Pallontallaajat.net
Valikko

Grand Canyon, eiku siis Badlandsin kansallispuisto

Kirjoittanut Inka 18.9.2013

Drive thru -kansallispuistot on mun mielestä yks jenkkien hienoimpia keksintöjä. Laiska arvostaa erityisesti, mutta tosiasiassa kun ne puistot on niin valtavia, on ihan fiksuakin että sinne on rakennettu kunnon autotiet, ettei tarvi päiväkausiksi mennä samoilemaan nähdäkseen maisemia. Tietysti on myös mahtavaa, että upeat luonnonihmeet tuodaan myös liikuntarajoitteisten ulottuville.

South Dakotassa ajellessamme vastaan tuli Badlands National Park. Arvottiin vähän aikaa tehdäänkö puistoon mutkaa vai ei, ja lopulta päädyttiin siihen että puisto on varmasti vierailun ja 15 dollarin (per auto) arvoinen. Ja niinhän se oli.

SOUTH DAKOTA (106) SOUTH DAKOTA (121) SOUTH DAKOTA (117) SOUTH DAKOTA (126) BADLANDS1 SOUTH DAKOTA (130) SOUTH DAKOTA (132) SOUTH DAKOTA (134)

Ajettuamme puistoon sisään oltiin aika vakuuttuneita, sillä maisemat oli melkein kuin Grand Canyonilla konsanaan! Enää ei harmittanut tippaakaan, että päätettiin mennä Antelope Canyoniin GC:n sijaan, sillä tämähän oli vähän kuin siellä suurella kanjonilla olis ollu. Erityisesti fanitin tuota rakoilevaa maata, joka oli yks niistä asioista, jonka näkemistä odotin tuolta reissulta tosi jännittyneenä, sillä en ollu varma pääsenkö näkemään sitä. Ja pääsin, vuhuu!

Badlandissa oli täydelliset olosuhteet sivupotkukuville, ja niinpä me potkittiin. Munsta taidettiin tuolla ottaa reissun ainoa sivupotkukuva, ja se oli riittävä. Tosin piti vähän aikaa miettiä kehtaanko noin lyhyillä shortseilla lähtä potkimaan, mutta siinä vaiheessa kun pojat alkoi kirota housujen kireyttä ja sitä että ne jalassa ei jalka nouse, otin kaikki irti siitä että mun shortseissa ei ollu sitä ongelmaa. Ja onneksi otin, sillä pitäähän sitä noin hienoissa maisemissa vähän rehvastella.

Tehtiin puistossa muutama pysähdys eli aika vähän, sillä upeita maisemia tarjoavia näköalapaikkoja tuli vastaan vähän väliä. Nuo kuitenkin riitti, kun autosta vilkkui yhtenään käsittämättömän upeita näkymiä eikä kaikkea kyennyt pieni suomalainen roadtrippaaja mitenkään ottamaan vastaan.

SOUTH DAKOTA (137) BADLANDS2 BADLANDS3 SOUTH DAKOTA (136) BADLANDS4

Yllättävää kyllä, maisemat vaihtui myös puiston sisällä. Tai ainakin mun mielestä tuossa ensimmäisessä kuvasatsissa olevat kalliot on ihan erinäköisiä kuin jälkimmäisessä. Tuolla oli myös jännää se, että porukka seikkaili noiden kallioiden seassa. Selvästi, kun ne oli tietysti hieman pienemmässä mittakaavassa kuin Grand Canyonilla, kynnys lähtä seikkailemaan oli vähän pienempi. Siinä sitten ihmeteltiin kivilohkareiden välissä juoksentelevia jenkkilapsukaisia.

Bandlandsilla oli vähän aavemainen tunnelma, ja tietysti käärmevaroituksiakin oli joka puolella. Siinä vaiheessa olin tosi onnellinen siitä, että olin aamulla valinnu ylleni tosi viisaan varustuksen. Jalat onneksi säästyi käärmeenpuremilta, tosin tömistelin maata siihen malliin, että ei mikään ihme.

SOUTH DAKOTA (155) SOUTH DAKOTA (149) SOUTH DAKOTA (147)

Ennen puistosta poistumista otettiin vielä kaverikuva ihanan Pennyn kanssa, vaikka maisemia ei ihan hirveästi tuossa kuvassa näykään. Koitin myös bongailla pitkin reissua noita ihania piirrettyjä postikortteja, mutta mun saldo tais olla vaivainen kolme, joista yks on vieläkin maailmalla.

Puistosta lähettiin sitten ajeleen kohti muita seikkailuja, ja niitähän riitti!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Nella Kaukokaipuu 22.9.2013 at 23.07

Mä pääsin lukemaan kaikkia sun postauksia vasta nyt, kun kotiuduttiin Portugalista. Mutta voi että kyllä hyvää ei oota liian kauan, ihan huikeita maisemia!

Ja nuo läpiajothommat ovat varmasti todella hyvä juttu, koska muuten noin valtaviin paikkoihin saisi jalkaisin hukkumaan päiviä. Minä odottelen vielä sitä omaa ekaa kertaa näissä maisemissa, mutta kyllä se vielä tulee! Onneks on nää teidän roadtrippailut!

Vastaa
inkkap 23.9.2013 at 16.29

Ihana Nella ko jaksoit kommentoida nuin hurjasti! Määkään en oo vielä ehtiny lukia sun Portugalin-seikkailuista, pitääpä käydä asap! Ja kyllä, sunki on sinne road tripille kyllä pakko lähtiä!

Vastaa

Jätä Kommentti