Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday: Auschwitz-muistoja vuosien takaa

Kirjoittanut Inka 7.11.2013

Ehdinpä mukaan vielä pitkästä aikaa Instagram Travel Thursday -tempaukseen! Mulla on ollu hirveä ongelma kun luurilla napattuja kuvia ei juuri reissuilta ole, mutta ymmärsin viimein että voin tätä kautta julkaista myös niitä iänvanhoja pikkupokkarilla napattuja räpsyjä, kun ne ei ihan niin pahalta näytä enää parin filtterin läpi kulkeneena.

Lopetetaan tää torstai vähän vähemmän iloisiin fiiliksiin, sillä tässä olisi muutama kuva mun reissusta Auschwitzin keskitysleirille vuonna 2007. Kyseessä oli eka reili ja muutenkin eka itseinäinen reissu ikinä, ja olin koko matkan ajan melko hukassa, enkä oikein osaa edes tunnistaa itseäni noista kuvista. Ehkä se on hyvä merkki?

ig3 IG1

Kuten arvata saattaa Auschwitz oli kamala paikka. Jokainen hetki oli hirvittävän mielenkiintoinen, mutta samaan aikaan aivan järkyttävä. Oon tietysti onnellinen että oon päässyt käymään siellä, mutta siinä matkalaukku-, kenkä- ja silmälasikasojen keskellä seisoessani olisin toivonut olevani ihan missä tahansa muualla.

Reissu antoikin aika paljon pureksittavaa, ja koko loppupäivä meni melko hiljaisissa tunnelmissa. Ja sillä reissulla teki kyllä hyvää välillä hiljentyä mietiskelemään vähän suurempia juttuja, joten siinä mielessä keskitysleirimatka sattui ihan hyvään saumaan.

ig4 ig2 ig5

Ja niille jotka ei tiedä, Instagram Travel Thursday on kansainvälinen tempaus, jota suomessa vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Parasta siinä on paitsi se, että se tuo upeita matkabloggaajia ja -instaajia (voikohan noin sanoa?) toistensa luo, mutta myös se, että siihen voi osallistua melkeinpä kuka vaan!

Eng: This is my post for Instagram Travel Thursday. All these horrifying photos are taken in Auschwitz, Poland at 2007. Follow me at @inkkap!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Kea 8.11.2013 at 0.12

Mä olin samaisena kesänä ite Krakovassa työmatkalla ja konferenssin jälkeen tarjottiin mahdollisuutta lähteä retkelle Auschwitziin tai Wieliczkan suolakaivokseen. Valitsin suosiolla jälkimmäisen, sillä mä en olis kyenny tuohon keskitysleirijuttuun mitenkään. Mutta mielenkiinnolla katson kyllä kuvia. Olisin itse romahtanu siellä täysin. :(

Kiva että oot mukana IGTravelThursdayssa!

Vastaa
inkkap 8.11.2013 at 7.44

Joo mää oon toisaalta aika onnellinen että kävin siellä niin nuorena, että en välttämättä ollu oikeasti kykeneväinen ymmärtämään kaikkea näkemääni ja empatiatasot ei ollu ihan samoissa sfääreissä mitä ne on nyt. Tosin pahoin pelkään että saatan joutua tuonne vielä uudelleen, sillä Karim on vähän väliä vilautellut ajatusta, että sekin haluais tuolla joskus käydä. Ehkä se pitää laittaa sinne itekseen!

Hauska ajatus, että ollaan oltu joskus vuosia sitten samassa kaupungissa suunnilleen samaan aikaan tuolla maailmalla. Ollaan me reissaajia! :)

Vastaa
Satu VW 8.11.2013 at 7.38

Aikas tuttuja muistoja ja tunnelmia, olin tuolla myös reilimatkalla ja oli kyllä pysäyttävä paikka. Vieläkin nousee samat tunnelmat pintaan kun tuota paikkaa muistelee… Ja kiva että lähdit mukaan & toivottavasti nähdään Matkamessujen tiimoilla! :)

Vastaa
inkkap 8.11.2013 at 7.46

Ehkä tuo on semmoinen perinteinen reilikohde, ainakin meitä reilaajia oli siellä useampi porukka. Ja suomeksikin olisi kuulemma onnistunut opaskierros, mutta ei alettu sitä sentään odottelemaan. Varmasti nähdään matkamessuilla, jos viime vuoden merkit pitävät paikkansa, oon messukeskuksessa koko tapahtuman ajan! :)

Vastaa
VeeraBianca 8.11.2013 at 8.41

Vaikuttavia kuvia ja kyllä tosiaan toimii vanhat pokkarikuvat kun laittaa parin filterin läpi ;) Voisin itse ottaa saman projektin työn alle!

Keskitysleirillä visitoiminen vetää hiljaiseksi, itse en osannut oikein edes suhtautua asiaan ja oli vaikea miettiä mitä siellä todella oli joskus tapahtunut : (

Vastaa
inkkap 8.11.2013 at 9.36

Joo tuo oli ihan hyvä oivallus, oon nimittäin miettinyt että mikä olis paras tapa julkaista noita kuvia jotka on ajalta ennen blogia ja igtthän on ihan loistava ratkaisu siihen!

Keskitysleirit on ihan kauheita paikkoja, vaikka siellä ei tavallaan heitetä mitään ruumiinosia tai muita silmien eteen, nostattaa se silti ihokarvat pystyyn. Odotan jo kauhulla sitä, kun joskus “pääsen” käymään Phnom Penhin Killing Fieldseillä, se voi nimittäin olla semmoinen näky jota pitää sulatella useampi päivä…

Vastaa
Mirje 8.11.2013 at 23.42

Hienoja kuvia, vaikuttava kokemus. Niin kuin sun kuvissa niin munkin siellä käydessä oli aurinkoinen kesäpäivä. Oli jotenkin absurdi yhdistelmä, kaikki se kärsimys ja auringonpaiste. Olisi pitänyt sataa vettä kaatamalla ja olla synkkää, niin olisi sopinut paremmin yhteen. Toisaalta se upea ilma toi tavallaan vielä paremmin esiin sen miten ne hirveät asiat olivat arkea monen vuoden ajan, kelistä riippumatta.
Killing Fields tuli koettua tänä keväänä ja pitää myöntää, että kyynelet valui pariin otteeseen aika valtoimenaan. Nytkin hiljenee kun kokemusta miettii.

Vastaa
inkkap 10.11.2013 at 20.15

Kiitos Mirje! Joo mää muistan kiinnittäneeni myös huomiota siihen auringonpaisteeseen ja miettineeni samoja asioita. Killing fields on kyllä pakko joskus vielä nähdä, vaikka se on varmasti aivan hirveä.

Vastaa

Jätä Kommentti