Pallontallaajat.net
Valikko

Haavematkalla Kappadokiassa

Kirjoittanut Inka 19.11.2013

Noniin kaverit, nyt oon joutunut tulemaan siihen tulokseen, että kun ei tässä mitään oikeita reissuja ole lähiaikoina luvassa, on ainoa mahdollisuus turvautua haavematkoihin! Mulla onkin niitä ihan hirveän iso nippu tuolla pääkopassa, ja mikä olis parempi paikka purkaa niitä kuin tämä blogi? Niinpä, ei mikään.

Tämän päivän haavematkan kohde on varmasti monelle teistä tuttu ja se on Turkin Kappadokia. Viimeistään tuoreimmassa Mondossa ollut Pekka Hiltusen reportaasi sai mut vakuuttumaan, että noille Turkin seuduille on vielä joskus päästävä. Jo vuosikausia mulla on ollut vahva mielikuva auringonnoususta noilla ylängöillä, ja värikkäiden kuumailmapallojen täyttämästä taivaasta. Vielä kun sen saisi joskus toteutumaan.

KAPPADOKIA2

Haavematkallani en todellakaan tyytyisi ihastelemaan kuumailmapalloja maasta käsin, vaan yläilmoihin olisi päästävä myös itse. Vaikka oon ihan armoton nynny ja kauhean korkeanpaikankammoinen, olisi tuo reissu taatusti jokaisen paniikkihetken arvoista!

Ja omaan reissuuni liittäisin taatusti myös pienen päivän-parin patikoinnin hyvän oppaan kanssa, sillä välillä on kiva olla vähän aktiivisemmalla lomalla missä pääsee kunnolla sinne keskelle luontoa. Tuonne ylängöille pääsee toki käveleskelemään ihan itsekin, mutta tuntuisi että jos tuonne asti vaivautuisi, niin voisi kai sitä sen verran panostaa että antaisi jonkun opastaa niille kaikkein siisteimmille paikoille erityisesti, kun noilta kulmilta on ilmeisesti melko huonosti karttoja saatavilla.

KAPPADOKIA6 KAPPADOKIA3 KAPPADOKIA4 KAPPADOKIA5 KAPPADOKIA8

Kuumailmapalloreissu voisi oikeastaan päättää koko seikkailun, sillä olisi niin mahtava tiirailla yläilmoista juuri niitä samoja tiluksia, missä olisi edellisinä päivinä tassutellut.

Että Kappadokia, täältä tullaan! …ainakin vielä joskus!

Eng: I’m dreaming of Cappadocia, Turkey.

Kuvat ovat Flickr-kuvapalvelusta creative commons -tagin alaisia kuvia käyttäjiltä happykiddo, jose_gonzalvo, Vin on the move, Neil Melville-Kenney ja Mr Hicks46

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Kea 19.11.2013 at 23.27

On kyllä todella makeen näköiset maisemat. Kelpais mullekin! En tosin tiedä uskaltaisinko ikinä tuommosen pallon kyytiin, mutta kai sitäkin pitäis joskus koittaa…

Vastaa
inkkap 20.11.2013 at 7.54

Tuota vois nimenomaan kokeilla kerran ja se vois olla just tuolla! Ei ihan Muhoksen maisemat riittäis…

Vastaa
Skönäri 20.11.2013 at 9.14

Ei Kappadokiaan välttämättä opasta tarvitse, ja itse asiassa kohde on melko helposti/halvasti/nopeasti saavutettavissa Suomesta. Lennot aamulla Istanbuliin (Air Baltic alk. ~80€/suunta), kentältä suoraan dösärille (dösä ~30+€/suunta) ja a vot! Aamulla heräät Kappadokiasta.

Nimen omaan parasta antia tuolla on kävely ominnokineen – tutkittavaa riittäisi helposti useammaksi päiväksi. Talviaikaan, luulisin että myös loppu syksystä, tuolla on varsin hiljaista, joten kävellä saa täysin omassa rauhassa. Lisäksi liika kuumuus ei vaivaa päivisin vaikka auringossa mukavan lämmintä onkin.

Varsinaisia karttoja en alueesta löytänyt mutta muutamat maamerkit kuten Usicharin kallio helpottavat suunnistamista. SItä paitsi noissa maisemissa eksyminen tuo vain picantin säväyksen seikkailuun!

Mut siis, suosittelen.

-Skönäri-

Vastaa
inkkap 20.11.2013 at 14.26

Kiitti kommentista! Haha, voisin kyllä kuvitella miten paniikissa olisin jos eksyisin tuonne… Mutta itsekseen seikkaileminen täytyy ehdottomasti ottaa harkintaan, jahka (kun!) tuonne asti saan itseni konkoiltua. Kiitti hurjasti vinkeistä! :)

Vastaa
Saana 20.11.2013 at 11.49

Vautsi vautsi vau! Näyttää ihan joltain unimaailmalta! :)

Vastaa
inkkap 20.11.2013 at 14.27

No sanoppa muuta! Ihan hullun vaikea uskoa että tuommoinen paikka on edes olemassa tai että siellä näyttää oikeesti yhtä siistiltä kun noissa kuvissa. Noh, pitää mennä vielä joskus ite tsekkaamaan, minkä näköistä siellä todellisuudessa on! :)

Vastaa
Tupu 20.11.2013 at 13.55

Vau, nuo kuumailmapallokuvat on pysäyttäviä! Jäin tuijottelemaan niitä haltioituneena! Vaikka omaan pahan korkeanpaikankammon ja Turkki ei millään tavalla oo mielenkiintonen, niin alkoi kuitenkin maisemat houkuttelemaan :)

Vastaa
inkkap 20.11.2013 at 14.28

Mulla on ihan samat lähtökohdat eli karsea korkeanpaikankammo ja Turkki tuntuu kohteena vähän näääh, tylsältä, niin kiinnostaa ihan hurjasti päästä käymään tuolla! Tässä se taas nähdään, mitä kaikkea voi löytyä niistäkin paikoista, jotka ei kiinnosta sitten alkuunkaan! :))

Vastaa
TIMO SIVULA 23.11.2014 at 22.09

2päivää sitten tultiin ton paikan rundilta,kaikkee on nähty mutta oli tajuton mesta.
kakarasta asti haaveillu et joskus pääsis rooman valtakunnan sydän alueille,,ja perge oli sitä itseänsä.
Kappadokiasta ei voi kertoa mitään ,se on koettava.ei välity vaikka piirtäis…
Mutta 96 vuonna viimexi turkissa käyneenä,20 markkaa oli silloin miljoona liiraa,eli mikään ei maksanut mitään.
Tänä päivänä turisteille aivan tajuttoman Bjärne Kallis.kyllä eurot kelpas.Mieti ..maaseudulla granaattiomenasta puristettu mehunokko 4 euroo,viinipullo 23 euroo,pizza 18 euroo,nollakolmonen olut 4 euroo,puol litraa vettä 2 euroo.kourallinen pähkinöita SEITTEMÄN EUROO,haloo,sissus saatana.Kannattaa mennä …maisemat sanoinkuvaamattomat,mutta tehkää suomessa leipää ja evästä mukaan ja otakaa juomat lidlistä tai lentoasemalta.

Vastaa
Inka 24.11.2014 at 17.24

No huhhuh, aikamoiset hintaerot!!! Ja Kappadokiaan on kyllä päästävä!

Vastaa

Jätä Kommentti