Pallontallaajat.net
Valikko

Sinisiä kuvia valassafarilta

Kirjoittanut Inka 15.10.2013

Yks niistä kovimmista jutuista mitä ootin jenkkireissulta eniten, oli valassafari. En ollu koskaan aikaisemmin nähny luonnossa delfiinejä saati valaita, joten mulla oli melko kovat odotukset, kun yhtenä San Diegon aamuna suunnattiinkin Pennyn nokka kohti pohjoista ja Dana Pointia, mistä meille varatun Capt. Dave’s Dolphin Safarin oli määrä lähteä.

Saavuttiin paikalle kiireestä huolimatta hyvissä ajoin ja ehdittiin odotella laitureilla hetki muun porukan kanssa, ennen kuin päästiin kipuamaan paattiin. Laiva lähti liikkeelle ja meno oli tosi epätasaista ja kylmää – kuten oli luvattu, ja tokaa kertaa reissussa piti pukea ylle villapaita.

Safarin järjestäjät eivät tietenkään voineet luvata varmasti, että tuolla reissulla nähtäisiin edes vilaus valaasta tai delfiineistä. Aika varmasti nähtäisiin ainakin toisia, mutta molempien näkeminen ei ollu missään nimessä varmaa. Erityisesti delfiinien näkeminen tuona päivänä tuntui vähän epätodennäköiseltä, joten oltiin melko innoissamme, kun ympäri paattia alkoi kuulla huutoja, että tuolla niitä delfiinejä nyt sitte on!

CALIFORNIA (135) CALIFORNIA (150) delffiinit1 CALIFORNIA (148)

Oltiin onneksi jo valmiiksi kannella ja päästiin aivan laivan keulaan ihastelemaan delfiinejä, ja niitä oli ihan hillitön määrä! Kaverit uiskenteli paatin jokaisella puolella, ja tuntui että ne melkein uivat kilpaa laivan kanssa.

Kapulla oli tosiaan hallussa sertifikaatti todisteena siitä, ettei tuolla risteilyllä eläimiä häiritä, joten voitiin keskittyä rauhassa delfiinien ihasteluun ja huokailemaan niiden upeudelle sen sijaan, että oltaisiin vellottu eettisissä syyllisyyden aiheuttamissa tunnontuskissa.

Parasta tuolla paatilla oli ehdottomasti läpinäkyvät ponttoonit, joihin pääsi ihastelemaan vedenalaista maailmaa. Ne oli tietysti ihan superkapeat ja sinne mahtui kaks kerralla, mutta aika kaukana oli meikämimminkin ahtaan paikan kammo siinä vaiheessa, kun viiden sentin päässä naamasta olevan ikkunan toisella puolella uiskentelee joukko leikkimielisiä delfiinejä.

CALIFORNIA (143) CALIFORNIA (138) CALIFORNIA (131) CALIFORNIA (165) delffiinit2 delffiinit3

Matka jatkui ja lopulta oli todettava, että tällä kertaa jäivät valaat näkemättä. Harmitti aivan pirusti, mutta onneksi nähtiin delfiinien lisäksi vielä joukko rennosti ottavia merileijonia ja ihan hillittömän pahalle haisevia pelikaaneja!

Maihin saavuttua crew jakoi vielä jokaiselle oman brownien, niin saatiin hymy meidän hivenen pettyneille naamoille. Kyllä se karkki aina kaiken korjaa!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Kea 15.10.2013 at 19.00

Sun täytyy lähteä Alaskaan kattomaan niitä valaita… ;)

Vastaa
inkkap 16.10.2013 at 8.26

Heh, onpahan taas yks syy lisää miks mun on ehottomasti päästävä Alaskaan vielä joku päivä! :)

Vastaa
Rimma 15.10.2013 at 21.04

Niin tai tuohon naapuriimme Norjaan (:

Vastaa
inkkap 16.10.2013 at 8.27

Meinattiin mennä jo viime kesänä mutta sitten kun niiden ihastelemista piti olla luvassa elokuussa, jäi reissu tekemättä. Ens kesänä ehkä uudelleen sitten, oli nimittäin niiiiin hienon näköistä siinä sunki postauksessa olevat valaskuvat, vaikka vaan vähän pyrstöä vilahtikin.

Vastaa
Reetta 15.10.2013 at 21.10

Me käytiin tiiraileen valaita kesällä Husavikissä, Islannissa. Neljä ryhävalasta pyöri käden mitan päässä aluksesta. Unohtui sivutuuli ja heinäkuinen räntäsade melkoisen nopeaa. :)
Mieletön kokemus.

Vastaa
inkkap 16.10.2013 at 8.28

Huh, kuulostaa tosi hurjalta! Ja kuten Rimmakin muistutti, löytyyhän niitä lähempääkin, joten miksei sitten kävis noilla pohjoismaisilla valaanihastelureissuilla. Teillä tais kyllä käydä ihan armoton munkki, kun noin lähelle tulivat, vauuu!

Vastaa

Jätä Kommentti