Pallontallaajat.net
Valikko

Lovin’ this view!

Kirjoittanut Inka 21.8.2013

NEBRASKA JA COLORADO (68) NEBRASKA JA COLORADO (83)

Eräs aamu Coloradossa lähdettiin ajelemaan kohti etelää. Edellisenä päivänä oltiin ajettu Denverin ohitse, muuta itse kaupunki oli jäänyt tsuumailematta ajopäivästä väsyneen reissuporukan todetessa, että motellihengailu on parasta, mitä siltä illalta voi toivoa.

Koska Denver oli suurin asia, mitä odotin Coloradolta, ajattelin että sinne jäi tämän osavaltion siistit jutut. Tähän väliin mainittakoot, että meidän ennakkovalmistautuminen on ollut melko laajamittaista kaupunkien osalta, mutta se mitä kaupunkien väliin jää ja matkan varrelle sattuu, ei oo ollut ihan niin laaja-alaista, vaikka monia upeita paikkoja reissun varrelta ollaankin bongattu jo etukäteen.

Karimilla on ollut yöpaitana ikivanhan Colorado Rocky Mountains -paita, joten toki oon ollu tietoinen noiden upeiden vuorten olemassaolosta, en vaan aatellu niiden osuvan meidän reitille, enkä sitten koskaan vaivautunut ottamaan asiasta sen enempää selvää. Kuitenkin siinä vaiheessa kun lähdettiin ajamaan Denveristä kohti Cortezia, totesin olleeni niin väärässä.

Auton ratissa istuskellessani aloin vaan ihmetellä eteen tulevia toinen toistaan upeampia vuoristomaisemia, ja korkeuden vaan kasvaessa (korkein kohta missä huristeltiin, oli jossain kolmen kilometrin korkeudessa) ja korvien paukkuessa ei voinut muuta kuin todeta, että tässä sitä ajeleskellaankin Rocky Mountaineilla.

NEBRASKA JA COLORADO (86) NEBRASKA JA COLORADO (110) NEBRASKA JA COLORADO (114) NEBRASKA JA COLORADO (106) RD1

Ajelu oli ihan hillittömän hankalaa, ei kuitenkaan kiemurtelevien välillä ylä- ja kohta taas alamäkeen menevien teiden vuoksi, vaan niiden maisemien! Oli ihan hillittömän hankalaa keskittyä tarjoamaan pojille tasaista kyytiä, kun ympärillä oli niin mahtavia maisemia, että niitä teki meili tiirailla yhtenään.

Lopulta kuitenkin vaihdettiin kuskia, ja niin pääsin minäkin ihastelemaan maisemia oikein kunnolla! Tosin tähän väliin mainittakoot, että ihmisellä lienee mahdollista vastaanottaa niin upeita maisemia vain tietyn ajan verran, sillä jo parin tunnin päästä (tai joskus jopa nopeammin) paikat alkaa näyttää samanlaisilta ja maisemien tiirailun sijaan sitä keskittyy mieluummin vaikkapa elokuvaan. En silti sano että maisemat olis menny hukkaan, vaan niistä nautittiin tasan sen verran mitä kukanenkin oli kykenevä.

Huonon elokuvan jälkeen hyppäsin pelkääjän paikalle, ja niin taas ihasteltiin maisemia ison tuulilasin kautta, ja hommassa oli jälleen tuoretta fiilistä!

NEBRASKA JA COLORADO (118) NEBRASKA JA COLORADO (91)

Ja ainiin! Täytyy myös kertoa, että matkan varrella sattui poliisiin ja ylinopeuteen liittyvä välikohtaus, joka ei tosin tällä kertaa koskenut sitä, että minä olisin kaahannut ylinopeutta (selitykset mun viime reissussa saamalle sakolle voi kurkata täältä).

Ratin takana oli tällä kertaa Karim, jonka kaasujalka painoi vähän liian kovasti matalilla nopeuksilla, ja niin vaan alkoi Coloradon osavaltion poliisiauton valot välkkyä taustapeilissä. Ylinopeutta oli 14 mailia tunnissa eli noin 22 km/h. Mukava officer suhtautui asiaan lähes yhtä rauhallisen ystävällisesti kuin Karim ja jätti tällä kertaa sakottamatta. Huh! Reissukassaan ei onneksi tullu lovea tällä kertaa, ja kaasu pysyi hallinnassa mainiosti välikohtauksen jälkeen.

Tähän väliin mainittakoot, että täällä ajetaan lähes poikkeuksetta 10 mailia tunnissa ylinopeutta, yleensä pitkillä suorilla jopa enemmän, joten tässä ollaan oltu välillä vähän hukassa kun kukaan meistä ei koskaan taida kotioloissa ajella ylinopeutta.

Reissu jatkui onneksi helpottuneissa tunnelmissa maisemia ihastellen, sillä edessä oli vielä muutaman tunnin ajo ja maisemat vaan parani paranemistaan!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Kea 21.8.2013 at 12.37

Mä niin rakastan vuorimaisemia… mutta ymmärrän pointin, että niihin turtuu kun niihin “tottuu”. Alaskassa ne oli aina miltei itsestäänselvyys, kunnes palasi takaisin jostain muualta käymästä. Ja tottakai ne on vaikuttavia edelleen joka kerta kun astun siellä koneesta ulos. Nyt odotellaan kovasti Yosemiten maisemia… nähdään pian! :)

Vastaa
inkkap 21.8.2013 at 17.17

Vau, teillä on Yosemite tulossa, mahtavaa! Huippua nähdä kohta! :)

Vastaa

Jätä Kommentti