Pallontallaajat.net
Valikko

Marvellous Niagara Falls

Kirjoittanut Inka 10.8.2013

Kun keskiviikko koitti, me mentiin Kanadaan! Lähdettiin Syracusesta ajamaan kohti Kanadan rajaa heti motelliaamiaisen jälkeen, ja Niagara Fallsilla jenkkilän puolella alkoi jo jokaista reissuroopea ja –roosaa jännittää tulevat näkemät. Meidän navigaattori ei osannut suunnistaa Kanadan puolelle, mutta onneksi rajan tuntumassa oli sen verran hyvät opasteet, että Kanada löytyi melko helposti.

Rajanylitys oli tosi nopea: jonotettiin muutama minuutti ja passintarkastuksessa heitettiin kaikkien passit tiskiin, saatiin leimat ja jatkettiin matkaa. Kuten arvata saattoi, Niagara Fallsin ympärillä oli ihan hirveää turistirysäaluetta. Muovisia ja välkkyviä kasinoita oli siellä täällä ja kaikkialla oli ihan hillittömän kallista. Parkkeerattin auto siihen vesiputousten viereen ja lähdettiin kuljeskelemaan jännittyneinä kohti pauhua.

SYRACUSE JA KANADA (64) SYRACUSE JA KANADA (89)

Ja siinä ne sitten oli: Niagaran vesiputoukset. 750 000 gallonaa vettä joka sekunti. Näkymät oli ihan käsittämättömän upeat kaiksta turistihömpötyksestä huolimatta, ja käveleskeltiinkin putousten vierttä rauhassa näkymiä ihastellen.

Oltiin vähän puhuttu että otettaisko liput putousten alapuolella risteilevään Maid of the Mist –paattiin mutta onneksi päätettiin että ei oteta, sillä ainakin ylhäältä näytti siltä että siinä ei pääse juuri muuta kuin kastumaan, sillä ylhäältä käsin putouksista oli taatusi paremmat näkemät.

SYRACUSE JA KANADA (56) SYRACUSE JA KANADA (69) SYRACUSE JA KANADA (49) SYRACUSE JA KANADA (75) SYRACUSE JA KANADA (60) SYRACUSE JA KANADA (80) SYRACUSE JA KANADA (85)

Tyytyväisinä päätökseemme myhäiltiin siinä jonkun aikaa ja nautittiin putouksen pauhusta, ja palattiin sitten takaisin autolle. Parkkimaksu oli 20 dollaria, mutta sen pystyi onneksi maksaa myös jenkkien dollareina, sillä meillä ei vielä maksuvaiheessa ollu ollenkaan kanadalaista valuuttaa. Upeiden putousnäkymien jälkeen oli taas aika syyä.

Jatkettiin samalla linjalla kuin edellisenä päivänä, ja mentiin jälleen meksikolaiseen. Tällä kertaa suunnistettiin Fijoles Fresh Mex Burritos –mestaan, joka onneksi sijaitsi sen pahimman turistirysäalueen ulkopuolella. Pihviquesadilla vaati kaverikseen meksikolaista limpparia, ja tilasinkin reissun ekan limun, kun jo ravintolan ulkopuolella mainostettiin puljusta löytyvän meksikolaista Jarritos-limua. Muut nautiskeli burritojaan, ja kaikki lähti taas raflasta tyytyväisinä mahojaan pidelleen.

RD2 SYRACUSE JA KANADA (100) SYRACUSE JA KANADA (105)

Turistirysäydestään huolimatta Kanadan Niagara Fallsista jäi mahtava fiilis, sillä eipä noin upeita luonnonnähtävyyksiä pääse ihan joka päivä ihastelemaan. Siihen kun päälle lisää vielä hyvää ruokaa niin avot!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Salla 11.8.2013 at 12.33

Oi kun noi burritot näyttää hyviltä!! En normaalisti niistä niin välitä, mutta ooh, taitaa nuo Ameriikan pöperöt olla vähän toista laatua… :D

Harmi, että teidän Kanadan reissun toka päivä ei onnistunu, mutta niin, pakkohan teidän on kokea tollanenkin päivä siellä reissussa. Jos jokainen päivä olis täydellinen, niin se ois jo ihme!

Vastaa
inkkap 12.8.2013 at 4.26

Heh, mää en oo vielä malttanu maistella burritoja kun quesadillat on ollu niin paljon houkuttelevampia, mutta jospa täsä vielä ehtis!! Ja tosiaan nyt jälkeenpäin tuntuu siltä että ihan hyvä että tuli yks huono päivä, niin osaa taas enemmän arvostaa niitä mahtavia päiviä.

Vastaa

Jätä Kommentti