoittanut Inka 30.6.2013

New-York-illustration-by-Laura-Amiss

Reissaajat tuntuvat ajattelevan monista asioista eri tavalla kuin muut ihmiset. Laajentuneen maailmankuvan lisäksi reissaamiseen tiukasti liittyvä alituinen kaukokaipuu tuntuu jollain tavalla tuppaavan muuttamaan ajattelutapaa siihen suuntaan, että sitä alitajuisesti miettii mahdollisuuksia päästä matkustamaan.

Ihan taatusti tähän kaukokaipuuseen ja New York -rakkauteen liittyy mun ajattelu, kun puhutaan rahasta, erityisesti 400-500 euron summista. Silloin kun jokin asia maksaa sen verran, mietin aina, että kannattaako tää hankkia, sillä samalla summalla, tai ainakin melkein samalla, pääsisin lentämään New Yorkiin.

Saman New York -rakkauden jakama Ulla taas totesi, että hänelle pitkät ajomatkat – sanotaan nyt vaikkapa Oulusta Helsinkiin vievä kahdeksan tuntia – tuntuvat turhilta sen vuoksi, että noh, samassa ajassa kun lentäisi Helsingistä New Yorkiin.

Miten te muut matkalaiset suhteutatte asioita liittymään matkailuun, onko teillä vastaavia juttuja? Näitä olisi tosi mielenkiintoista kuulla, sillä olin melko yllättynyt kuullessani, että muillakin on vastaavia taipumuksia!

Kuva täältä

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Annika 1.7.2013 at 1.50

Mietin aina rahasummia lentolippujen hinnoissa :) Mulla on toi sama NYC 400-500. Sitten joku 200€ summa on perinteisesti ollut joku Pariisin keikka ja 1000€ on aina Argentiina :D

Vastaa
inkkap 1.7.2013 at 21.53

Jes, kiva kuulla et muutkin tekee noin. Mulla on (onneksi) pysyny vielä siinä nykin lentojen vertailussa, mutta en kyllä yhtään ihmettele ainakaan tuota sun Argentiina-vertausta. Ehkä jos rakastaisin Helsinkiä, satanen olis aina ne Hkin lennot. :P

Vastaa
Amanda 1.7.2013 at 11.27

Suhteutan oikeastaan rahasummia matkailuun jo suht pienestäkin. Muutaman kymppi on junalipputarjous, alle 100 € on esim. Köpiskeikka, 200 € linkittyy Annikan lailla Pariisiin ja suuremmat summat Aasiaan tai vaikka siihen Nykiin. Samoin saatan reissua suunnitellessa jättää muutamankin euron kahvin väliin ja miettiä, että se on taas yksi nautinto reissussa enemmän. Ihan huomaamattaan noita tosiaan ajattelee :)

Vastaa
inkkap 1.7.2013 at 21.54

Ihana tuo ajattelutapa että jätät kotimaassa jonkin pienen jutun ostamatta sen vuoksi, että voit reissussa nauttia enemmän. :) Voisin iteki koittaa aktiivisesti alkaa siirtämään ajatteluani tuohon suuntaan, se vois nimittäin olla aika supertehokas säästämistapa!

Vastaa
Kea 1.7.2013 at 13.58

Oon eilisestä asti miettiny et haluun kommentoida tähän jotain… mut edelleenkään en oikein tarkkaan tiedä mitä sanoisin. Mittareita kuitenkin on, joten here goes. Mä en oikeestaan mieti noita summia niinkään, ennemminkin mietin et oon jo kolmen vuoden ajan halunnu ostaa uuden objektiivin kameraan, mutta oon lykänny sitä juurikin matkustamisen vuoksi. Koska jos kysymyksenä esitetään ostanko uuden objektiivin, vai maksanko vähän lisää ja matkustan Alaskaan tai Kaliforniaan, ei tarvii montaa kertaa miettiä vastausta. Oikeestaan kaikki ylimääränen menee matkoihin silloin kun sitä on. Toi rahankäyttö on myös suhteellista, koska esim. bensaan en viittis käyttää paljoakaan rahaa Suomessa ajaessa, mut toisaalta muihin juttuihin käytän rahaa herkemmin. Ajankäytöstä ajattelen samoin kuin Ullakin, Suomessa tuntuu typerältä matkustaa tuntikaupalla jonnekin missä maisemat ei oo kovinkaan erilaiset lähtöpisteestä… mutta roadtripillä Jenkeissä voi helpostikin poiketa tunnin parin päähän nähdäkseen jotain uutta. Lisäsin just Ojain meidän HWY1 tripille – siellä oon aina halunnu käydä!

Vastaa
inkkap 1.7.2013 at 21.57

Mulla oli ennen tuota x100:sta samat ajatukset: halusin alituiseen uuden linssin mutta en raskinut ostaa, kun laitoin ne rahat mieluummin reissaamiseen. Onneksi kävi niin onnellisesti, että mulla oli yhtäkkiä säästössä ylimääräistä sen verran, että sain sen uuden kameran ostettua nopeammin kuin edes ehdin harkita uutta reissua. Onneksi tosiaankin, sillä jos en olis toiminu nopeasti olis kamera varmasti jääny ostamatta ja hynät menny lentoihin johonkin uuteen eksoottiseen kohteeseen. Jälkeenpäin ei kyllä harmita, sillä ostos oli joka pennin arvoinen! Ja onpahan sen avulla reissussa helpompaa, kun ei tartte roudata useita putkia ja painavaa kameraa. Ja reissukuvatki on tietty entistä parempia! :)

Tuo on aika hyvä pointti että nimenomaan maisemien takia sitä matkustetaan, ja kun täällä ne ei vaihdu, ei siinä oikein tunnu olevan pointtia. Meikä on ollu reittiä suunnitellessa valmis lisäämään pitkiäkin mutkia jonku siistin näköisen paikan vuoksi, mut onneksi pojat on pitäneet mut aisoissa, ettei ajopäivät mene ihan loputtoman pitkiksi! :D

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 1.7.2013 at 21.59

Oi voi, kyllä mittareita löytyy täältäkin. Sama kuin muillakin, niin tulee investointeja mietittyä just sen kautta, että onko hankittava hyödyke oikeasti niiiin tarpeellinen, että se ajaa esim lentolippujen edelle vai toisin päin. Koska pyrin pitämään itseni tilanteessa, jossa takataskussa on aina liput jonnekin, niin mietin myös usein, että kannattaako jotain ostaa Suomesta, vai voisiko periltä löytyä jotain erilaista ja paljon siistimpää. Koskee erityisesti siis vaatteita, kenkiä, laukkuja jne. Ostankin vaatteita Suomesta todella pitkälti pelkästään akuuttiin tarpeeseen. Harvoin tinkaan ulkona syömisestä ystävien kanssa, mutta jos täytyy saada liput hankittua jonnekin, niin yleensä ajattelen sen niin, että se tarkoittaa Euroopan lentojen kanssa esim vaan noin kahden-kolmen illan jättämistä väliin. Tai useamman vetämistä pienemmällä budjetilla ;) Työni on tulostavoitteellista, joten sanomattakin lienee selvää, että reissut motivoi aika hyvin tuloksiin pääsemistä. Aika monta kertaa on tullut ylitettyä itsensä, kun tietää mitä niilläkin bonareilla sitten voi saada :D -Milla

Vastaa
inkkap 3.7.2013 at 6.43

Ah, tuo on niin hyvä tavoite, että ollaan aina tilanteessa että lentoliput löytyy, mulla on sama periaate vaikka jenkkireissun jälkeen sitä tuleekin olemaan (ainakin vähän aikaa) tyhjän päällä..

Tuo on kyllä mahtavaa, että meitä jotka on valmis tekemään aikamoisia urhauksia matkustelun vuoksi on kuitenkin loppujenlopuksi niin paljon, kun vaan ettii oikeasta paikasta. :)

Vastaa
Annika 2.7.2013 at 14.13

Tuli vastaan tälläinen mielenkiintoinen (pitkä) artikkeli ja mieleen muistui taannoinen kirjotuksesi Israeliin ja Israel-Libanon suhteisiin liittyen, mitä tulee mm. passin leimoihin. Ilmeisesti siis libanonilaiset eivät lain mukaan saa edes puhua israelilaisille, siitä joutuu vankilaan. Hieman sekoa :)
http://www.thetower.org/article/dreaming-of-a-lebanon-completely-at-peace/

Vastaa
inkkap 3.7.2013 at 6.43

Kiitos Annika, täytyypä käydä lukemassa! Ja niinhän se vissiin on, että tilanne on niin kireä että sitä ei suomalainen osaa edes ymmärtää, mille tasoille saakka se ylettyy.

Vastaa

Jätä Kommentti